VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Volleyleague γυναικών: Το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Volleyleague γυναικών: Το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στη Volleyleague των γυναικών ξεκινάει το απόγευμα του Σαββάτου και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό.

Η ώρα για το πρώτο σερβίς στην Volleyleague των γυναικών έφτασε. Εκεί όπου αναμένεται να έχουμε το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Ο Ολυμπιακός παραμένει το φαβορί, ωστόσο δεν αναμένεται να έχει το ίδιο εύκολο έργο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πάμε να ρίξουμε μία ματιά στο τι περιμένουμε να δούμε μέσα στην χρονιά.

Ο κυρίαρχος τα τελευταία χρόνια Ολυμπιακός, όχι απλά δεν αποδυναμώθηκε, αλλά ενισχύθηκε σημαντικά σε σχέση με πέρσι.

Στις ξένες η Χίπε έχει επιστρέψει από τον τραυματισμό της και δείχνει έτοιμη να ηγηθεί της επίθεσης των ερυθρόλευκων, ενώ από πέρσι παρέμεινε και η Σκοτ. Την τριάδα έκλεισε η Άνα Λαζάρεβιτς την οποία πλέον πρέπει να την συνηθίσουμε ως Ζιβογίνοβιτς αφού το περασμένο καλοκαίρι παντρεύτηκε τον νυν τερματοφύλακα της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού.

Από εκεί και πέρα στη θέση της Κοκκινάκη, ως δεύτερο λίμπερο αποκτήθηκε η Κακουράτου κάτι που σημαίνει ότι ο Κοβάτσεβιτς θα έχει στα χέρια του δύο από τα πέντε καλύτερα λίμπερο του πρωταθλήματος. Στη θέση της Κωνσταντινίδου που επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη για τον Άρη αποκτήθηκε η Ξανθοπούλου που θα έχει ρόλο δεύτερης πασαδόρου πίσω από την Στέλλα Χριστοδούλου.

Για να καταλάβει κανείς την πληρότητα που έχει ο φετινός Ολυμπιακός αρκεί να αναφέρουμε πως πίσω από τις Σκοτ και Ζιβογίνοβιτς θα υπάρχουν οι Τοτσίδου και Καλανταρίδου οι οποίες αμφότερες αποκτήθηκαν φέτος. Συνολικά οι ερυθρόλευκοι όχι απλά διατήρησαν τον εξαιρετικό ελληνικό κορμό τους (Χριστοδούλου, Γιώτα, Λαμπρούση, Κονόμι, Ζακχαίου, Κωνσταντινίδου), αλλά τον ενίσχυσαν ουσιαστικά με παίκτριες που σε άλλες ομάδες θα ήταν βασικές.

Αυτά αφορούν τον βασικό διεκδικητή του τίτλου. Πίσω από τον Ολυμπιακό θα υπάρχει ένα γκρουπ ομάδων που φιλοδοξεί σε πρώτη φάση να του κάνει τη ζωή δύσκολη. ΑΟ Θήρας, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός συνθέτουν μία δυνατή τετράδα ενώ από κοντά αναμένεται να είναι και ο Πανναξιακός με την Θέτιδα Βούλας.

Ξεκινάμε με την ομάδα της Σαντορίνης η οποία ενισχύθηκε σημαντικά και διαθέτει μία εξαιρετική επτάδα στην οποία αναμένεται να στηριχθεί ο Γκάιτς. Η τριάδα των Λέιβα, Μπρίνκμαν και Νογκουέρας θα είναι καθοριστική για την πορεία της ομάδας αφού η ελληνική τετράδα της αρχικής επτάδας (Χατζηευστρατιάδου, Εμμανουηλίδου, Μερτέκη και Αρτακιανού) ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει. Αν αυτή η επτάδα καταφέρει να δέσει τότε ο ΑΟ Θήρας θα παρουσιαστεί ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον Άρη ο οποίος έχει ενισχυθεί αρκετά. Η τριάδα των Άγκοστ, Χοκαόγλου και Σίμπιτς θα αναλάβει να δώσει το κάτι παραπάνω. Η Λαμπρινή Κωνσταντινίδου θα αναλάβει το ρόλο μαέστρου στη σχεδόν ολοκαίνουρια ομάδα του Άρη, ενώ καθοριστική μπορεί να αποδειχτεί και η απόκτηση της Τσομπανίδου, η οποία πέρσι έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα με τον Πανναξιακό.

ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ

ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός αναμένεται να προσφέρουν μπόλικο αλατοπίπερο στο νέο πρωτάθλημα. Οι ασπρόμαυρες θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στη Volleyleague και έχουν έρθει για να μείνουν. Η Καρολίνα Αλμπουκέρκι με την εμπειρία της θα αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα, η οποία διακρίνεται για το επιθετικό της ταλέντο. Πέρα από την Βραζιλιάνα πασαδόρο παίκτρια κλειδί για την πορεία του ΠΑΟΚ θα είναι και η Κλαούντια Κατζορόβσκα. Η Πολωνή ακραία είναι παίκτρια που κάνει τη διαφορά κι αν πιάσει τα στάνταρ απόδοσής της θα καταφέρει να βοηθήσει σημαντικά.

Από εκεί από τον ελληνικό κορμό ξεχωρίζουν τα ονόματα των Χαντάβα και Κιόση. Οι δύο αθλήτριες συνέβαλαν τα μέγιστα στην άνοδο της ομάδας στη Volleyleague και αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στην παρουσία της σε αυτήν. Ειδικά η 29χρονη ακραία δείχνει στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας της.

Ο Παναθηναϊκός μετά από δύο χρόνια επέστρεψε στην Volleyleague και έχει ως πρώτο στόχο τη δημιουργία ενός ελληνικού κορμού που θα τον βοηθήσει να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό το πλαίσιο παρέμειναν οι αθλήτριες που ανέβασαν την ομάδα και σε αυτές προστέθηκαν κι άλλες ποιοτικές και ταλαντούχες Ελληνίδες.

Το μεγάλο στοίχημα της χρονιάς θα είναι το κέντρο. Εκεί όπου τρεις νεαρές αθλήτριες (Κωνσταντέλλου, Κελεσίδη και Καλαντάτζε) θα προσπαθήσουν να πιάσουν την ευκαιρία από τα μαλλιά για να αποδείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην ομάδα. Από εκεί και πέρα τα ονόματα των αθλητριών είναι γνωστά. Η Όλγα Βεργίδου θα είναι η βασική πασαδόρος, έχοντας από πίσω της την ταλαντούχα Βογιατζόγλου, διαγώνια θα είναι η Μαρία Οικονομίδου, βασικό λίμπερο η Πέννυ Ρόγκα και στα άκρα ο Παναθηναϊκός θα έχει τις Πότοκαρ, Κοσμά, Φακοπουλίδου και Διώτη με την τελευταία να υπολογίζεται και ως διαγώνια πίσω από την Οικονομίδου.

Οι δύο άλλες ομάδες που θα συνθέσουν ένα ανταγωνιστικό γκρουπ είναι ο Πανναξιακός και η Θέτις Βούλας. Ο σύλλογος της Νάξου παρά το γεγονός ότι πέρσι έκανε μία εντυπωσιακή χρονιά για ένα ακόμα καλοκαίρι άργησε. Έτσι, αναγκάστηκε να αλλάξει όλες τις παίκτριες του ρόστερ του. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολος αντίπαλος. Ο Οικονόμου έχει φτιάξει μία ομάδα που σίγουρα θα παλεύει όλα τα παιχνίδια κι αν οι ξένες, οι οποίες θα είναι και βαρόμετρο, έχουν σταθερή απόδοση θα μπορεί να κάνει ορισμένες εκπλήξεις.

Από την άλλη η Θέτις Βούλας είναι σχεδόν ίδια ομάδα με πέρσι. Μάλιστα, το σύνολο του Γιάννη Νικολάκη θα είναι ακόμα πιο ενισχυμένο αφού αποκτήθηκαν οι Ριντ και Βλαχάκη, δύο παίκτριες που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά. Αυτό που περιμένουμε να δούμε από την Θέτιδα είναι ένα δουλεμένο σύνολο, που θα παλεύει κάθε πόντο και που κάθε ομάδα θα δυσκολεύεται για να καταβάλει την αντίστασή της. Όλα όσα μας έδειξε και πέρσι δηλαδή.

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΕΝΤΕ

Οι πέντε ομάδες που απομένουν θα αγωνιστούν πιθανότατα στο δικό τους πρωτάθλημα, αν και δεν ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Πορφύρας, Αίας και Μαρκόπουλο είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από τον Ηλυσιακό και την Ηλιούπολη που φαντάαζουν ως τα δύο φαβορί για υποβιβασμό.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι θα έχουμε για πρώτη φορά play out για την παραμονή. Η τελευταία ομάδα της βαθμολογίας (12η) υποβιβάζεται και οι ομάδες από τις θέσεις 8-11 παίζουν σε χιαστί αγώνες (8-11, 9-10) την παραμονή, με τις δύο χαμένες να κοντράρονται σε νέο ζευγάρι για την τελευταία θέση που οδηγεί στην Α2 (στις 2 νίκες κρίνονται οι σειρές).

Volleyleague γυναικών: Το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και γι'αυτό ο Ολυμπιακός του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς κράτησε για άλλη μία σεζόν τον βασικό του κορμό, κάνοντας πέντε προσεκτικές προσθήκες για να παραμείνει κυρίαρχος για 8η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα.

Η Άνα Ζιβογίνοτις-Λαζάρεβιτς μετά από δύο χρόνια επέστρεψε στο κλειστό του Ρέντη, η ακραία Αλεξία Καλανταρίδου και η πασαδόρος Παναγιώτα Ξανθοπούλου μετακόμισαν από την Σαντορίνη στον Πειραιά, η Ξένια Κακουράτου μετά από φοβερή σεζόν με τον Πανναξιακό πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό, ενώ αποκτήθηκε και η διεθνής ακραία Σία Τοτσίδου από την ΑΕΚ.

Ο Μπράνκο Κοβάτσεβιτς θα είναι προπονητής της ομάδας για πέμπτη συνεχή σεζόν και στοχεύει μαζί με το υπόλοιπο ρόστερ στην διατήρηση των κεκτημένων στην Ελλάδα και να προχωρήσουν όσο πιο μακριά γίνεται στο Challenge Cup.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ


Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Προηγούμενη ομάδα
1 Κατερίνα Γιώτα 1.84 Κεντρική 03/07/1990 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
2 Αλίκη Κωνσταντινίδου 1.79 Κεντρική 26/06/1989 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
4 Άνα Ζιβογίνοβιτς (Σερβία) 1.85 Ακραία 04/07/1991 Alba Blaj (Ρουμανία)
6 Ελίζαμπεθ Χουντ - Σκοτ (ΗΠΑ) 1.87 Ακραία 10/08/1983 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
7 Τζίνα Λαμπρούση 1.84 Κεντρική 27/01/1993 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
8 Έλενα Μιλιντίγιεβιτς 1.77 Ακραία 15/06/1999 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
9 Αλεξία Καλανταρίδου 1.85 Ακραία 19/01/1995 Α.Ο. Θήρας
10 Αρέτα Κονόμη 1.64 Λίμπερο 30/01/1989 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
11 Ξένια Κακουράτου 1.59 Λίμπερο 16/06/1993 Πανναξιακός Α.Ο.Ν.
14 Στέλλα Χριστοδούλου 1.86 Πασαδόρος 19/07/1991 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
15 Σάσκια Χίπε (Γερμανία) 1.85 Διαγώνια 16/01/1991 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
16 Κατερίνα Ζακχαίου (Κύπρος) 1.90 Κεντρική 26/07/1998 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
18 Παναγιώτα Ξανθοπούλου 1.80 Πασαδόρος 21/09/1999 Α.Ο. Θήρας
20 Σία Τοτσίδου 1.77 Ακραία 18/06/1989 Α.Ε.Κ.
Volleyleague γυναικών: Το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Με τον Απόστολο Οικονόμου να επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από τρία χρόνια και με 12 νέες αθλήτριες ξεκινάει το φετινό του ταξίδι στη Volleyleague γυναικών ο Πανναξιακός.

Μετά την πετυχημένη περυσινή σεζόν που έφθασε μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος και στο φάιναλ-4 του κυπελλού, η ομάδα της Νάξου πραγματοποίησε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ του. Αποκτήθηκαν 12 νέα πρόσωπα, μεταξύ αυτών και τρεις ξένες. Η Βραζιλιάνα ακραία Έλεν Αμαράλ, η Εσθονή ακραία Κριστίν Μιλέν και η διαγώνια από το Περού Κάρλα Ρουέδα.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ


Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Προηγούμενη ομάδα
1 Πηνελόπη Νώτη 1.86 Ακραία 07/08/1997 Α.Σ. Μακεδόνες
4 Κριστίν Μίλεν (Εσθονία) 1.83 Ακραία 04/12/1996 TFOC Volley (Γαλλία)
5 Γεωργία Τζαγκαράκη 1.65 Λίμπερο 09/10/1997 Α.Σ. Μακεδόνες
7 Έλεν Αμαράλ (Βραζιλία) 1.78 Ακραία 15/09/1990 Volley Lugano (Ελβετία)
8 Χαρα Παπαδοπούλου 1.81 Πασαδόρος 09/12/1996 Ηλυσιακός Α.Ο.
9 Ευαγγελία Τουλγαρίδου 1.62 Λίμπερο 14/03/1998 Α.Γ.Σ. Άρτεμις
10 Κάρλα Ρουέδα (Περού) 1.85 Διαγώνια 19/04/1990 CV Deportivo Géminis (Περού)
11 Στέλλα Ιωάννου (Κύπρος) 1.75 Πασαδόρος 27/10/1995 Α.Ε.Κ. Λάρνακας (Κύπρος)
12 Όλγα Μαλουσάρη 1.83 Κεντρική 08/12/1990 Γ.Σ. Ηλιούπολης
14 Ελένη Τόλλιου 1.78 Ακραία 14/10/1998 Α.Σ. Γιάννενα
19 Γεωργία Αργυρίου 1.84 Κεντρική 12/11/1988 Α.Σ.Π. Κόρινθος
20 Ζαχαρούλα Γιαννέλου 1.85 Κεντρική 30/05/1996 Φ.Ο. Βριλησσίων
Volleyleague γυναικών: Το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Ο Α.Ο.Θήρας έχει εδραιωθεί στην Volley League γυναικών και με την συνολική παρουσία του εντός και εκτός Ελλάδας έχει αναδειχτεί σε μία αξιόπιστη δύναμη με δυνατή έδρα και υγιές περιβάλλον.

Την περυσινή σεζόν ο ΑΟΘ έφθασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου, στα ημιτελικά του πρωταθλήματος και στη φάση των «8» του Challenge Cup για πρώτη φορά στην ιστορία του. Με την ανανέωση του συμβολαίου με τον Σέρβο προπονητή Μπράνκο Γκάιτς και την διατήρηση του βασικού της κορμού, η ομάδα της Σαντορίνης έχει υψηλές προσδοκίες για τη σεζόν 2019-20.

Η Γερμανίδα ακραία Ανίκα Μπρίνκμαν επέστρεψε μετά από τρία χρόνια στη Σαντορίνη και με μεταγγραφή ήρθαν η Κουβανή διαγώνια Λέιβα Μεντάρο και η Πορτορικανή πασαδόρος Τζένιφερ Νοκγουέρας. Από τις φετινές προσθήκες ξεχωρίζει και η διεθνής κεντρική Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου που μετακόμισε από την Νάξο στη Σαντορίνη.


Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Προηγούμενη ομάδα
1 Αναστασία Παναγιωτίδου 1.83 Ακραία 09/01/1999 Α.Ο. Θήρας
2 Ελένη Αρτακιανού 1.72 Λίμπερο 21/05/1994 Α.Ο. Θήρας
3 Κλειώ Βενέτη 1.71 Πασαδόρος 21/04/1994 Αμπελώνας Λάρισας
4 Μεντάρο Λέιβα (Κούβα) 1.90 Διαγώνια 21/04/1994 Ravenna (Ιταλία)
5 Τζένη Μπάγια 1.73 Πασαδόρος 25/02/1994 Α.Ο. Θήρας
6 Ανίκα Μπρίνγκμαν (Γερμανία) 1.80 Ακραία 04/08/1986 Skuros Volleys (Γερμανία)
7 Μαρία Μπούκουρα 1.74 Ακραία 28/11/1995 Α.Ο. Λαμίας 2013
8 Άλκηστις Καραφουλίδου 1.95 Διαγώνια 13/09/1999 Α.Ο. Θήρας
9 Τζένιφερ Νογκουέρας (Πουέρτο Ρίκο) 1.77 Πασαδόρος 01/08/1991 Polkky Kuusamo (Φινλανδία)
10 Ευαγγελία Μερτέκη 1.85 Ακραία 29/04/1991 Α.Ο. Θήρας
12 Ελευθερία Γαλανού 1.82 Κεντρική 29/01/1999 Α.Ο.Φ. Πορφύρας
13 Κούση Σταυρούλα 1.80 Κεντρική 22/04/1994 Α.Π.Σ. Αίας
14 Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου 1.85 Κεντρική 02/09/1995 Πανναξιακός Α.Ο.Ν.
18 Μελίνα Εμμανουηλίδου 1.85 Κεντρική 18/09/1994 Α.Ο. Θήρας
Volleyleague γυναικών: Το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του περυσινού πρωταθλήματος ήταν η Θέτιδα Βούλας. Αν και νεοφώτιστη το 2018 στη μεγάλη κατηγορία, η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στα πλέι οφ της Volleyleague, αποτέλεσμα που στοχεύει και φέτος να επαναλάβει.

Ο Γιάννης Νικολάκης ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Θέτιδα και μαζί του παρέμειναν οκτώ αθλήτριες και έγιναν πέντε προσθήκες. Η Αμερικανίδα ακραία Άλεξ Ριντ και η πασαδόρος Ευανθία Λάβδα μετακόμισαν από τον Πανναξιακό στη Θέτιδα, η διεθνής ακραία Κωνσταντίνα Βλαχάκη μετά από 5 χρόνια στον Ολυμπιακό μετακόμισε στη Βούλα, ενώ την φανέλα της ομάδας θα φοράνε επίσης και η ακραία Μαριεύη Ζούρου και η διαγώνια Μαρία Αποστολάκη.


Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Προηγούμενη ομάδα
2 Μανωλίνα Κωνσταντίνου (Κύπρος) 1.82 Ακραία 10/04/1993 Α.Σ.Π. Θέτις
3 Αναστασία Γεωργιάδου 1.87 Κεντρική 29/04/1991 Α.Σ.Π. Θέτις
5 Αλεξάντρα Ριντ (ΗΠΑ) 1.80 Ακραία 25/01/1994 Πανναξιακός Α.Ο.Ν.
6 Κωνσταντίνα Δρακουλίδου 1.80 Πασαδόρος 27/11/1996 Α.Σ.Π. Θέτις
7 Αναστασία Σιρίνινα 1.83 Κεντρική 25/08/1995 Α.Σ.Π. Θέτις
8 Κωνσταντίνα Βλαχάκη 1.79 Ακραία 08/05/1995 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
9 Εβίτα Ξηντάρα 1.73 Λίμπερο 09/02/1993 Α.Σ.Π. Θέτις
10 Νίκη Απλαδά 1.83 Κεντρική 08/11/2002 Α.Σ.Π. Θέτις
11 Μαριεύη Ζούρου 1.77 Ακραία 08/04/1996 Α.Σ. Παπάγου
12 Χρυσλανθη Καράμπαλη 1.68 Λίμπερο 05/07/1995 Α.Σ.Π. Θέτις
13 Μαρία Αποστολάκη 1.82 Ακραία-Διαγώνια 14/01/1997 Α.Γ.Σ. Άρτεμις
17 Ιωάννα Γκουντιμένκο 1.89 Κεντρική 03/01/1996 Α.Σ.Π. Θέτις
18 Ευανθία Λάβδα 1.77 Πασαδόρος 15/10/1997 Πανναξιακός Α.Ο.Ν.
Volleyleague γυναικών: Το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Με τον Γιάννη Τσαϊρέλη να επιστρέφει μετά από έναν χρόνο στον πάγκο της γυναικείας ομάδας, ο Άρης είναι έτοιμος να πρωταγωνιστήσει για άλλη μία σεζόν στη Volleyleague γυναικών. Οι «κιτρινόμαυρες» στάθηκαν άτυχες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος με την Καναδή ακραία Κάιλα Ρίτσι, η οποία αντικαταστήθηκε από την Τουρκάλα Έτσε Χοκαόγλου.

Ο Άρης πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στο φετινό του ρόστερ σε σύγκριση με πέρυσι, με τέσσερις αθλήτριες να παραμένουν στην ομάδα. Αποκτήθηκαν συνολικά 10 αθλήτριες, με την διεθνή λίμπερο Ηλιάνα Ιακωβίδου, την Αμερικανίδα ακραία Τέιλορ Άγκοστ, την Βόσνια διαγώνια Βέριτσα Σίμιτς και την Τουρκάλα ακραία Έτσε Χοκαόγλου να ξεχωρίζουν.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ


Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Προηγούμενη ομάδα
2 Τάνια Κιουτσιούκη 1.87 Κεντρική 24/09/1996 Α.Ο. Λαμίας 2013
4 Λαμπριάννα Πήττα 1.81 Κεντρική 30/01/1998 Α.Σ. Άρης
5 Αθηνά Νταντούλα 1.79 Πασαδόρος 18/06/2002 Α.Σ. Άρης
7 Τέιλορ Άγκοστ (ΗΠΑ) 1.90 Ακραία 31/05/1996 Aachen (Γερμανία)
8 Άννα Μυλωνά 1.81 Ακραία 20/05/1998 Μυγδονιακός
10 Όλγα Πετρινόλη 1.65 Λίμπερο 16/09/2002 Α.Σ. Άρης
11 Λαμπρινή Κωνσταντινίδου 1.83 Πασαδόρος 16/09/1996 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
13 Βέριτσα Σίμιτς (Βοσνία) 1.89 Διαγώνια 23/06/1992 Vasas (Ουγγαρία)
14 Μάρθα Ανθούλη 2.02 Διαγώνια 13/08/2004 Ο.Π.Α.Θ. Περσέας
15 Έτσε Χοκαόγλου (Τουρκία) 1.86 Ακραία 05/03/1994 Besiktas (Τουρκία)
16 Αγάπη Μπρουκς 1.80 Ακραία 10/03/2003 Α.Σ. Άρης
17 Ειρήνη Τσομπανίδου 1.85 Κεντρική 15/07/1993 Πανναξιακός Α.Ο.Ν.
18 Κωνσταντίνα Χαϊτλή 1.82 Κεντρική 18/07/2002 Πήγασος Πολίχνης
19 Ηλιάνα Ιακωβίδου 1.77 Λίμπερο 25/03/1995 Α.Π.Σ. Αίας
Volleyleague γυναικών: Το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Με τον Ηλία Ζωλασταθιάδη στο «τιμόνι» για πέμπτη διαδοχική σεζόν και με νεανικό ρόστερ, ο Αίας Ευόσμου ξεκινάει με όνειρα το ταξίδι του στο φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague.
Εννέα αθλήτριες παρέμειναν στην ομάδα από τη σεζόν 2018-19 και έγιναν έξι προσθήκες, μεταξύ αυτών και δύο Αμερικανίδων. Συγκεκριμένα αποκτήθηκε η ακραία Αμάντα Ρόμπερτς που για πρώτη φορά στην καριέρα της θα αγωνιστεί στην Ευρώπη και η 26χρονη διαγώνια Έμιλυ Μπουρκ.


Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Προηγούμενη ομάδα
1 Αμάντα Σαμπρίν Ρόμπερτς (ΗΠΑ)
1.76 Ακραία 17/10/1997 Boise State (ΗΠΑ)
2 Άρτεμις Πλουμή 1.78 Πασαδόρος 02/05/1995 Π.Α.Ο.Κ.
3 Θεοφίλη Χαμαλίδου 1.85 Κεντρική 25/03/1999 Α.Π.Σ. Αίας
4 Ευδοξία Γεωργιάδου 1.62 Λίμπερο 29/08/1995 Α.Π.Σ. Αίας
6 Αγγελική Πεγκλίδη 1.76 Λίμπερο 13/01/2000 Α.Π.Σ. Αίας
8 Μαρία - Ιωάννα Καλαπόδα 1.90 Κεντρική 11/09/2001 Α.Σ. Αργώ Βόλου
9 Άννα Γιορανίδη 1.80 Ακραία 10/02/2003 Α.Π.Σ. Αίας
10 Μαρία Παλτιμσισόγλου 1.63 Λίμπερο 04/08/1992 Μ.Α.Σ. Νέα Γενεά
11 Ειρήνη Αργυρίου 1.77 Ακραία 17/06/2001 Α.Π.Σ. Αίας
12 Βασιλική Σαχανίδου 1.80 Πασαδόρος 06/09/2002 Α.Π.Σ. Αίας
13 Χριστίνα Ανδρονικίδου 1.76 Ακραία 21/01/1994 Α.Π.Σ. Αίας
14 Έμιλι Κάθριν Μπουρκ (ΗΠΑ)
1.93 Διαγώνια 24/01/1993
15 Γεωργία Γκόλτσιου 1.82 Ακραία 25/09/2000 Α.Σ. Ελπίς
16 Πασχαλίνα Θεοδοσίου 1.75 Ακραία 25/10/2002 Α.Π.Σ. Αίας
20 Παναγιώτα Καλαγασίδου 1.84 Πασαδόρος 15/05/1999 Α.Π.Σ. Αίας
Volleyleague γυναικών: Το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Με παρακαταθήκη την περυσινή σεζόν που ήταν η κορυφαία της ιστορίας του στο γυναικείο βόλεϊ, ο Πορφύρας ξεκινάει με φιλοδοξίες το φετινό πρωτάθλημα της Volleyleague.Η ομάδα του Πειραιά που κατέλαβε την 6η θέση τη σεζόν 2018-19 θα λάβει μέρος για πρώτη φορά στα Κύπελλα Ευρώπης και θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο του Challenge Cup τον συμπολίτη του Ολυμπιακό.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Πορφύρας θα στηριχτεί σε μία μόλις ξένη και αυτή θα είναι η Αμερικανίδα πασαδόρος Κρίστιν Γκεγκενμπάχερ, που για πρώτη φορά θα αγωνιστεί στην Ευρώπη. Αποκτήθηκε επίσης η έμπειρη κεντρική Ναταλία Μεταξα, η διαγώνια Μάρβη Γιοβάνη, ενώ παρέμειναν σημαντικά γρανάζια από την περυσινή πετυχημένη σεζόν, όπως η πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος 2018-19 Μαριαλένα Δραγουμάνου.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ


Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Προηγούμενη ομάδα
1 Πετρίνα Μπουτσελάκου 1.65 Λίμπερο 13/07/2000 Α.Σ. Αφροδίτη
2 Νόβη Γκούρα 1.83 Κεντρική 27/03/1980 Α.Ο.Φ. Πορφύρας
3 Νίκη Σταματίου 1.86 Κεντρική 03/03/2000 Α.Ο.Φ. Πορφύρας
4 Εβελίνα Θαλασσινού 1.77 Ακραία 11/05/1995 Α.Ο.Φ. Πορφύρας
5 Μάρβη Γιοβάνη 1.81 Διαγώνια 15/12/1989 Α.Ε.Κ.
6 Ναταλία Μεταξά 1.87 Κεντρική 08/06/1992 Α.Σ. Άρης
7 Κωνσταντίνα Ράπτη 1.77 Ακραία 20/11/2001 Α.Ο.Φ. Πορφύρας
8 Κρίστεν Γκεγκενμπάχερ (ΗΠΑ) 1.81 Πασαδόρος 06/04/1995 San Diego College (ΗΠΑ)
9 Ιφιγένεια Σαμπάτη 1.70 Λίμπερο 01/08/1998 Α.Ο.Φ. Πορφύρας
10 Μαρία Κοκκόνη 1.73 Ακραία 22/11/2004 Α.Ο.Φ. Πορφύρας
11 Άννα Φωτεινού 1.84 Κεντρική 16/07/1986 Α.Ο.Φ. Πορφύρας
12 Αναστασία Ποντικάκη 1.86 Κεντρική 02/03/2000 Α.Ο.Φ. Πορφύρας
13 Ειρήνη Νικολάκη 1.75 Πασαδόρος 09/12/1996 Α.Ο.Φ. Πορφύρας
14 Αλεξία Καλόσακα 1.80 Διαγώνια 09/07/2002 Α.Σ.Π. Θέτις
15 Μαριαλένα Δραγουμάνου 1.81 Ακραία 18/12/1992 Α.Ο.Φ. Πορφύρας
Volleyleague γυναικών: Το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Για 20η συνεχή σεζόν, ο ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil θα βρίσκεται στα μεγάλα σαλόνια του γυναικείου βόλεϊ. Η ομάδα των Μεσογείων είναι και η μοναδική από τις 12 του πρωταθλήματος που έχει συνεχή παρουσία στη Volleyleague Γυναικών.

Ο ΑΟΜ έχει μεγάλη παράδοση και στις ακαδημίες του με πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιο επίπεδο. Γι'αυτό τον λόγο, για άλλη μία σεζόν ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ είναι από τους μικρότερους της κατηγορίας (μ.ο. 19 έτη) με σκοπό να αναδειχθούν οι αθλήτριες των αναπτυξιακών τμημάτων.

Στον πάγκο της ομάδας ήρθε ο Ιταλός Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο και συνολικά έγιναν έξι προσθήκες στο ρόστερ. Αποκτήθηκε από τους Μακεδόνες η Μαυροβούνια ακραία Έλενα Τσβίγιοριβτς, η Ασημίνα Νικολογιάννη επέστρεψε στην ομάδα της Μεσογείων και επίσης στα Μεσόγεια μετακόμισαν η πασαδόρος Νεφέλη Χατζηγρηγορίου, η διαγώνια Ηλιάννα Τζανάκη, η λίμπερο Δέσποινα Ρόκκου και η κεντρική Βίκυ Καλαϊτζάκη.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ


Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Προηγούμενη ομάδα
1 Βιργινία Δικαιούλια 1.83 Κεντρική 08/05/1995 Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
2 Χριστίνα Κόττα 1.66 Λίμπερο 19/05/2000 Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
5 Ασημίνα Νικολογιάννη 1.87 Ακραία 04/06/1999 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
6 Νεφέλη Χατζηγρηγορίου 1.83 Πασαδόρος 21/05/2002 Γ.Σ. Ηλιούπολης
7 Μίλιτσα Κνέζεβιτς (Σερβία) 1.81 Πασαδόρος 22/08/1995 Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
9 Έλενα Τσβίγιοβιτς (Μαυροβούνιο) 1.87 Ακραία 29/09/1992 Α.Σ. Μακεδόνες
11 Μαρία Τσιτσιγιάννη 1.88 Διαγώνια 20/11/2000 Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
13 Ραφαέλλα-Μαρία Λεπενιώτη 1.80 Ακραία 17/08/2002 Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
14 Βίκυ Παπαδοπούλου 1.80 Ακραία 25/02/2002 Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
15 Χαρά Μαρινάκη 1.84 Κεντρική 09/09/2001 Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
16 Ηλιάννα Τζανάκη 1.81 Διαγώνια 16/07/1991 Α.Ε. Αγ. Παρασκευής
17 Δέσποινα Ρόκκου 1.73 Λίμπερο 02/12/1999 Γ.Σ. Κορωπίου
18 Θεοδώρα Μπόκη 1.84 Κεντρική 07/03/2002 Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil
20 Βίκυ Καλαϊτζάκη 1.87 Κεντρική 21/12/1994 Γ.Σ. Ηλιούπολης
Volleyleague γυναικών: Το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Με τον Γιώργο Ρούση να μένει στον πάγκο της ομάδας, ο Ηλυσιακός ξεκινάει την δεύτερη συνεχόμενη σεζόν του στη Volleyleague γυναικών με στόχο να μείνει στα μεγάλα σαλόνια του γυναικείου βόλεϊ στην Ελλάδα. Η ομάδα των Ιλισίων πέρυσι τερμάτισε στην 9η θέση της βαθμολογίας, κατάταξη που θα κυνηγήσει και φέτος.

Ο Ηλυσιακός είναι η μόνη ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει ξένη στο ρόστερ της και φέτος έγιναν αρκετές αλλαγές. Μόλις τέσσερις αθλήτριες παρέμειναν στην γυναικεία ομάδα και έγιναν συνολικά δέκα προσθήκες.


Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Προηγούμενη ομάδα
1 Ντανίνα Σερέτη 1.90 Κεντρική 13/02/2001 Ο.Φ.Α. Απολλώνιος
2 Γωγώ Νικολιτσέα 1.85 Κεντρική 20/07/2001 Ν.Ο.Κ. Ποσειδών
4 Μαρία Σαντά 1.80 Κεντρική 08/10/1997 Φ.Ο. Βριλησσίων
6 Αριστέα Τζαλίδη 1.81 Ακραία 19/07/2003 Ηλυσιακός Α.Ο.
7 Στεφανία Μπέμπη 1.83 Ακραία-Διαγώνια 30/09/1990 Ηλυσιακός Α.Ο.
8 Δώρα Πορτοβάρα 1.75 Πασαδόρος 28/04/2001 Γ.Σ. Άρτας
9 Ελισάβετ Παπαδέδε 1.76 Ακραία 23/09/1995 Α.Ο.Ν. Αμαζόνες
10 Βασιλική Χατζηκωνσταντά 1.72 Ακραία 15/06/1998 Ηλυσιακός Α.Ο>
11 Σοφία Βασιλαντωνάκη 1.86 Διαγώνια 14/04/1999 Γ.Σ. Νίκη Αμαρουσίου
12 Χριστίνα-Ευαγγελία Μιχελάκου 1.85 Κεντρική 10/02/1995 Γ.Σ. Πετρούπολης
13 Δήμητρα-Λυδία Μερκούρη 1.83 Πασαδόρος 30/12/1997 Ένωση Βύρωνα
14 Ελευθερία Μανιατογιάννη 1.60 Λίμπερο 09/12/1995 Ηλυσιακός Α.Ο.
15 Δήμητρα Παυλέα 1.67 Λίμπερο 25/04/1998 Α.Π.Φ.Σ. Ηρακλής Χαλκίδας
18 Μαρκέλλα Παπαγεωργίου 1.83 Κεντρική 22/12/1999 Α.Γ.Σ. Άρτεμις
Volleyleague γυναικών: Το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Με προπονήτρια την Ελένη Μεμετζή και με μία ξένη θα παραταχθεί στο εφετινό πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών ο Γ.Σ. Ηλιούπολης. Η αθηναϊκή ομάδα που πέρυσι σώθηκε την τελευταία αγωνιστική ξεκινάει και φέτος με στόχο την παραμονή στην μεγάλη κατηγορία.

Από το περυσινό ρόστερ παρέμειναν 7 αθλήτριες και στην ομάδα ήρθαν 6 νέα πρόσωπα. Η Αμερικανίδα ακραία Ντίσα Λέγκρος ήρθε από την Κύπρο, από τον Αστέρα Αγίου Δημητρίου ήρθε η διαγώνια Δήμητρα Γεωργακοπούλου, από τα Βριλήσσια η πασαδόρος Μαρία Παπασταύρου, από την ΑΕΚ η κεντρική Ιωάννα Εικοσπεντίδου, από την Πετρούπολη το λίμπερο Ελένη Καφετζή και από τον Πορφύρα η διαγώνια Τόνια Σπυριδάκη.


Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Προηγούμενη ομάδα
1 Ιωάννα Εικοσπεντίδου 1.77 Κεντρική 25/09/1996 Α.Ε.Κ.
2 Λύδα Παπαδοπούλου 1.67 Λίμπερο 07/09/2004 Γ.Σ. Ηλιούπολης
3 Ντίσα Λέγκρος (ΗΠΑ) 1.77 Ακραία 17/05/1995 Θ.Ο.Ι. Αυγόρου (Κύπρος)
4 Ελένη Μαρκάκη 1.83 Κεντρική 05/08/2002 Γ.Σ. Ηλιούπολης
5 Μερία Κανέλλου 1.68 Λίμπερο 20/10/2000 Γ.Σ. Ηλιούπολης
6 Τόνια Σπυριδάκη 1.85 Διαγώνια 02/08/1999 Α.Ο.Φ. Πορφύρας
8 Αναστασία Φωκιανού 1.79 Ακραία 05/12/1994 Γ.Σ. Ηλιούπολης
9 Τόνια Κοντούδη 1.76 Ακραία 27/04/2004 Γ.Σ. Ηλιούπολης
10 Δήμητρα Γεωργακοπούλου 1.82 Διαγώνια 30/06/2003 Αστέρας Αγ. Δημητρίου
11 Αγγελική Καλαφατάκη 1.77 Ακραία 16/06/1995 Γ.Σ. Ηλιούπολης
13 Μαρία Παπασταύρου 1.74 Πασαδόρος 29/04/1997 Φ.Ο. Βριλησσίων
18 Ελένη Καφετζή 1.57 Λίμπερο 09/05/1991 Γ.Σ. Πετρούπολης
Volleyleague γυναικών: Το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Την πρώτη του παρουσία στη Volleyleague γυναικών ετοιμάζεται να κάνει ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά το 2016 ξεκίνησε την προσπάθειά του για να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ και μετά από τρία χρόνια που αναδείχθηκε πρωταθλητής σε όλες τις κατηγορίες, ήρθε η ώρα να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη Volleyleague.

Ο Σλοβάκος Μίχαλ Μάσεκ είναι ο πρώτος ξένος προπονητής στην ιστορία του γυναικείου βόλεϊ του ΠΑΟΚ, ενώ η πασαδόρος Καρολίνα Αλμπουκέρκι (Βραζιλία), η ακραία Κλαούντια Καζορόφσκα (Πολωνία) και η διαγώνα Ντάρια Έρτσεν (Σλοβενία) οι πρώτες αθλήτριες εκτός Ελλάδας που φορούν τη φανέλα του.

Από την περυσινή ομάδα παρέμειναν οκτώ αθλήτριες, μεταξύ αυτών η αρχηγός Εύα Χαντάβα και η έμπειρη Ελένη Κιόση. Τον ελληνικό κορμό που έχει δημιουργήσει ο ΠΑΟΚ ήρθαν να συμπληρώσουν και οι Μαρία Μυρίδου (λίμπερο), Ιωάννα Πολυνοπούλου (κεντρική) και Νικολέτα Καραφουλίδου (κεντρική).


Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Προηγούμενη ομάδα
1 Μαρτίνα Ξανθοπούλου 1.62 Λίμπερο 26/10/1998 Π.Α.Ο.Κ.
2 Καρολίνα Αλμπουκέρκι (Βραζιλία) 1.82 Πασαδόρος 25/07/1977 Osasco Voleibol Clube (Βραζιλία)
4 Μαρία Μυρίδου 1.67 Λίμπερο 27/09/1995 Α.Π.Σ. Ναύαρχου Βότση
5 Ιωάννα Πολυνοπούλου 1.81 Κεντρική 09/04/1995 Μ.Α.Σ. Νέα Γενεά
6 Ελένη Κιόση 1.85 Διαγώνια 27/02/1985 Π.Α.Ο.Κ.
8 Έλενα Κωνσταντινίδου 1.84 Κεντρική 18/04/1992 Π.Α.Ο.Κ.
9 Ελισάβετ Ηλιοπούλου 1.77 Πασαδόρος 25/01/2001 Π.Α.Ο.Κ.
10 Μαρία Κλέπκου 1.78 Ακραία 13/05/2000 Π.Α.Ο.Κ.
11 Νικολέττα Καραφουλίδου 1.84 Κεντρική 26/01/1993 Α.Σ. Μακεδόνες
12 Εύα Χαντάβα 1.86 Ακραία 26/10/1990 Π.Α.Ο.Κ.
13 Σταματία Κυπαρίσση 1.85 Ακραία 20/06/2002 Π.Α.Ο.Κ.
15 Ντάρια Έρτσεν (Σλοβενία) 1.90 Διαγώνια 20/06/1997 Vasas Obuda (Ουγγαρία)
16 Κλαούντια Καζορόφσκα (Πολωνία)
1.83 Ακραία 20/12/1988 Enea PTPS Pila (Πολωνία)
18 Ανδρομάχη Τσιόγκα 1.92 Κεντρική 03/11/2001 Π.Α.Ο.Κ.
Volleyleague γυναικών: Το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ. Το «τριφύλλι» ήταν μία από τις δύο ομάδες που πήραν την άνοδο πέρυσι από την Pre League και στοχεύει φέτος στο να βάλει τις βάσεις για το μέλλον και την επιστροφή στην κατάκτηση τίτλων.

Ο έμπειρος τεχνικός Κυριάκος Καμπερίδης ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και έγιναν έξι προσεκτικές μεταγραφικές προσθήκες που ενίσχυσαν τον ελληνικό κορμό που έχει δημιουργηθεί. Αποκτήθηκε η Σλοβένα ακραία Μόνικα Πότοκαρ και θα είναι η μοναδική ξένη στο ρόστερ. Ο Παναθηναϊκός είναι η τέταρτη ελληνική ομάδα στην καριέρα της Πότοκαρ (Πανναξιακός, ΑΟ Θήρας, ΓΣ Ηλιούπολης). Επίσης την πράσινη φανέλα θα φορούν από φέτος οι διεθνείς Παναγιώτα Διώτη, Άννα Καλαντάτζε, Όλγα Βεργίδου, η ακραία Νάσια Φακοπουλίδου από τον ΖΑΟΝ και η κεντρική Έμιλυ Κωνσταντέλου από τον Πορφύρα.

Ο Παναθηναϊκός από φέτος θα έχει ως έδρα το κλειστό γυμναστήριο στον Άγιο Θωμά στο Μαρούσι.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ


Όνομα Ύψος Θέση Ημερ. Γεν. Προηγούμενη ομάδα
1 Όλγα Βεργίδου 1.78 Πασαδόρος 17/12/1991 Πανναξιακός Α.Ο.Ν.
2 Παναγιώτα Διώτη 1.86 Ακραία 13/11/1992 Vasas Obuda (Ουγγαρία)
3 Σοφία Κοσμά 1.79 Ακραία 15/11/1993 Παναθηναϊκό Α.Ο.
4 Μαριάννα-Λαζαρία Τσιούχα 1.83 Ακραία 11/06/2003 Παναθηναϊκός Α.Ο.
6 Εβίτα Λεωνίδου (Κύπρος) 1.75 Ακραία-Λίμπερο 24/10/2000 Παναθηναϊκός Α.Ο.
7 Έμιλυ Κωνσταντέλου 1.83 Κεντρική 27/05/1997 Α.Ο.Φ. Πορφύρας
8 Άννα Καλαντάτζε 1.81 Κεντρική 13/08/1997 Α.Ο. Θήρας
10 Μαρία Οικονομίδου 1.83 Διαγώνια 18/08/1992 Παναθηναϊκός Α.Ο.
13 Πέννυ Ρόγκα 1.65 Λίμπερο 04/07/1987 Παναθηναϊκός Α.Ο.
15 Αθηνά Βογιατζόγλου 1.75 Πασαδόρος 21/11/2001 Παναθηναϊκός Α.Ο.
16 Μόνικα Πότοκαρ (Σλοβενία) 1.78 Ακραία 18/12/1987 Volley Wroclaw (Πολωνία)
17 Ιλιόνη Κελεσίδη 1.91 Κεντρική 17/06/1997 Παναθηναϊκός Α.Ο.
19 Νάσια Φακοπουλίδου 1.78 Ακραία 22/05/1998 Ζ.Α.Ο.Ν.
Volleyleague γυναικών: Το πιο δυνατό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η αγωνιστική (19/20-10) – 12η αγωνιστική (18/19-1)

ΑΟ Μαρκοπούλου - ΑΟ Θήρας

ΑΣΠ Θέτις - ΑΠΣ Αίας

ΑΟΦ Πορφύρας - Ολυμπιακός ΣΦΠ

ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΟ Ηλυσιακός

Παναθηναϊκός ΑΟ - ΠΑΟΚ

ΑΣ Άρης - ΓΣ Ηλιούπολης

2η αγωνιστική (26/27-10) – 13η αγωνιστική (25/26-1)

ΑΣ Άρης - ΑΟ Μαρκοπούλου

ΑΟ Θήρας - ΑΣΠ Θέτις

ΑΠΣ Αίας - ΑΟΦ Πορφύρας

Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΟΝ Πανναξιακός

ΑΟ Ηλυσιακός - Παναθηναϊκός ΑΟ

ΓΣ Ηλιούπολης - ΠΑΟΚ

3η αγωνιστική (2/3-11) – 14η αγωνιστική (1/2-2)

ΑΣΠ Θέτις - ΑΣ Άρης

ΑΟΦ Πορφύρας - ΑΟ Θήρας

ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΠΣ Αίας

Παναθηναϊκός ΑΟ - Ολυμπιακός ΣΦΠ

ΠΑΟΚ - ΑΟ Ηλυσιακός

ΑΟ Μαρκοπούλου - ΓΣ Ηλιούπολης

4η αγωνιστική (9/10-11) – 15η αγωνιστική (8/9-2)

ΑΣ Άρης - ΑΟΦ Πορφύρας

ΑΟ Μαρκοπούλου - ΑΣΠ Θέτις

ΑΟ Θήρας - ΑΟΝ Πανναξιακός

ΑΠΣ Αίας - Παναθηναϊκός ΑΟ

Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΠΑΟΚ

ΓΣ Ηλιούπολης - ΑΟ Ηλυσιακός

5η αγωνιστική (16/17-11) – 16η αγωνιστική (15/16-2)

ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΣ Άρης

ΑΟΦ Πορφύρας - ΑΟ Μαρκοπούλου

Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΟ Θήρας

ΠΑΟΚ - ΑΠΣ Αίας

ΑΟ Ηλυσιακός - Ολυμπιακός ΣΦΠ

ΑΣΠ Θέτις - ΓΣ Ηλιούπολης

6η αγωνιστική (23/24-11) – 17η αγωνιστική (22/23-2)

ΑΣ Άρης - Παναθηναϊκός ΑΟ

ΑΟ Μαρκοπούλου - ΑΟΝ Πανναξιακός

ΑΣΠ Θέτις - ΑΟΦ Πορφύρας

ΑΟ Θήρας - ΠΑΟΚ

ΑΠΣ Αίας - ΑΟ Ηλυσιακός

ΓΣ Ηλιούπολης - Ολυμπιακός ΣΦΠ

7η αγωνιστική (30-11, 1-12) – 18η αγωνιστική (29-2, 1-3)

ΠΑΟΚ-ΑΣ Άρης

Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΟ Μαρκοπούλου

ΑΟΝ Πανναξιακός - ΑΣΠ Θέτις

ΑΟ Ηλυσιακός - ΑΟ Θήρας

Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΠΣ Αίας

ΑΟΦ Πορφύρας - ΓΣ Ηλιούπολης

8η αγωνιστική (7/8-12) – 19η αγωνιστική (7/8-3)

ΑΣ Άρης - ΑΟ Ηλυσιακός

ΑΟ Μαρκοπούλου - ΠΑΟΚ

ΑΣΠ Θέτις - Παναθηναϊκός ΑΟ

ΑΟΦ Πορφύρας - ΑΟΝ Πανναξιακός

ΑΟ Θήρας - Ολυμπιακός ΣΦΠ

ΓΣ Ηλιούπολης - ΑΠΣ Αίας

9η αγωνιστική (11-12) – 20η αγωνιστική (14/15-3)

Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΣ Άρης

ΑΟ Ηλυσιακός - ΑΟ Μαρκοπούλου

ΠΑΟΚ - ΑΣΠ Θέτις

Παναθηναϊκός ΑΟ - ΑΟΦ Πορφύρας

ΑΠΣ Αίας - ΑΟ Θήρας

ΑΟΝ Πανναξιακός - ΓΣ Ηλιούπολης

10η αγωνιστική (14/15-12) – 21η αγωνιστική (21/22-3)

ΑΣ Άρης - ΑΠΣ Αίας

ΑΟ Μαρκοπούλου - Ολυμπιακός ΣΦΠ

ΑΣΠ Θέτις - ΑΟ Ηλυσιακός

ΑΟΦ Πορφύρας - ΠΑΟΚ

ΑΟΝ Πανναξιακός - Παναθηναϊκός ΑΟ

ΓΣ Ηλιούπολης - ΑΟ Θήρας

11η αγωνιστική (21/22-12) – 22η αγωνιστική (28/29-3)

ΑΟ Θήρας - ΑΣ Άρης

ΑΠΣ Αίας - ΑΟ Μαρκοπούλου

Ολυμπιακός ΣΦΠ - ΑΣΠ Θέτις

ΑΟ Ηλυσιακός - ΑΟΦ Πορφύρας

ΠΑΟΚ - ΑΟΝ Πανναξιακός

Παναθηναϊκός ΑΟ - ΓΣ Ηλιούπολης

Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ (1971-2019)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

1970: Παναθηναϊκός ΑΟ

1971: Παναθηναϊκός ΑΟ

1972: Παναθηναϊκός ΑΟ

1973: Παναθηναϊκός ΑΟ

1974: Ζ.Α.Ο.Ν.

1975: Ζ.Α.Ο.Ν.

1976: Ζ.Α.Ο.Ν.

1977: Παναθηναϊκός ΑΟ

1978: Παναθηναϊκός ΑΟ

1979: Παναθηναϊκός ΑΟ

1980: Ζ.Α.Ο.Ν.

1981: Ζ.Α.Ο.Ν.

1982: Παναθηναϊκός ΑΟ

ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

1983: Παναθηναϊκός ΑΟ

1984: Φιλαθλητικός

1985: Παναθηναϊκός ΑΟ

1986: Φιλαθλητικός

1987: Φιλαθλητικός

1988: Παναθηναϊκός

1989: Ιωνικός Ν.Φ.

1990: Παναθηναϊκός ΑΟ

1991: Παναθηναϊκός ΑΟ

1992: Παναθηναϊκός ΑΟ

1993: Παναθηναϊκός ΑΟ

1994: Ιωνικός Ν.Φ.

1995: Βριλήσσια

1996: Βριλήσσια

1997: Βριλήσσια

1998: Παναθηναϊκός ΑΟ

1999: Βριλήσσια

2000: Παναθηναϊκός ΑΟ

2001: Πανελλήνιος ΓΣ

2002: Πανελλήνιος ΓΣ

2003: Φιλαθλητικός

2004: Βριλήσσια

2005: Παναθηναϊκός ΑΟ

2006: Παναθηναϊκός ΑΟ

2007: Παναθηναϊκός ΑΟ

2008: Παναθηναϊκός ΑΟ

2009: Παναθηναϊκός ΑΟ

2010: Παναθηναϊκός ΑΟ

2011: Παναθηναϊκός ΑΟ

2012: Α.Ε.Κ.

2013: Ολυμπιακός ΣΦΠ

2014: Ολυμπιακός ΣΦΠ

2015: Ολυμπιακός ΣΦΠ

2016: Ολυμπιακός ΣΦΠ

2017: Ολυμπιακός ΣΦΠ

2018: Ολυμπιακός ΣΦΠ

2019: Ολυμπιακός ΣΦΠ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΙ ΤΙΤΛΟΙ (1971-2019)

24 Παναθηναϊκός ΑΟ

7 Ολυμπιακός ΣΦΠ

5 Βριλήσσια

5 Ζ.Α.Ο.Ν.

4 Φιλαθλητικός

2 Ιωνικός Ν.Φ.

2 Πανελλήνιος

1 Α.Ε.Κ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ (1983-2019)

8 ΤΙΤΛΟΙ: Αγγελάκη Σ., Γκαραγκούνη Μ.

7 ΤΙΤΛΟΙ: Κονόμι Αρ., Χριστοδούλου Στ., Γκαραγκούνη Ν., Μυλωνά Ξ., Ντουμιτρέσκου Ρ., Τζανακάκη Γ.

6 ΤΙΤΛΟΙ: Γιώτα Κ., Κοκκινάκη Ειρ., Λαμπρούση Τζ., Μήτση Ι., Ροτσίδου Α., Παπαγεωργίου Φ., Σάκκουλα Χ., Τέζα Αρ.

5 ΤΙΤΛΟΙ: Βλαχάκη Κων., Μαλαπέτσα Φ., Μεμετζή Ε., Κουτουξίδου Ν., Μουρζάκου Ι., Σαπαρέφσκα Φ., Σφυρή Ε., Φραγκιαδάκη Ελ.

4 ΤΙΤΛΟΙ: Μιλεντίγιεβιτς Ελ., Γιαλένιου Κ., Θεοδωράκη Α., Ιορδανίδου Σ., Κοστρίβα Ι., Κρέσσου Κ., Κωνσταντίνου Μ., Λιχολιέτοβα Σ., Μάσσου Σ., Μπάμπουλι Α., Μπονοβία Π., Παπαναγιώτου Α., Πραγκαλούδη Ρ., Σκουλά Ε., Χατζηνίκου Ε., Χρυσοστόμου Μ., Φεντότοβα Ι., Χατζηνικολάου Μ.

3 ΤΙΤΛΟΙ: Χίπε Σ., Κωνσταντινίδου Αλ., Γκλαβίνα Ο., Γκορτζίλα Ε., Γκορτζίλα Κ., Καρακώστα Μ., Καρπουζά Α., Κιτίποβα Λ., Κοκκίνου Σ., Κοσμά Σ., Μαρτσουκάκη Ε., Μητσέλου Δ., Μπόρα Χ., Ντούλε Μ., Πατσαρίκα Ε., Σιμάνκοβα Γ., Σκούρα Π., Τζίμου Κ., Τσαπόγα Θ.

2 ΤΙΤΛΟΙ: Ζακχαίου Κατ.Αμπελά Κ., Βασιλάκη Κ., Βήχου Α., Γκεοργκίεβα Τ.Δ., Γκορτζίλα Α., Γκύζη Ε., Δεληγιάννη Μ., Εξαρχοπούλου Σ., Εμμανουηλίδου Μ., Ζαννάρα Κ., Ζωγραφίνη Μ., Ιωάννου Β., Καλούδη Κ., Καπένη Γ., Καρακώστα Ν., Καραμπάγια Σ., Καραντάσιου Β., Κατσάμπη Χ., Κατσαρού Γ., Κις Κ., Κίτσου Π. , Κράβετς Α., Λαζάρεβιτς Αννα, Μανωλά Β., Μεντβέντεβα Κ., Μόλναρ Μπ., Μπαρζούκα Κ., Μπίλλια Πολ., Μποροβίντσεκ Σ., Νικολαϊδου Κ., Νικολάου Μ., Νικολάου Σ., Ντάιμου Δ., Πανουτσοπούλου Ρ., Παπαδάκου Β., Παπάζογλου Β., Παπαφωτίου Α., Πιλάτου Β., Σάλτσεβιτς Ι., Σισμανίδου Β., Ταμπακάκη Μ., Τένεβα Ρ., Τομάσεβιτς Σ., Τσάτσου Γ., Χαραλάμπους Σ., Χέλιου Μ., Χριστοδούλου Ε., Ψαθοπούλου Ι.

1 ΤΙΤΛΟΣ: Νομικού Μ., Κωνσταντινίδου Λαμπ., Έμοντς Λ., Χουντ-Σκοτ Ελ., Αθανασοπούλου Ε., Ακοκκαλίδου Α., Αλιφιεράκη Μ., Αναστασιάδου Ε., Ανδριοπούλου Ν., Ανσάλντι Μ., Ανταμς Μ., Απέργη Ε., Βαγγελάτου Μ., Βέσοβιτς Γιοβ., Βλάχου Ι., Βορονίνα Τ., Βραχά Ε., Γεωργακάκη Σ., Γεωργιάδου Φ., Γιάγκου Γ., Γιακουμή Δ., Γιαλκέτση Π., Γιάντσιου Χ., Γκιουζέλη, Π., Γκάνια Ν., Γκέντσκοβα Κ., Γκέσιου Α., Γκιουζέλη Π., Γκούζου Ουρ., Γκόρτσανιουκ Ελ., Δεληκάρη Γ., Δηλαβέρη Α., Δημητρίου Σ., Δομβρή Ι., Ζιγκμούντοβα Γ., Καβαθά Α., Καπόρη Γ., Καραβέλη Μ., Καροτσέρη Δ., Κατέλη Κ., Καφετζάκη Φ., Κοκκίνου Ε., Κούβαρη Α., Κούκου Ελ., Κουνάδη Φ., Κωνσταντινίδου Ε.Α., Κωστοπούλου Μ., Λιάγκη Αθ., Λιαροπούλου Ελ., Λισένκο Τ., Λόζανσιτς Ε., Λούκοβιτς Ιβ., Μαλασάι Ν., Μαλουσάρη Ο., Μανταμοπούλου, Μαραζιώτη Π., Μασκίνη Γ., Μαχόν Τ., Μέλου Δ., Μεντζλέλου Χ., Ελπ., Μιχαλοπούλου Μ., Μλαντένοβιτς Γ., Μοάτσου Ε., Μονζόνι Μικ., Μπίρτζα Ε., Μπλάμη Π., Μπλάνκο Ιρ., Μποζίλοβα Αλ., Μπομπόνη Ε., Μπουζουνιεράκη Αρ., Μπούκη Μ., Μπούντιμιρ Μ., Μπράγια Μ., Μπραμπόροβα Ιβ., Μπράντφορτ Τ., Νανουρή Φ., Νέσοβιτς Ιβ., Νιέμερ Στ., Ντόγκανιτς Μ., Ολένα Γ., Ουζούνοβα Σ., Πάλιουρα Ε., Παμπούκη Ε., Παναγιωτοπούλου Λ., Πανταζοπούλου Χ., Παπαδοπούλου Σ., Παπαδοπούλου Χ., Παπακόμνου Φ., Πασχαλίδου Ε., Πιζέλε Ζ., Πολ Γιάνα Φρ., Πουστέτσι Α., Πριμεράκη Ε., Προνιάδου Ζ., Ρατσίτσκα Α., Ρίμπας Λ., Σαμοντάχοβα Τ., Σκλαβένα Α., Σμιρνόβα Ναντζέγια Μαλασάι, Σμιρνόβα Τατιάνα., Σμυρνίδου Τ., Τόσκο Ο., Τρατς Ο., Τσαγλή Σ., Τσιαρτσιάνη Μ., Τσίμα Ε., Τσιτσιμέλη Α., Τσολάκη Κ., Φρουδάκη Π., Χαραλαμπίδου Α., Χατζηεφραίμογλου Ε., Χούντα Μ., Ψυλλάκη Ι., Ψυλλάκη Μ.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

7 ΤΙΤΛΟΙ: Τουρσούγκας Σούλης (ΠΑΟ: 1983, 1985, 1988, 1990, 1991, 1992. Βριλήσσια: 2005), Νικολάκης Γιάννης (Oλυμπιακός: 2014, 2015, Ιωνικός Ν.Φ: 1994, ΠΑΟ: 1998, 2000, Πανελλήνιος: 2001, 2002)

4 ΤΙΤΛΟΙ: Mπράνκο Κοβάσεβιτς (Ολυμπιακός: 2016, 2017, 2018, 2019)

3 ΤΙΤΛΟΙ: Αθανασιάδου Μαρία (Φιλαθλητικός: 1984, 1986, 1987), Μπαχράμης Δημήτρης (Βριλήσσια: 1999, ΠΑΟ: 2005, 2006), Πολύζος Στέφανος (Βριλήσσια: 1995, 1996, 1997), Φλώρος Τάκης (ΠΑΟ: 2008, 2009, 2010)

1 ΤΙΤΛΟΣ: Βελτζ Γέρζι (ΠΑΟ: 1993), Δερμάτης Γιώργος (Ιωνικός Ν.Φ: 1994), Οικονόμου Αποστόλης (ΑΕΚ: 2012), Σολκίδης Δημήτρης (Φιλαθλητικός: 2003), Σωτήρχος Τέλης (Ολυμπιακός: 2013), Τσίγκος Κώστας (ΠΑΟ: 2007), Χουντουμάδης Σπύρος (ΠΑΟ: 2011).


TAGS VOLLEY LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ