ΒΟΛΕΪ

Volleyleague Ανδρών: Πέφτει η αυλαία στη Σύρο

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΚΗΦΙΣΙΑ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΚΗΦΙΣΙΑ - ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με την αναμέτρηση του Φοίνικα με την Κηφισιά στη Σύρο (17/2, 16.30) θα ολοκληρωθεί η 16η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Volley League των ανδρών.

Για τέταρτη φορά μέσα στη σεζόν ο Φοίνικας Σύρου θα αντιμετωπίσει τον ΑΟΠ Κηφισιάς και αυτή τη φορά σε αναμέτρηση που θα ολοκληρώσει την 16η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Volley League (17/2, 16.30, Διαιτητές: Κουτσούλας, Βουδούρης).

Λίγες ημέρες μετά την αναμέτρηση τους στο κύπελλο στο Ζηρίνειο όπου ο Φοίνικας κατάφερε να πάρει την πρόκριση οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους και στο πρωτάθλημα.

Το πρόσωπο του αγώνα είναι φυσικά ο προπονητής της Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς ο οποίος επιστρέφει στη Σύρο όπου αποχώρησε μετά την 1η αγνωιστική λόγω άλλων επαγγελματικών υποχρεώσεων. Μάλιστα στους ομίλους του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς ο Φοίνικας με τον Νίκο Ζαλμά στον πάγκο νίκησε στο «Μελίνα Μερκούρη» με 3-1 σετ και πέρασε στα ημιτελικά της διοργάνωσης ενώ αύριο θα βρεθεί στη Σύρο με την Κηφσιά για να απίξει αντίπαλος της παλιάς του ομάδας.

Ο Φοίνικας προέρχεται από την ήττα στην Αλεξανδρούπολη από τον Εθνικό και μετά τις αποψινές νίκες του Παναθηναϊκού και του Παμβοχαϊκού θέλει πάση θυσία τη νίκη για να διατηρηθεί μέσα στην πρώτη 4αδα.

Ο Βραζιλιάνος ακραίος του Φοίνικα, Εβάντρο δήλωσε: «Παίξαμε με την Κηφισιά την προηγούμενη εβδομάδα για το κύπελλο, αλλά για εμάς όλοι οι αγώνες είναι εξίσου σημαντικοί. Από την αρχή της σεζόν έχουμε θέσει κάποιους στόχους και για να φτάσουμε σε αυτούς θα πρέπει να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αφού η Κηφισιά είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Ελπίζω ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο, να γεμίσει τις εξέδρες και να μας βοηθήσει στην προσπάθεια που θα κάνουμε για νίκη. Η Κηφισιά προέρχεται από μια νίκη ενάντια στον Παμβοχαϊκό και έχει τονωθεί αρκετά η αυτοπεποίθησή της».

Τους βαθμούς της νίκης θέλει όμως και η Κηφισιά για να συνεχίσει το επιτυχημένο σερί της στο πρωτάθλημα.

O προπονητής της Κηφισιάς Νίκος Ζαλμάς δήλωσε: «Είναι ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της φετινής περιόδου, απέναντι σε μία δυνατή ομάδα και μάλιστα εκτός έδρας. Για μένα έχει πιο ιδιαίτερη αξία διότι ήμουν αυτός που ξεκίνησε το στήσιμο της εφετινής ομάδας του Φοίνικα και επιστρέφω σε γνώριμα λημέρια. Σίγουρα είναι διαφορετικό από αυτό του Κυπέλλου που δώσαμε μεταξύ μας πριν από περίπου 10 ημέρες. Εμείς θα πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι σε όλη την διάρκεια του αγώνα και να εφαρμόσουμε την τακτική μας. Από το παιχνίδι θα διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό. Σε περίπτωση που πάρουμε πόντο ή πόντους κόντρα στον Φοίνικα, θα κάνουμε καθοριστικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου μας, που είναι τα play off της Volley League».

Είναι εντυπωσιακό πως οι έξι τελευταίοι αγώνες πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων έχουν κριθεί στο τάι μπρέικ. Σε 23 αγώνες πρωταθλήματος ο Φοίνικας Σύρου προηγείται στις νίκες με 13-10.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ