ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Αραούζου: "Δεν θα αφήσω τον εαυτό μου να επηρεαστεί"

Sixth placed Greece's Kalliopi Araouzou competes in the women's 5km open water swim competition at the LEN Swimming European Championships in Berlin, Germany, Thursday, Aug. 14, 2014. (AP Photo/Gero Breloer)
Sixth placed Greece's Kalliopi Araouzou competes in the women's 5km open water swim competition at the LEN Swimming European Championships in Berlin, Germany, Thursday, Aug. 14, 2014. (AP Photo/Gero Breloer) AP

Η Κέλλυ Αραούζου τόνισε ότι δεν θα επηρεαστεί από τη μέτρια εμφάνισή της στα 10 χιλιόμετρα ανοικτής θαλάσσης και δήλωσε έτοιμα για τον αγώνα της στα 5 χλμ στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Την 26η θέση μεταξύ 59 αθλητριών που τερμάτισαν στα 10 χιλιόμετρα open water (Ανοιχτής Θάλασσας) του 17ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης κατέλαβε το μεσημέρι της Κυριακής η Κέλλυ Αραούζου.

Βουδαπέστη: Αποστολή ΠΣΑΤ, Πάνος Σαμαράς

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κάτοχος δύο αργυρών μεταλλίων στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2013 και 2015, δεν κατάφερε να πλασαριστεί στις υψηλές θέσεις, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά της στη λίμνη Μπάλατον, σε 2:04:25, 4 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη Ορελί Μιλέρ (2:00:13.70) η οποία οδήγησε σχεδόν εξ ολοκλήρου τη μεγάλη κούρσα.

Η 26χρονη πρωταθλήτρια έμεινε πίσω απ την αρχή (πέρασε 52η στο 1,5 km 39’’ πίσω από τη Γαλλίδα, ακολούθως ανέβηκε 18η, έπεσε στην 30η θέση (+ 44,9), και στην42η(+1,51), προωθήθηκε στην 17η στα 8,5 km(+2,52) για να τερμστίσει στην 26η (+4,12).

Πλέον το ενδιαφέρον της στρέφεται στον αγώνα της Τετάρτης (11 π.μ.) 19 Ιουλίου, στα 5.000 μ. όπου φιλοδοξεί να ανεβεί στο βάθρο. Το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δυνατή στο σπριντ, της αυξάνει τις πιθανότητες.

Μεγάλη μάχη έγινε για τα άλλα δύο μετάλλια, τα οποία κατέληξαν σε τρεις αθλήτριες. Η Σαμάνθα Αρεβάλο από το Εκουαδόρ έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πλασαρίστηκε στη δεύτερη θέση, μόλις 3.30 δευτερόλεπτα πίσω από την Γαλλίδα, ενώ ταυτόχρονη άφιξη είχαμε στην τρίτη θέση με τις Αριάνα Μπρίντι από την Ιταλία και Άνα Μαρσέλα Κούνα από την Βραζιλία να τερματίζουν 3.50 δευτερόλεπτα πίσω από την πρώτη.

"Η αλήθεια είναι ότι δεν πήγαν πολλά πράγματα καλά, αλλά δεν έχει αυτή τη στιγμή καμιά σημασία", δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό της η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία δεν αναζήτησε την παραμικρή δικαιολογία για τον απροσδόκητα χαμηλά 26η θέση. "Όταν πάμε στο ξενοδοχείο θα συζητήσουμε κάποια πράγματα με τον προπονητή μου. Όμως τώρα προέχει ο αγώνας της Τετάρτης. Τώρα θα πρέπει να ηρεμήσω, θα δω τον αγώνα μου στο βίντεο, τι πήγε στραβά, να κάνουμε ένα νέο σχεδιασμό και το μυαλό μας είναι ήδη στο «πεντάρι» στον αγώνα της Τετάρτης που έρχεται".

Στην ερώτηση τι έφταιξε και ο αγώνας δεν εξελίχθηκε σύμφωνα με τον σχεδιασμό και τις υψηλές γενικότερα προσδοκίες, η Κέλλυ Αραούζου, ανέφερε: "Ήμουν εκτός κούρσας απ την αρχή. Δεν ένοιωθα εντός 100%. Δεν μπορούσα να διεκδικήσω κάποια υψηλότερη θέση. Όπως μου είπε κι ο προπονητής μου ο Νίκος Γέμελος που ήταν απ έξω και το έβλεπε καλύτερα, προσπαθούσα συνεχώς να φτάσω τις μπροστινές μου με αποτέλεσμα αυτό να με κουράσει και να μείνω σε μια στάσιμη στην ουσία θέση, μη μπορώντας να ανέβω παραπάνω.

Σίγουρα είναι ο πρώτος αγώνας open water εφέτος για μένα. Αυτό παίζει ίσως ένα μικρό ρόλο στο αποτέλεσμα καθώς οι περισσότερες αθλήτριες συμμετέχουν στα παγκόσμια κύπελλα. Εγώ δεν συμμετείχα σε κανένα εφέτος. Στην ουσία δηλαδή ήταν ο πρώτος μου αγώνας μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο (σ.σ.11η). Από του χρόνου βεβαίως τα πράγματα θα είναι τελείως διαφορετικά. Η μεταολυμπιακή χρονιά είναι μια μεταβατική χρονιά για όλες τις αθλήτριες. Άλλες φορές γίνεται μια μεγάλη επιτυχία, άλλες μια μεγάλη αποτυχία. Για μένα ήταν μεγάλη αποτυχία η συγκεκριμένη. Δεν θα αφήσω τον εαυτό μου να επηρεαστεί. Έχω αγώνα την Τετάρτη και για μένα αυτό σημαίνει παρά πολλά…

Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με τις συνθήκες του αγώνα, Απλώς έμεινα εκτός κούρσας. Δεν είδα τον μεγάλο ανταγωνισμό μπροστά και τον τερματισμό που όπως είπατε ήταν συναρπαστικός. Δυστυχώς ήμουν αρκετά πίσω, αλλά θα παρακολουθήσω στο internet όλο τον αγώνα, με μια πιο ψύχραιμη ματιά, για να διαπιστώσω τι ακριβώς έγινε".

-Μηπως το πεντάρι σου ταιριάζει λίγο παραπάνω απ το δεκάρι;

"Είναι δύο τελείως διαφορετικά αγωνίσματα, άλλη εμπειρία θέλει το ένα άλλη το άλλο. Όμως το ολυμπιακό αγώνισμα είναι τα 10.000 μέτρα. Εκεί στοχεύω, εκεί είναι άλλωστε η πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες. Δεν σημαίνει ότι παρατάω το δεκάρι, από εκεί και πέρα κοιτάμε τον αγώνα της Τετάρτης και τι μπορεί να συμβεί εκεί…".

Απ την πλευρά του ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Γέμελος, υπογράμμισε: "Η Κέλλυ ήταν απ΄την αρχή εκτός κούρσας. Ήταν λάθος η τακτική σε όλη την κούρσα, Έμεινε εκτός, δεν μπόρεσε να ανεβεί στο β΄γύρο. Ήταν μια κάπως γρήγορη κούρσα, μια κούρσα με εναλλαγές, με μια Γαλλίδα πολύ δυνατή στην κορυφή κι αυτό συνετέλεσε οι πίσω αθλήτριες να μην μπορούν να πιάσουν τις μπροστινές. Το ότι δεν ανέβηκε η Κέλλυ συμβαίνει σ΄ένα αγώνα , πιστεύω η κούρσα της Τετάρτης θα είναι τελείως διαφορετική. Είναι μια τελείως διαφορετική απόσταση. Είναι τελείως σπριντ το πεντάρι στη μαραθώνια κολύμβηση, οπότε πιστεύω ότι θα δώσει τον καλύτερο εαυτό της την Τετάρτη… Δεν έχουμε κανένα θέμα με τις καιρικές, ή τις γενικότερες συνθήκες. Είναι για όλους ίδιες. Και κύμα να είχε και αέρα και κρύο όλες θα έπρεπε να κολυμπήσουν. Όσον αφορά στο πεντάρι, θα είναι οι ίδιες αθλήτριες με κάποιες προσθήκες. Απλώς το δεκάρι τραβάει μεγαλύτερο συναγωνισμό γιατί είναι πρώτο αγώνισμα στη σειρά. Δεν είναι 5 και 10 χιλιόμετρα , όπως είναι στους άνδρες. Είναι 10 χιλιόμετρα πρώτα και μετά 5 χιλιόμετρα".

Photo credits: (AP Photo/Gero Breloer)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ