ΒΟΛΕΪ

"Ζωντανεύουν" τα κλειστά της Παιανίας

"Ζωντανεύουν" τα κλειστά της Παιανίας

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια απραξίας τα "σπίτια" του βόλεϊ και του στίβου στην Παιανία βρίσκονται στο επίκεντρο με κοινή βούληση για την επαναλειτουργία τους.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Αχιλλέα Μαυρομάτη, τον Γενικό Γραμματέα Παναγιώτη Σιδέρη και το μέλος του ΔΣ Γιώργο Διονά.

Όπως και στη συζήτηση με τους ανθρώπους του ΣΕΓΑΣ έτσι και σε αυτή είναι από τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η επαναλειτουργία των κλειστών της Παιανίας.

Υπενθυμίζουμε ότι τα συγκεκριμένα κλειστά φτιάχτηκαν για να αποτελέσουν τα "σπίτια" του βόλεϊ και του στίβου, αλλά από το 2011 μέχρι και σήμερα έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Αυτό, όπως σας είχαμε αναφέρει τον περασμένο Ιούνιο, είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή του έξι φορές και ζημιές συνολικού κόστους περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Ειδικά οι ζημιές στον υποσταθμό της ΔΕΗ ήταν τεράστιες και καθιστούσαν τα κλειστό ως ακατάλληλα προς χρήση.

Το καθεστώς χρήσης

Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν και ξεκαθαρίστηκαν στις συγκεκριμένες συζητήσεις ήταν το καθεστώς χρήσης των κλειστών.

Σύμφωνα με την πρώτη συμφωνία ΓΓΑ, ΕΟΠΕ, ΣΕΓΑΣ και Δήμος Παιανίας είχαν αναλάβει την χρήση των κλειστών. Πλέον, εκείνο που συμφωνήθηκε ήταν η απόσυρση της ΓΓΑ από τη συγκεκριμένη εξίσωση με το μπαλάκι της χρήσης να παραμένει στις δύο Ομοσπονδίες και στον τοπικό Δήμο στον οποίο και ανήκει η έκταση στην οποία χτίστηκαν τα κλειστά.

Σημαντικό στο να προχωρήσουν τα έργα ήταν η διάθεση του Δήμου Παιανίας ώστε να "ζωντανέψουν" τα κλειστά. Η Δημοτική Αρχή είχε δεσμευτεί από την αρχή για επαναλειτουργία των κλειστών και αυτή την αποφασιστικότητα της τη δείχνει και με πράξεις.

Αρχή με 500.000 ευρώ

Από εκεί και πέρα για να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα χρήματα τα οποία είχε υποσχεθεί η προηγούμενη Νομαρχιακή διοίκηση.

Συγκεκριμένα, στις 26 Νοεμβρίου του περασμένου έτους ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η χρηματοδότηση έξι συνολικά έργων που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής. Τα δύο έργα αφορούν το Δήμο Παιανίας και είναι συνολικού προϋπολογισμού 570.000 €.

Η ανακοίνωση που είχε βγει τότε αναφέρει ότι το συγκεκριμένο ποσό θα δίνονταν για "την αποκατάσταση και επισκευή Κλειστού Γηπέδου «Σπίτι του Βόλεϊ» και του Κλειστού Σταδίου Στίβου Παιανίας που σύμφωνα με την μελέτη πρόκειται να γίνουν εργασίες αποκατάστασης και επισκευής μηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και εργασίες συντήρησης εντός του γυμναστηρίου".

Εξίσου σημαντική είναι η βούληση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, ώστε το συγκεκριμένο ποσό να δοθεί τελικά παρά το γεγονός ότι οι όλες διαδικασίες είχαν ξεκινήσει από τον προηγούμενο Περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρό.Το επόμενο διάστημα αναμένονται νέες επαφές ανάμεσα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να ξεκινήσουν τα έργα αποκατάστασης των ζημιών.

Εάν φυσικά όλα πάνε καλά θα έχουμε να κάνουμε με μια τεράστια ανάσα για τις δύο Ομοσπονδίες, αφού από τη μία θα γλυτώσουν κάποια από τα έξοδά τους και από την άλλη θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν για τους αθλητές τους τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις.

Παράλληλα, σημαντικό θα είναι και για την τοπική κοινωνία της Παιανίας η οποία θα έχει στη διάθεσή της δύο στολίδια και όχι δύο κλειστά τα οποία μοιάζουν αυτή τη στιγμή με εγκαταλελειμένα κτήρια παρότι φτιάχτηκαν πριν από περίπου 13 χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ