ΒΟΛΕΪ

Volleyleague ανδρών: Του χρόνου τα σπουδαία

VOLLEY LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
VOLLEY LEAGUE / ΠΑΟ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr σχολιάζει την αφετηρία της Volleyleague και εξηγεί γιατί όλες οι ομάδες αναμένεται να παρουσιαστούν διαφορετικές στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Δύο αγωνιστικές έχουν παιχτεί στη Volleyleague, κάποιες ομάδες έχουν παίξει έναν αγώνα, άλλες έχουν δώσει δύο, όμως το συμπέρασμα που βγαίνει είναι το άκρως φυσιολογικό για αυτή την περίοδο. Καμία ομάδα από αυτές που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν δεν είναι στο 100% και σίγουρα όλες θα παρουσιαστούν αλλαγμένες προς το καλύτερο μετά την αλλαγή του χρόνου.

Ας πάρουμε κάθε ομάδα ξεχωριστά. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός δεν έκανε πολλές αλλαγές σε σχέση με πέρσι στο ρόστερ του αφού κράτησε δέκα από τους δεκατέσσερις παίκτες του.

Έχασε όμως τρεις παίκτες βασικούς τους οποίους επί της ουσίας τους αντικατέστησε μία τετράδα παικτών. Τόσο ο Σμιτ όσο και ο Τερβαπόρτι έχουν διαφορετικά στοιχεία από τους προκατόχους τους, τον Οϊβάνεν και τον Ντζίζγκα. Ο Φινλανδός ήταν ένας καλός διαγώνιος, όμως ο Καναδός έχει άλλα στοιχεία στο παιχνίδι του και μπορεί να προσφέρει λύσεις τόσο από το σερβίς, όσο και στο μπλοκ.

Από την άλλη ο Ντζίζγκα ήταν μια ηγετική φυσιογνωμία μέσα στο γήπεδο και όταν ήταν συγκεντρωμένος στο ματς έδινε άλλη ποιότητα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Τερβαπόρτι είναι καμία αμελητέα ποσότητα. Ακριβώς το αντίθετο. Απλά ο Φινλανδός χρειάζεται χρόνο για να ενσωματωθεί στην ομάδα και κυρίως για να βρεθεί με τους συμπαίκτες τους. Αφού, μην ξεχνάμε ότι μαζί με τον Ραουβέρντινκ ήταν οι δύο τελευταίο που μπήκαν στις προπονήσεις λόγω παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Το άλλο κομμάτι στο οποίο καλείται να βρει λύσεις ο Ολυμπιακός είναι η αντικατάσταση του Αλεκσίεφ. Στη θέση του Βούλγαρου ακραίου αποκτήθηκαν οι Φράγκος και Κουμεντάκης. Αμφότεροι μπορούν και θα βοηθήσουν μέσα στη χρονιά, αλλά όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό χρειάζεται χρόνος ώστε να βρεθούν οι ρόλοι στην ομάδα. Εκείνος που πρέπει να τους βρει περισσότερο από όλους είναι ο Μουνιόθ, ο οποίος κυρίως στο ματς της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό έκανε πολλές αλλαγές.

Πάμε τώρα και στον ΠΑΟΚ. Ο δικέφαλος του Βορρά είναι μία ολοκαίνουρια ομάδα και ειδικά από τους βασικούς απέμειναν μόνο οι Σαφράνοβιτς και Κωνσταντινίδης. Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε το γεγονός ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει και καινούργιο προπονητή, οπότε όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό έχει ξεκινήσει από μηδενική βάση.

Ο ΠΑΟΚ έχει ποντάρει πολλά στους Τζούριτς και Φιλίποφ. Δύο παίκτες που θέλουν να κάνουν επανεκκίνηση στην καριέρα τους. Η αξία τους είναι γνωστή και δεδομένη, ωστόσο δεν έχουν περάσει ρόδινα τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα τόνισε πρόσφατα ο 29χρονος διαγώνιος: "Ήμουν 1,5 χρόνο εκτός, είναι πολύ δύσκολο για ένα παιδί σαν εμένα με ύψος 2,11 και 100 κιλά κορμί, να επιστρέψω στα μέγιστα, όμως δουλεύω πολύ, δεν είμαι έτοιμος αλλά κάθε μέρα δίνω το παραπάνω". Μέσα σε λίγες λέξεις ο Τζούριτς περιέγραψε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κατάσταση του.

Από εκεί και πέρα δύο ακόμα βασικά γρανάζια της ομάδας άργησαν να ενσωματωθούν για διαφορετικούς λόγους. Από την μία ο Όκολιτς ήταν με την Εθνική ομάδα της Σερβίας, ενώ από την άλλη ο Χιμένες καθυστέρησε να έρθει από την Κούβα. Ο ΠΑΟΚ στα χαρτιά έχει πιο γεμάτη ομάδα από την περσινή, όμως μέχρι να δέσει θα του πάρει αρκετό χρόνο. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο παρουσιάζει τεράστιες μεταπτώσεις στο παιχνίδι του ακόμα και κατά τη διάρκεια των σετ.

ΠΡΩΤΟ ΔΕΙΓΜΑ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ, ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΗΡΑΚΛΗ

Πάμε τώρα και στις άλλες τρεις ομάδες οι οποίες δείχνουν ότι θα παλέψουν για την τετράδα, αν και δεν πρέπει να ξεγράφουμε και κάποιες άλλες. ΑΕΚ, Ηρακλής και Παναθηναϊκός δείχνουν ότι θα είναι οι τρεις ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στην τετράδα.

Η ΑΕΚ στα δύο ματς που έχει δώσει τώρα (Λιγκ Καπ και πρωτάθλημα) έχει δείξει πως είναι μία ομάδα Λερναία Ύδρα. Ο Νεόφυτος προχωρά συνεχώς σε αλλαγές και παίρνει πράγματα από όλους τους παίκτες. Ειδικά στο ματς της Δευτέρας με τον Παναθηναϊκό χρησιμοποίησε 12 από τους 14 παίκτες που είχε στη διάθεσή του ενώ στα τρία από τα πέντε σετ άλλαξε τη σύνθεση της εξάδας του! Το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν πως με εξαίρεση τον Δημήτρη Γκαρά, ο οποίος είναι λίμπερο, όλοι οι άλλοι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν σκόραραν! Ακόμα και ο Κουλοχέρης που μπήκε για το σερβίς πήρε δύο άσους!

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι σίγουρα περιμένουμε την αγωνιστική άνοδο του Τζιουμάκα, ενώ σίγουρα ο Νεόφυτος περιμένει περισσότερα από τον Ελγκάρντο Λιόκα. Ο Αργεντινός πασαδόρος αποκτήθηκε για βασικός, αλλά μέχρι στιγμής ο Δρογκάρης δείχνει να "τρέχει" καλύτερα την ομάδα. Ειδική αναφορά πρέπει να κάνουμε και στον Στοΐλοβιτς, ο οποίος δείχνει να είναι λίρα εκατό μέχρι τώρα.

Ο Ηρακλής από την πλευρά του πήγε με την περσινή συνταγή. Προύσαλης και Αρμενάκης με την εμπειρία τους καλούνται να καθοδηγήσουν τους υπόλοιπους. Αυτό δηλαδή που έκαναν και την περσινή περίοδο. Από κοντά τους θα είναι και το δίδυμο των κεντρικών το οποίο αποτελούν οι εξίσου έμπειροι Ντίνας και Φέργκιουσον. Έτσι, οι παίκτες που θα κρίνουν την πορεία της ομάδας είναι ο Κλίντι με τον Σωτηρίου. Αν ανταποκριθούν στο ρόλο τους ο Ηρακλής μπορεί να βρεθεί μέσα στην τετράδα.

Πάμε τώρα και στον Παναθηναϊκό. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τους πράσινους. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται λύσεις είτε για ον πάγκο είτε για την εξάδα, αφού η καλή του επτάδα δύσκολα θα μπορέσει να βγάλει όλη τη χρονιά. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι οι παίκτες του Ανδρεόπουλου έχουν δώσει μέχρι στιγμής τρία επίσημα παιχνίδια και όλα τα έχουν χάσει στο τάι μπρέικ. Ειδικά στο ματς με την ΑΕΚ έβγαζε μάτι ότι οι περισσότεροι από τους παίκτες είχαν κλατάρει όπως για παράδειγμα ο Γιάκομπσεν και ο Ράπτης.

Πάντως, τα μέχρι στιγμής δείγματα γραφής του Παναθηναϊκού είναι καλά και μόλις βελτιωθεί ο Γιορντάνοφ στην αποτελεσματικότητα του στην επίθεση και ο Ράπτης στο κομμάτι της υποδοχής θα γίνει καλύτερος. Ειδικά ο 18χρονος ακραίος είναι εξαιρετικός στο κομμάτι της επίθεσης, ενώ ο Γιάκομπσεν όσο είναι φρέσκος ανεβάζει επίπεδο το παιχνίδι της ομάδας του.

Όλες οι ομάδες είναι δεδομένο ότι θα παρουσιαστούν βελτιωμένες στο δεύτερο μισό της χρονιάς και κάποιες από αυτές αναμένεται να προχωρήσουν σε ενίσχυσή με την απόκτηση παικτών. Όπως και να έχει είναι νωρίς για συμπεράσματα και όλα θα κριθούν την Άνοιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ