ΒΟΛΕΪ

Volleyleague ανδρών: Πρώτοι ημιτελικοί σε Πυλαία και Ρέντη

VOLLEY LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ  ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
VOLLEY LEAGUE / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Κηφισιά (18:00) στην Πυλαία και ο Ολυμπιακός τον Φοίνικα Σύρου (20:30) για τους πρώτους ημιτελικούς της Volleyleague ανδρών. Η προαναγγελία των δυο αναμετρήσεων.

Για τέταρτη φορά στα τελευταία έξι πρωταθλήματα στα ημιτελικά του πρωταθλήματος Volleyleague ανδρών προκρίνονται Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου και Κηφισιά.

ΠΑΟΚ - ΚΗΦΙΣΙΑ (18:00)

Το πρόγραμμα της σειράς των ημιτελικών θα ξεκινήσει από το PAOK Sports Arena όπου ο ΠΑΟΚ θα φιλοξενήσει τον ΑΟΠ Κηφισιάς. Η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί στις 3 νίκες. (1ος ημιτελικός, 13/4, 18.00, ΕΡΤ Sports, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Γεωργιάδης).

Παρότι ο ΠΑΟΚ και η Κηφισιά είναι μόνιμοι θαμώνες των ημιτελικών τα τελευταία χρόνια θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθούν αντίπαλοι σε ημιτελικούς. Ο δικέφαλος έχει επτά σερί νίκες στις τελευταίες αναμετρήσεις πρωταθλήματος με την Κηφισιά.

Ο δικέφαλος μετά την πρόκριση επί του Ηρακλή στην Α' φάση των πλέι οφ θέλει να αξιοποιήσει την έδρα του και να σημειώσει δύο νίκες στους δύο πρώτους αγώνες που θα γίνουν στο PAOK Sports Arena το Σάββατο και την Δευτέρα.

Η Κηφισιά ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη με στόχο να συνεχίσει το ταξίδι των εκπλήξεων στην κατηγορία. Ο Νίκος Ζαλμάς και οι παίκτες του έχοντας κάνει τη μεγάλη υπέρβαση στην Α΄φάση των πλέι οφ απέναντι στον Παναθηναϊκό θέλει να πάρει σπάσει την έδρα του ΠΑΟΚ για να υλοποιήσει το όνειρο της πρόκρισης στον τελικό για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Κηφισιά βρίσκεται σε ημιτελική φάση μετά το 2014 (3η θέση), το 2016 (4η θέση) και το 2018 (4η θέση). Σε 24 αγώνες ο ΠΑΟΚ έχει προβάδισμα 17-7 ενώ ο Δικέφαλος έχει σερί νικών 7-0.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ (20:30)

Το ρεκόρ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε μία σεζόν είναι πολύ πιθανόν να σπάσουν ο Ολυμπιακός και ο Φοίνικας Σύρου οι οποίοι μετά από μία εβδομάδα ξεκούρασης μπαίνουν στην ημιτελική φάση των πλέι οφ με τις δύο πρώτες αναμετρήσεις που θα γίνουν στο "Μελίνα Μερκούρη" στο Ρέντη. (1ος ημιτελικός, 13/4, 20.30, ΕΡΤ Sports, Διαιτητές: Βασιλειάδης, Μυλωνάκης).

Ο Ολυμπιακός μετά την άνετη πρόκριση επί της ΑΕΚ στον Α' γύρο των πλέι οφ ανεβάζει ταχύτητα για να αντιμετωπίσει τον κακό του δαίμονα Φοίνικα Σύρου από τον οποίο έχασε και το αήττητο σερί στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Σύρο από τον Φοίνικα 3-2 σετ ύστερα από 44 σερί νίκες. Αλλα και στον Α' γύρο ο Φοίνικας είχε δυσκολέψει τον Ολυμπιακό σε αγώνα που είχε κριθεί πάλι στο τάι μπρέικ.

O Φοίνικας Σύρου πέρασε το εμπόδιο του Παμβοχαϊκού στην Α' φάση των πλέι οφ και προκρίθηκε για 6η φορά στην ιστορία του στα ημιτελικά. Επόμενος μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος όπως είχε κάνει και τη σεζόν 2015-16 και πάλι με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στους ημιτελικούς.

Ο Φοίνικας μετά τη νίκη του με 3-2 σετ στη Σύρο ελπίζει στο θαύμα της πρόκρισης. Για το "πειρατικό" ξεκίνησε μία μεγάλη αποστολή που θα διαρκέσει 10 ημέρες με δύο εκτός έδρας ημιτελικούς και το Final-4 του Κυπέλλου στην Ιεράπετρα.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ