ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ

Ακυρώθηκαν αγώνες σέρφινγκ στην Αυστραλία λόγω επιθέσεων από καρχαρίες

Ακυρώθηκαν αγώνες σέρφινγκ στην Αυστραλία λόγω επιθέσεων από καρχαρίες

Ο αγώνας σέρφινγκ "Margaret River Pro" στη Δυτική Αυστραλία ακυρώθηκε λόγω του κινδύνου για επιθέσεις καρχαριών.

Οι θάλασσες της Αυστραλίας μπορεί να αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες σε ετήσια βάση, εντούτοις άνετα μπαίνουν στη λίστα με τις πιο επικίνδυνες που υπάρχουν. Γενικότερα, η χώρα είναι γνωστή για το όχι και τόσο φιλικό περιβάλλον της, υπάρχουν άπειρα είδη του ζωικού βασιλείου, τα οποία είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο και σε κάθε περίπτωση οι καρχαρίες αφθονούν στα νερά της. Μεγάλοι λευκοί, ταυροκαρχαρίες, καρχαρίες τίγρεις και όχι μόνο βρίσκονται... παντού και ειδικά στη Δυτική Αυστραλία.

Οι επιθέσεις δεν είναι λίγες και πολλάκις έχουν αποδειχθεί θανατηφόρες. Έτσι, λοιπόν, δεν πρέπει να προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός πως ο αγώνας σέρφινγκ "Margaret River Pro" στο Gracetown της Δυτικής Αυστραλίας ακυρώθηκε λόγω του κινδύνου για επιθέσεις καρχαριών. Τις τελευταίες δυο ημέρες έγιναν ισάριθμες επιθέσεις σε ιστοσανίδες, που ευτυχώς δεν προκάλεσαν θάνατο, αλλά υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί στα πόδια των σέρφερς.

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην διεξαχθεί ο αγώνας, διότι πάνω απ' όλα μετράει η ασφάλεια των διαγωνιζομένων. "Οι καρχαρίες αποτελούν μια καθημερινότητα και πραγματικότητα στις διοργανώσεις σέρφινγκ. Όμως, οι συγκεκριμένες συνθήκες είναι ασυνήθιστες και υπάρχει ανησυχία", ανέφερε η Σόφι Γκόλντσμιτ, εκτελεστική διευθύντρια της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος.

Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής, Γκάμπριελ Μεντίνα, ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο Instagram ότι είδε μια από τις επιθέσεις όσο έκανε προπονήσεις στην περιοχή και μάλιστα τη βιντεοσκόπησε, ώστε να δείξει τους κινδύνους που εκτίθενται οι σέρφερς. "Δεν αισθάνομαι ασφαλής να προπονούμαι και να αγωνίζομαι εδώ. Τα πάντα μπορούν να συμβούν", ανέφερε μεταξύ άλλων.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ