ΒΟΛΕΪ

"Βόμβα" από Σλοβενία, άφησε εκτός τους Πολωνούς

"Βόμβα" από Σλοβενία, άφησε εκτός τους Πολωνούς

Η Σλοβενία απέκλεισε από την 4άδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος την πρωταθλήτρια κόσμου Πολωνία, ενώ πέρασαν η Βουλγαρία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Μια τεράστια νίκη πανηγύρισε η Σλοβενία στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ, αποκλείοντας την πρωταθλήτρια κόσμου, Πολωνία, με 3-2 σετ. Οι Σλοβένοι προηγήθηκαν με 2-0, οι Πολωνοί ισοφάρισαν, αλλά στο τάι μπρέικ έχασαν με 16-14 και έμειναν εκτός συνέχειας.

Εξαιρετική εμφάνιση από Γκασπαρίνι, Ούρναουτ και Τσέμπουλι για την ομάδα του Τζιάνι, ενώ δεν έφτασαν οι 20 πόντοι του Κούρεκ και οι 19 του Κούμπιακ για το συγκρότημα του Αντιγκά, που γνώρισε αποκλεισμό-σοκ και δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.

Η Βουλγαρία, μπροστά σε 13.000 οπαδούς στην Σόφια, νίκησε για δεύτερη φορά στη διοργάνωση την Γερμανία με 3-0 σετ. Η ομάδα του Πλάμεν Κονσταντίνοφ πήρε το πρώτο σετ με 25-19 και τα δυο επόμενα με 25-23 και 25-23 αντίστοιχα κόντρα σε έναν αντίπαλο που πάλεψε, αλλά δεν μπορούσε να κάνει την υπέρβαση.

Αντίπαλος στην 4άδα θα είναι η Γαλλία, που έχοντας τον Ρουζιέ με 20 πόντους, νίκησε τη Σερβία με 3-1 σετ. Οι "τρικολόρ" πήραν τα δυο με 25-22 και 25-23, οι "πλάβι" ήταν εξαιρετικοί στο τρίτο και το έκαναν δικό τους με 25-14, αλλά στο επόμενο έχασαν εύκολα με 25-20, μένοντας εκτός ημιτελικών.

Τέλος, την πρόκριση πήρε και η Ιταλία που νίκησε με 3-0 την κάτοχο του τροπαίου, Ρωσία. Οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτερο σε όλο το ματς και δεν κινδύνεψαν σε κανένα σετ. Πήραν το πρώτο με 25-20 και τα δυο επόμενα με 25-19 και 25-19 αντίστοιχα. Πλέον, στον δρόμο της "σκουάντρα ατζούρα" θα βρεθεί η Σλοβενία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ