ΒΟΛΕΪ

Volley League: Ξεχωρίζουν οι μάχες ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - ΑΕΚ

VOLLEY LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÌÂÏ×ÁÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
VOLLEY LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÌÂÏ×ÁÉÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Η εξ αναβολής 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Volley League διεξάγεται σήμερα (21/11) και φυσικά ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός - ΑΕΚ. Διαβάστε αναλυτικά.

Μεγάλο ντέρμπι θα γίνει στο PAOK Sports Arena, όπου ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. (1η αγωνιστική, 21/11, 19.00, Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Τζεπκινλής).

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την εκτός έδρας ήττα με τον Φοίνικα Σύρου και θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες κλείνοντας την κακή παρένθεση. Πιθανότατα να υπάρξουν και αλλαγές στα αγωνιστικά πλάνα του Σέρτζιου Στάκου και το θετικό για τον δικέφαλο είναι πως όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι.

O κεντρικός του ΠΑΟΚ Γιάννης Τακουρίδης δήλωσε: «Είχαμε κάποια συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, τα οποία καλούμαστε να αφήσουμε πίσω και να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο οποίος διαθέτει μια καλή ομάδα. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να επανέλθουμε στις νίκες, ειδικά σε ένα τέτοιο παιχνίδι που είναι σημαντικό και για τους φιλάθλους μας, τους οποίους καλούμε να έρθουν και να υποστηρίξουν την προσπάθειά μας».

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού και πρώην του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Πελεκούδας, είπε: «Γίνεται μια προσπάθεια από όλους μας και νομίζω ότι αυτό φαίνεται και στον αγωνιστικό χώρο. Σε κάθε ματς προσπαθούμε για το καλύτερο. Αυτό θα κάνουμε και απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι μια ομάδα ανταγωνιστική και με δυνατό ρόστερ. Είναι πάρα πολύ περίεργο που θα βρίσκομαι αντίπαλος μέσα σε ένα γήπεδο όπου έζησα χαρές, αλλά αυτή είναι η δουλειά μου, πρέπει να συμβιβαστώ με αυτό και να προχωρήσω τη ζωή μου».

Ο Παναθηναϊκός είναι πανέτοιμος για τον αγώνα και αναζητά την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα και την δεύτερη εκτός έδρας, καθώς προέρχεται από το 3-2 επί του Ηρακλή στη Μίκρα και δείχνει ικανός για όλα.

Ο κεντρικός Σωτήρης Πανταλέων που για μία 20ετία έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού είπε: «Πάντα οι αγώνες με τον ΠΑΟΚ ήταν ξεχωριστοί. Είναι ένα ντέρμπι γοήτρου και ουσίας. Εμείς είμαστε σε καλή περίοδο και έχουμε κάνει πράξη την αρχική μας υπόσχεση ότι θα παλεύουμε όλα τα ματς. Στην χειρότερη περίπτωση θα παίζουμε τάι μπρέικ. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την ήττα στη Σύρο. Θα προσπαθήσουμε να πιάσουμε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας».

Σε 61 αγώνες, ο Παναθηναϊκός προηγείται στις νίκες με 37-24.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ

Το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ είναι επίσης από τα ματς που ξεχωρίζουν για την 1η αγωνιστική. Η αναμέτρηση θα γίνει στο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη. (1η αγωνιστική, 21/11, 17.30, ΕRT Play, Διαιτητές: Κουτσούλας, Βουδούρης).

O Ισπανός προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, είπε στο olympiacossfp.gr: «To παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, είναι σημαντικό για εμάς, όχι μόνο γιατί είναι το επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος. Επιστρέφουμε για να παίξουμε στην έδρα μας, με τους φιλάθλους μας και κάθε μέλος της ομάδας θέλει να κάνει ένα καλό παιχνίδι για να προσφέρει άλλη μια νίκη στο σύλλογο μας. Θέλω να καλέσω τους φιλάθλους μας να έρθουν αύριο στο γήπεδο, εμείς όπως πάντα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό στον αγωνιστικό χώρο, και θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε μαζί στη νίκη».

Ο κεντρικός του Ολυμπιακού, Γιώργος Πετρέας, δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Είναι ένα παιχνίδι που είχε να πραγματοποιηθεί πολλά χρόνια αφού η ΑΕΚ δεν βρισκόταν στη μεγάλη κατηγορία. Για εμάς είναι ένα ματς όπου θέλουμε να συνεχίσουμε το αήττητο και να παραμείνουμε στην κορυφή, βελτιώνοντας την εικόνα μας παιχνίδι με παιχνίδι. Περιμένουμε τους φιλάθλους μας να έρθουν να στηρίξουν την ομάδα στο γήπεδο γιατί η παρουσία τους μας δίνει επιπλέον ώθηση. Ξεκινάει μια σειρά δύσκολων και συνεχόμενων αγώνων μέχρι τη διακοπή και είμαστε σε θέση να τα καταφέρουμε».

Πριν την έναρξη του αγώνα θα τιμηθεί ο Καναδός διαγώνιος του Ολυμπιακού Γκάβιν Σμιθ ως MVP Βίκος Cola της 4ης αγωνιστικής.

Η ΑΕΚ ποτέ δεν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό για πρωτάθλημα της Volley League και σε 20 αγώνες που έχουν γίνει στο παρελθόν οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν μόνο νίκες. Η «Ενωση» έχει νικήσει τον Ολυμπιακό με 3-2 για το Λιγκ Καπ της σεζόν 2012-13. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και η ΑΕΚ διεκδικεί επίσης στο εφετινό πρωτάθλημα την τρίτη νίκη (μετά τις δύο νίκες 3-2 στο Μετς με Παναθηναϊκό και Ηρακλή) και την πρώτη εκτός έδρας.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Νίκος Νεόφυτος, είπε: «Η λογική κάθε ομάδας είναι να μπαίνει και να κερδίζει, πολύ περισσότερο όταν αναφερόμαστε στην ΑΕΚ. Παίζουμε με τον πρωταθλητή στο γήπεδο του. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι. Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας, έχει μεγάλους παίκτες και τεράστια παράδοση στο άθλημα αλλά αυτό δε μας εμποδίζει να κάνουμε τα πλάνα μας μέσα για ένα θετικό αποτέλεσμα».

Σε 20 αγώνες στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει ισάριθμες νίκες επί της ΑΕΚ.

ΕΘΝΙΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ

Ενα από τα πιο αμφίρροπα ματς της 1ης αγωνιστικής θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη όπου ο τοπικός Εθνικός θα φιλοξενήσει τον Ηρακλή. (1η αγωνιστική, 21/11, 19.00, Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Τζεπκινλής).

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προέρχεται από τη νίκη με 3-0 σετ επί της Κηφισιάς που συνδυάστηκε και με το ντεμπούτο του Αργεντινού ακραίου, Πάμπλο Μπενγκολέα, ο οποίος έδωσε διαφορετική δυναμική στην ακριτική ομάδα.

«Εχω μέχρι στιγμής τις καλύτερες εντυπώσεις από τη νέα μου ομάδα. Για να είμαι ειλικρινής το καλοκαίρι είχα άλλα σχέδια καθώς ξεκίνησα για το τουρκικό πρωτάθλημα. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που βρέθηκα στον Εθνικό, στην Αλεξανδρούπολη και στην Ελλάδα. Είχα ακούσει τα καλύτερα για την Ελλάδα, αλλά δεν έτυχε ποτέ να έρθω. Είναι πολύ καλά και η ζωή μου θυμίζει την Αργεντινή. Θα δώσω ότι μπορώ στη νέα μου ομάδα», είπε Ο Μπενγκολέα.

Ο προποητής του Εθνικού, Σάκης Μουστακίδης, σχολίασε: «Κάναμε καλή δουλειά τις τελευταίες ημέρες. Δουλεύουμε πολύ για να ανεβάσουμε το επίπεδο μας. Χαίρομαι που έχωαθλητές που καταλαβαίνουν τη φιλοσοφία μου. Θα έρθουν καλές και δύσκολες στιγμές αλλά σημασία έχει να έχουμε έναν σταθερό μέσο όρο και να περιορίζουμε τα λάθη μας. Ο Ηρακλής διψάει για βαθμούς αλλά κι εμείς έχουμε πλέον πολλές λύσεις. Αυτή η ομάδα αξίζει το χειροκρότημα για την προσπάθεια που κάνει».

Ο Ηρακλής ταξίδεψε στην Αλεξανδρούπολη με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της νίκης. Μετά από τρεις ήττες με 3-2 σετ αναζητείται επειγόντως η νίκη που θα τονόσει ψυχολογικά και βαθμολογικά όλη την ομάδα του «γηραιού». Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν.

Ο προπονητής του Ηρακλή, Γιάννης Ορφανός, τόνισε: «Μετά τα τελευταία αποτελέσματα παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο. Μόνο ένα αποτέλεσμα κοιτάμε και αυτό είναι η νίκη. Εχουμε χάσει τρεις αγώνες με 3-2 σετ και σίγουρα η ομάδα είναι πιεασμένη όμως έχει και έμπειρους αθλητές να διαχειριστούν αυτή την πίεση. Ολα τα αποτελέσματα έχουν την εξήξηση τους. Πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί στα κρίσιμα σημεία των αγώνων. Ο Εθνικός με την προσθήκη του Μπενγκολέα και τη νίκη επί της Κηφισιάς έχει την ψυχολογία υπέρ του και η προσπάθεια μας πρέπει να αγγίξει το μέγιστο των δυνάμεων μας».

ΚΗΦΙΣΙΑ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Στο Ζηρίνειο γίνεται αγώνας με μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον μεταξύ του Α.Ο.Π.Κηφισιάς και του Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής (1η αγωνιστική, 21/11, 19.00, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Πρέντζας).

Ο Α.Ο.Π.Κηφισιάς, έπειτα από 4 αγώνες, δεν έχει σημειώσει νίκη και έχει στο ενεργητικό του έναν βαθμό. Aυτός είναι ο δεύτερος εντός έδρας αγώνας μετά την αναμέτρηση με τον Φοίνικα όπου η ομάδα της Κηφισιάς ηττήθηκε με 3-2 σετ.

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός της Κηφισιάς, Πέδρο Ρεκ, τόνισε: «Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Εμείς έχουμε κάνει μία απογοητευτική αρχή στο πρωτάθλημα. Δουλεύουμε σκληρά και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας. Πρέπει να παλέψουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο και να κερδίσουμε το παιχνίδι με την Κομοτηνή. Το ότι βρισκόμαστε στην τελευταία θέση είναι δύσκολο, αλλά πραγματικά πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μου. Πιστεύω ότι μπορούμε να ανατρέψουμε την μέχρι τώρα κατάσταση. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές και τα παιχνίδια αμφίρροπα. Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που καθορίζουν το νικητή και εμείς θα πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας».

Η Κομοτηνή προέρχεται από την ήττα στην Κυψέλη από τον Παναθηναϊκό με 3-0 σετ. Μετά το ρεπό που έγινε ανασυγκρότηση δυνάμεων η ομάδα του Ηλία Κρεούζη θέλειε να πάρει το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα μακριά από την Ροδόπη.

Ο κεντρικός της Κομοτηνής, Τάσος Γάτσης, δήλωσε: «Αφήνουμε πίσω την κακη εμφάνιση που κάναμε με τον Παναθηναϊκό και πιστεύω ότι θα είναι ένα ικανοποιητικό παιχνίδι μέσα στην κηφησια, αφού όλη την βδομάδα οι προπονήσεις πραγματοποιούνται σε έντονους ρυθμούς.. κατεβαίνουμε στην Αθήνα για να πάρουμε την νίκη και αν είναι δυνατόν τους 3 βαθμούς.το παιχνίδι είναι μεγάλου βαθμολογικού ενδιαφέροντος καθώς και οι δύο ομάδες "καιγόμαστε" να πάρουμε θετικά αποτελέσματα και να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή στην κατηγορία... ωστόσο δεν σημαίνει ότι ένα στραβοπάτημα θα κρίνει κάτι καθώς βρισκόμαστε ακόμη στην 6η αγωνιστική και όλα μπορούν να αλλάξουν στην πορεία του πρωταθλήματος».

Αυτός θα είναι ο πρώτος αγώνας μεταξύ της Κηφισιάς και της Κομοτηνής στην Volley League.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ:

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Μελίνα Μερκούρη Ρέντη 17.30 (ΕRT Play): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ε.Κ.

Διαιτητές: Κουτσούλας, Βουδούρης. Παρατηρητής: Ράπτης, Γεωργόπουλος. Επόπτες: Βαρατάσης, Νικάκης. Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Kλ.Γυμναστήριο ΠΑΟΚ 18.00: Π.Α.Ο.Κ. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Παπακοσμάς. Παρατηρητής: Καραμπαλάσης. Επόπτες: Γιώγιου, Δρανίτσας. Γραμματεία: Καρακούλια.

Μιχ.Παρασκευόπουλος, Αλεξανδρούπολη 19.00: Μ.Γ.Σ.Εθνικός - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Τζεπκινλής, Παρατηρητής: Σαρδάνης. Επόπτες: Τονονίδης, Βασιλάκης. Γραμματεία: Σκαρλατούδη.

Ζηρίνειο 19.00: Α.Ο.Π.Κηφισιάς - Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Πρέντζας. Παρατηρητής: Βασιλειάδης Στ. Επόπτες: Κατερλή, Διαμαντίδης. Γραμματεία: Καρατζογλίδου.

Ρεπό Α.Ο.Φοίνικας Σύρου, Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ