ΒΟΛΕΪ

Volleyleague ανδρών: Δυνατά ματς σε τριπλό ταμπλό

LEAGUE CUP / ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ - ΚΗΦΙΣΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
LEAGUE CUP / ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ - ΚΗΦΙΣΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με τρεις δυνατές αναμετρήσεις ανοίγει το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής της Volleyleague των ανδρών με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στο PAOK Sports Arena και Μετς.

Στον αγώνα που θα ανοίξει το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκό στις 12 το μεσημέρι στο PAOK Sports Arena. O δικέφαλος θέλει να διατηρήσει το αήττητο του στο πρωτάθλημα και να αφήσει πίσω την ήττα από την Φρανκφούρτη με 3-0 σετ στον πρώτο αγώνα της γ΄προκριματικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ (5η αγωνιστική, 10/11, 12.00, Διαιτητές: Βουδούρης, Αβραμίδης).

O Ρουμάνος προπονητής του ΠΑΟΚ Σέρτζιου Στάνκου έχει εστιάσει στην προετοιμασία και στην ψυχολογία της ομάδας του. «Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τον αγώνα με την Φρανκφούρτη και να κοιτάξουμε μπροστά. Χάσαμε έναν αγώνα αλλά δεν χάσαμε τους στόχους μας. Τώρα μας ενδιαφέρει ο Παμβοχαϊκός. Δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας. Τίποτα δεν μας χαρίζεται. Πρέπει να παλεύουμε κάθε πόντο. Ο αγώνας δεν γίνεται συνηθισμένη ώρα αλλά αυτό δεν θα επηρεάσει την προσπάθεια μας. Αντίθετα θα έχουμε περισσότερο χρόνο για να προετοιμαστούμε για τη ρεβάνς στη Γερμανία».

Από την αγωνιστική περίοδο 2011-12, ΠΑΟΚ και Παμβοχαϊκός, έχουν αναμετρηθεί σε 19 αγώνες πρωταθλήματος, με τον Δικέφαλο να μετρά 11 νίκες και 8 ήττες ενώ συναντήθηκαν 3 φορές στο Κύπελλο, με ισάριθμες νίκες για τους ασπρόμαυρους.

Ο Παμβοχαϊκός προέρχεται από τη νίκη επί της Κηφισιάς με 3-1 σετ. Με 7 βαθμούς είναι στην κορυφή της βαθολογίας μαζί με τον Ολυμπιακός έχοντας κάνει δυνατό ξεκίνημα μετά από 3 αγωνιστικές. Ο Κώστας Δεληκώστας έχει όλους τους παίκτες του στην διάθεση του και απόψε ο Παμβοχαϊκός θα κάνει προπόνηση στο «Παλατάκι».

Ο λίμπερο του Παμβοχαϊκού Θάνος Παπαδημητρίου που τη σεζόν 2017-18 ήταν στον ΠΑΟΚ δήλωσε: «Είμαστε σε καλή κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ έχει υψηλούς στόχους και σίγουρα διαφορετικούς στόχους από τον Παμβοχαϊκό. Πάμε για να διεδικήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν μπερδεμενα συναισθήματα. Είμαστε ακόμα στην αρχή του πρωταθλήματος. Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση μπορούμε να το εκμεταλευτούμε. Ωστόσο ο ΠΑΟΚ παραμένει το φαβορί στον αγώνα. Μας βοηθάει ψυχολογικά το καλό ξεκίνημα που έχουμε κάνει, αλλά δεν πετάμε στα σύννεφα. Στόχος είναι η καλύτερη συγκομιδή πόντων από όλους τους αγώνας και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό μας».

Ο αυριανός αγώνας θα είναι ο 20ος των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ προηγείται στις νίκες με 11-8.

Τζιουμάκας εναντίον Τζιουμάκα, κόντρα αδερφών στο Μετς

Οκτώ χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση στο πρωτάθλημα Volley League η ΑΕΚ και ο Ηρακλής δίνουν ραντεβού στο Μετς όπου θα γίνει το τηλεοπτικό ντέρμπι. (5η αγωνιστική, 10/11, 17.00, ΕΡΤ3, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Φραγκάκης).

Τα τελευταία οκτώ χρόνια οι δύο ομάδες δεν συναντήθηκαν στη μεγάλη κατηγορία καθώς είχαν αντίστροφες πορείες από τη μεγάλη κατηγορία στην Α2.

Η ΑΕΚ δίνει τον τρίτο της αγώνα στο πρωτάθλημα μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ και την ήττα από την Κομοτηνή την περασμένη Δευτέρα με 3-1 σετ.

Η «Ενωση» μετά την ήττα από την Κομοτηνή θέλει να επιστρέψει στις νίκες. Σε αυτόν τον αγώνα θα βρεθούν για πρώτη φορά αντίπαλοι τα αδέλφια Τζιουμάκα, ο Γιώργος της ΑΕΚ και ο Στέλιος του Ηρακλή.

Ο διαγώνιος της ΑΕΚ Γιώργος Τζιουμάκας που θα παίξει για πρώτη φορά κόντρα στον αδελφό του αλλά και στην παλιά του ομάδα είπε: "Κάποτε θα έφτανε αυτή η ώρα. Είναι πολύ όμορφο για μένα να αντιμετωπίζω την ομάδα που μεγάλωσα και έχω παίξει πολλούς αγώνες. Με τον Ηρακλή έχω ζήσει τις καλύτερες στιγμές μου και έχω πάρει πολλούς τίτλους και στα πρωταθλήματα υποδομής. Είναι χαρά μου να παίξουμε αυτόν το αγώνα και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που θα αντιμετωπίσω τον αδελφό μου. Εχουμε πει πως ο χαμένος κερνάει φαγητό. Ο μπαμπάς και η μαμά μας ξεκαθάρισαν πως θα είναι ουδέτεροι. Ηταν κακή στιγμή η ήττα που κάναμε από την Κομοτηνή. Δουλέψαμε καλά τις τελευταίες ημέρες και είμαστε έτοιμοι για το αυριανό αγώνα. Ολοι είμαστε υγιέστατοι και πανέτοιμοι".

Ο Ηρακλής έχει δώσει τρεις αγώνες και έχει μία νίκη και δύο ήττες από ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός ο οποίος μάλιστα στο παρελθόν θήτευσε στον πάγκο της γυναικεία ομάδας της «Ενωσης» δήλωσε: "Κατεβαίνουμε στην Αθήνα για να δώσουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε ένα καλό αντίπαλο όπως είναι η ΑΕΚ που μέσα στην έδρα της δείχνει δυνατή. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Προσωπικά ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε την καλή εμφάνιση της ομάδας μας και στα εκτός έδρας. Στη συνέχεια το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι αρκετά δύσκολο, μέσα σε αυτό είναι και το αυριανό. Πρέπει σε όλα τα παιχνίδια να έχουμε συγκομιδή βαθμών".

Την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντίπαλοι ΑΕΚ και Ηρακλής ήταν την σεζόν 2009-10. Τελευταίος αγώνας ήταν στις 6 Μαρτίου 201ο όπου ο Ηρακλής νίκησε εκτός έδρας την ΑΕΚ με 3-1 (25-19, 31-33, 25-20, 29-27) για την 22η αγωνιστική, ενώ στην 11η αγωνιστική στις 19 Δεκεμβρίου 2009 ο Ηρακλής νίκησε την ΑΕΚ στην έδρα του με 3-0 (25-21, 25-17, 25-20)

Ψάχνουν βαθμούς Κηφισιά και Φοίνικας

Από τα πιο δυνατές αναμετρήσεις της 5ης αγωνιστικής θα γίνει στο Ζηρίνειο όπου ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς θα αντιμετωπίσει τον Α.Ο.Φοίνικα Σύρου. Η Κηφισιά αναζητά την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα ενώ ο Φοίνικας θέλει να συνεχίσει τις επιτυχίες του μετά τη νίκη επί του Εθνικού στη Σύρο. (5η αγωνιστική, 10/11, 19.00, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κυριοπούλου).

Η Κηφισιά δίνει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της σεζόν. Εχει δύο ήττες σε ισάριθμους εκτός έδρας αγώνες με Ηρακλή και Παμβοχαϊκό και θέλει να ανοίξει το λογαριασμό της στη βαθμολογία.

Ο διαγώνιος της Κηφισιάς Τέιλορ Χάντ είπε: «Περιμένουμε με ανυπομονησία το πρώτο παιχνίδι στο Ζηρίνειο για τη φετινή χρονιά. Γνωρίζουμε ότι είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να κερδίσουμε και υπάρχει πίεση. Πιστεύω μέρα με την ημέρα βελτιωνόμαστε μέσα από την προπόνηση . Ανυπομονώ να δω τον τρόπο με τον οποίοι θα ανταποκριθούμε ως ομάδα μετά τις ήττες που κάναμε στο πρωτάθλημα αλλά και σε φιλικά παιχνίδιά. Θα χρειαστεί μεγάλο πάθος και σταθερότητα στο παιχνίδι μας, προκειμένου να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς της νίκης».

Ο Φοίνικας έχει ταξιδέψει στην Αθήνα με όλες του τις δυνάμεις και θέλει να πετύχει την πρώτη νίκη στην Κηφισιά μετά τον Γενάρη του 2017. Ο Σέρβος προπονητής του Α.Ο.Φοίνικα Ράτκο Παβλίσεβιτς είπε: «Γνωρίζω την έδρα της Κηφισιάς. Είναι από τις πιο δύσκολες στο πρωτάθλημα. Ξέρουμε επίσης πως οι αντίπαλοι μας θέλουν τον αγώνα για να κάνουν την πρώτη τους νίκη. Επομένως η αποστολή μας θα είναι πολύ δύσκολη αλλά έχουμε και δυνάμεις και δυνατότητες για να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Το σίγουρο είναι πως θα γίνει δυνατός και σκληρός αγώνας και για να επιβληθούμε πρέπει να πιέσουμε με το σερβίς μας και την γρήγορη επίθεση"

Στο εφετινό Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς στις 6 Οκτωβρίου ο Φοίνικας νίκησε την Κηφισιά 3-1 σετ στο Ρέντη.

Είναι εντυπωσιακό πως οι πέντε τελευταίοι αγώνες πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων έχουν κριθεί στο τάι μπρέικ, ενώ τη σεζόν 2017-18 η Κηφισιά επικράτησε και στα δύο ματς με 3-2 σετ. Σε 22 αγώνες πρωταθλήματος ο Φοίνικας Σύρου προηγείται στις νίκες με 12-10.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 5ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 10/11

PAOK Sports Arena 12.00: Π.Α.Ο.Κ. - Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός

Μετς 17.00 (ΕΡΤ3): Α.Ε.Κ. - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

Zηρίνειο 19.00: Α.Ο.Π.Κηφισιάς - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

Δευτέρα 12/11

Πανελληνίου Γ.Σ. 17.30 (ΕΡΤ Play): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής

Ρεπό ο Ολυμπιακός και ο Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 7

2. Παμβοχαϊκός 7

3. Π.Α.Ο.Κ. 5

4. Ηρακλής 4

5. Κομοτηνή 4

6. Φοίνικας Σύρου 3

7. Α.Ε.Κ. 2

8. Παναθηναϊκός 2

9. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 2

10. Κηφισιά 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Α.Ο.Φοίνικας - Π.Α.Ο.Κ.

Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Α.Ο.Π.Κηφισιάς

Ηρακλής - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Ρεπό: Α.Ε.Κ., Α.Ε.Κομοτηνής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ