ΒΟΛΕΪ

Volleyleague: Ντέρμπι πρωτιάς με VAR στο "Μελίνα Μερκούρη"

ΛΙΓΚ ΚΑΠ "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΛΙΓΚ ΚΑΠ "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ θα κρίνει και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο της Volleyleague και θα περάσει στην ιστορία ως το πρώτο ματς που θα κάνει την εμφάνιση του το VAR.

Το ντέρμπι κορυφής μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ (17.00) θα κρίνει και την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος και θα περάσει στην ιστορία ως το πρώτο ματς που θα κάνει την εμφάνιση του το γνήσιο video referee ή video check ή VAR όπως είναι πιο ευρέως γνωστό από τον αντίστοιχο σύστημα στο ποδόσφαιρο.

Ο εξοπλισμός του νέου συστήματος έφτασε στην Ελλάδα μαζί με ειδικευμένο προσωπικό από την Ιταλία που θα λειτουργήσει το video check όπως και στους αγώνες του Champions League, ενώ θα υπάρχει σύνδεση με την τηλεοπτική μετάδοση αλλά και την οθόνη εντός του γηπέδου.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την ήττα στο Ζηρίνειο από την Κηφισιά που τον έβαλε σε βαθμολογικές περιπέτειες. Οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν με τον ΠΑΟΚ τον τελευταίο αγώνα της κανονικής περίοδου διότι την τελευταία αγωνιστική έχουν ρεπό.

Επομένως για να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση θέλουν έναν βαθμό από τον ΠΑΟΚ (σε αυτή την περίπτωση θα είναι καλύτερη σε ισοβαθμία με τον δικέφαλο καθώς στον Α΄γύρο είχαν νικήσει με 3-0 σετ) αλλά ξεκάθαρος στόχος είναι η νίκη και για το γόητρο.

O προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνίοθ Μπενίτεθ δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: "Kόντρα στον ΠΑΟΚ θα είναι ένα καλό παιχνίδι για πολλούς λόγους. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη για να φτάσουμε στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας και φυσικά επειδή θέλουμε να κερδίζουμε συνέχεια, ενώ αυτό το παιχνίδι μας δίνει πολύ υψηλό κίνητρο για να παίξουμε καλά μπροστά στους φιλάθλους μας".

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά τις τελευταίες αγωνιστικές και στοχεύει στο καθαρό τρίποντο με 3-0 ή 3-1 σετ ώστε να προσπεράσει τον Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική, οπότε ο Δικέφαλος θα υποδεχτεί την ΑΕΚ και οι ερυθρόλευκοι θα έχουν ρεπό.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει πρώτη φορά τον Ολυμπιακό μετά τις αλλαγές που έκανε στο ρόστερ του. Ο Σάκης Ψάρρας είπε: "Δικαιώνεται η εκτίμηση μας πως το πρωτάθλημα είναι απρόοπτο και αυτό αποδείχτηκε την τελευταία αγωνιστική. Η ήττα του Ολυμπιακού στην Κηφισιά μας δίνει την ευκαιρία να ανατρέψουμε την κατάσταση και να αποκτήσουμε πλεονέκτημα για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Είμαστε έτοιμοι για τα μεγάλα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που θα κρίνουν το πρωτάθλημα και το κύπελλο και αυτό το μήνυμα θέλουμε να το στείλουμε από το φινάλε της κανονικής περιόδου. Η πρώτη παρουσία του video check είναι μία μεγάλη πρόοδος για το πρωτάθλημα και το άθλημα μας γενικά".

Από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 62 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 47-15. Ο Ολυμπιακός έχει σερί 6-0 νίκες στο πρωτάθλημα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη 17.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ. (ΕΡΤ Sports)

Διαιτητές: Θεμελής, Βουδούρης, Κομισάριος: Γεωργόπουλος, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Κουρπανίδης, Τόλιος, Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Λύκειο Κομοτηνής 17.00: Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου

Διαιτητές: Αβραμίδης, Ιωαννίδης, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Βαγγέλογλου, Σταματόπουλος, Γραμματεία: Μιχαλιτσούδη.

Μετς, Αθήνα 19.30: Α.Ε.Κ. - Α.Ο.Π.Κηφισιάς

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Κουτσούλας, Παρατηρητής: Πέρρος, Επόπτες: Κατερλή, Γεωργιάδης, Γραμματεία: Καλιγέρη.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Πανελληνίου Γ.Σ. 16.00: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Mυλωνάκης, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Bασιλειάδης, Επόπτες: Νικάκης, Αλεβετσοβίτης, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Μίκρας 17.30: Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός (ΕΡΤ Sports)

Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Βασιλειάδης, Παρατηρητής: Κάλλης Εμ., Επόπτες: Ανθυμίδης, Τοσουνίδης, Γραμματεία: Παπαδοπούλου Σ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ