ΒΟΛΕΪ

Υποψήφιος για αθλητής της χρονιάς στην Κούβα ο Μεργκαρέχο!

Υποψήφιος για αθλητής της χρονιάς στην Κούβα ο Μεργκαρέχο!
2016 FIVB

Ο βολεϊμπολίστας του Παναθηναϊκού, Οσνιέλ Μεργκαρέχο είναι υποψήφιος για αθλητής της χρονιάς στην Κούβα!

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Κούβας στο βόλεϊ και το 2016 ήταν αν μη τι άλλο μία τεράστια χρονιά για εκείνον. Ο Οσνιέλ Μεργκαρέχο πήρε τη φανέλα βασικού στην Εθνική ομάδα της Κούβας μόλις στα 19 του χρόνια.

Αγωνίστηκε σε όλες τις διοργανώσεις και ήταν καταλυτικός στην κατάληψη της πρώτης θέσεις στα προκριματικά του Προολυμπιακού τουρνουά καθώς και στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Παναμερικανικούς αγώνες.

Παράλληλα, αγωνίστηκε τόσο στο World League όσο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο όπου ήταν ανάμεσα στους πρώτους σκόρερ της ομάδας του. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε με τη μεταγραφή του για πρώτη φορά εκτός συνόρων με τον Παναθηναϊκό να κάνει δικό του ένα από τα διαμάντια του Παγκόσμιου βόλεϊ.

Έτσι, συμπεριλήφθηκε στη δεκάδα των αθλητών που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του αθλητή της χρονιάς στην Κούβα. Τα άλλα δύο ονόματα που έχουν γίνει γνωστά από τη λίστα των υποψηφίων είναι ο πυγμάχος Χόρχε Μερένσιο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 49 κιλών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αγίας Πετρούπολης και η Τζουντόκα Γιανγκαλίνι Χιμένες η οποία στους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 100 κιλών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ