ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Αναβαθμισμένο ρόλο στον Δημήτρη Διαθεσόπουλο από τη LEN

Αναβαθμισμένο ρόλο στον Δημήτρη Διαθεσόπουλο από τη LEN

Την εποπτεία των δραστηριοτήτων και στα έξι αθλήματα της Len, αναλαμβάνει ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Len σε πρόταση του Προέδρου της Πάολο Μπαρέλι, το Σάββατο (30/9) στην Όστια της Ιταλίας, ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος θα επιβλέπει ότι αφορά όλες τις διοργανώσεις, τον προγραμματισμό τους και τις αντίστοιχες Τεχνικές Επιτροπές στην Κολύμβηση, την Υδατοσφαίριση, το OPEN WATER, την Καλλιτεχνική κολύμβηση, τις Καταδύσεις και το High Diving.

Ο αναβαθμισμένος ρόλος του Προέδρου της ΚΟΕ, αποδεικνύει κατά τον καλύτερο τρόπο την ομόθυμη αναγνώριση από την LEN, του σεβασμού προς το πρόσωπο του, το κύρος και την σπουδαιότητα της συμβολής του στα δρώμενα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Υποψήφια η Ελλάδα

Σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση της Len, για τις Εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης Ανδρών και Γυναικών (Europa Cup) που μπαίνει δυναμικά από τη φετινή περίοδο στο αγωνιστικό της πρόγραμμα με τη συμμετοχή του συνόλου των κορυφαίων ομάδων, στην Ελλάδα προτάθηκε η διοργάνωση του Final 8 στους Άνδρες τον προσεχή Απρίλη.

Η ΚΟΕ θα προτείνει, για να το αναλάβει, την μετάθεση των ημερομηνιών διεξαγωγής κατά μία εβδομάδα λόγω του ότι οι τωρινές (5-8/4) συμπίπτουν με τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα του Ορθόδοξου Πάσχα.

Στην περίπτωση που το αίτημα γίνει δεκτό, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει άλλη μια κορυφαία διοργάνωση, με την προοπτική φυσικά κι αυτή να γνωρίσει αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία όπως συμβαίνει ως τώρα.

Τα μπόνους

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, για την διοργάνωση του Europa Cup θα διαθέσει συνολικά φέτος, περί τα 152.000 ευρώ, ως μπόνους και έξοδα μετακινήσεων των αποστολών.

Έτσι, προβλέπεται, η διάθεση ποσού 2.250 ευρώ σε κάθε αποστολή για την μετακίνηση της (κόστος 72.000 συνολικά), στην προκριματική και τελική φάση, ενώ για την τριάδα των νικητών προβλέπεται η καταβολή 20.000 ευρώ στον 1ο, 15.000 στον 2ο και 5.000 ευρώ στον 3ο, τόσο στους Άνδρες, όσο και τις Γυναίκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ