ΒΟΛΕΪ

Volley League ανδρών: Ο Γιάκομπσεν MVP της 6ης αγωνιστικής

VOLLEY LEAGUE / ΠΑΟ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ  ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
VOLLEY LEAGUE / ΠΑΟ - ΚΟΜΟΤΗΝΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

O Δανός πασαδόρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. Άξελ Γιάκομπσεν αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής MVP Βίκος Cola της 6ης αγωνιστικής της Volley League ανδρών.

Στη νίκη του Παναθηναϊκού με 3-2 σετ στη Μίκρα επί του Ηρακλή Πετοσφαίριση 2015 που είναι και η πρώτη ανατροπή (από 0-2 σετ) των «πρασίνων» επί του «γηραιού» μετά από 30 χρόνια, ο Άλεξ Γιάκομπσεν παρότι στα χέρια του έφταναν μπάλες με 26% άριστη υποδοχή κατάφερε να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές που οδήγησαν σε 51% αποτελεσματικότητα στην επίθεση της ομάδας του.

Οι αντίπαλοι μπλοκέρ μετά από 5 σετ περιορίστηκαν μόνο σε 5 τελειωμένα μπλοκ. Ο Γιάκομπσεν συνδυάστηκε άψογα με τους Αλέξανδρο Ράπτη και Μπόγιαν Γιορντάνοφ, ενώ τροφοδότησε 26 φορές τους κεντρικούς του στις 130 πάσες που έκανε συνολικά.

O Aξέλ Γιακόμπσεν έχει γεννηθεί στις 10 Ιουλίου 1984. Είναι αρχηγός της Εθνικής Δανίας και κατάγεται από την Αργεντινή. Εχει αγωνιστεί στην Αργεντινή και στις Αζούλ, Μπολιβάρ, UPCN Σαν Χουάν, στην Ιταλία στις Πινέτο, Κρέμα, Μάντοβα, στην Αυστρία στην Χοτ βόλεϊ όπου στέφθηκε δυο φορές πρωταθλητής, στην Πολωνία στην Όλστιν, στην Γερμανία στην TV Μπουλ και τη σεζόν 2017-18 ήταν στην ισραηλινή Μάτε Άσερ Άκο με την οποία έκανε και το νταμπλ.

Είναι η 61η φορά στην 20χρονη ιστορία του θεσμού που παίκτης του Παναθηναϊκού Α.Ο. αναδεικνύεται MVP αγωνιστικής και η δεύτερη μέσα στην σεζόν 2018-19 μετά την ανάδειξη του Αλέξανδρου Ράπτη ως MVP Βίκος Cola της 2ης αγωνιστικής.

O Άξελ Γιάκομπσεν δήλωσε μετά την διάκριση του: " Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Ηρακλή καθώς ο αντίπαλος έχει μια καλή ομάδα και δυνατή έδρα. Εμείς καταφέραμε να παίξουμε καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και το βραβείο ανήκει σε όλους μας. Πάντως ακόμα και όταν χάναμε 2-0 σετ πίστευα ότι μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή. Όλοι στην ομάδα πιστεύουμε στους εαυτούς μας και δουλεύουμε ο ένας για τον άλλο".

Η DREAM TEAM 6HΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ VOLLEY LEAGUE 2018-19

MVP ΒΙKOΣ COLA: Αξέλ Γιάκομπσεν (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Πασαδόρος: Έμι Τερβαπόρτι (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Διαγώνιος: Τόμισλαβ Ντόκιτς (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)

Ακραίοι: Αλέξανδρος Ράπτης (Παναθηναϊκός Α.Ο.), Εβάντρο Ντιάζ ντε Σόουζα (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)

Λίμπερο: Σπύρος Βελούδης (Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)

Κεντρικοί: Κάσσανδρος Στίγγας (ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης), Μάρκους Μπέμε (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΟΙ MVP ΒΙΚΟΣ COLA ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-19

1η αγωνιστική: 21 Νοεμβρίου 2018

2η αγωνιστική: Αλέξανδρος Ράπτης (Ακραίος - Παναθηναϊκός Α.Ο.)

3η αγωνιστική: Μάκης Κανέλλος (κεντρικός - ΑΕΚ)

4η αγωνιστική: Γκάβιν Σμιτ (Καναδός - διαγώνιος - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

5η αγωνιστική: Μαρίν Λέσκοφ (Μολδαβός πασαδόρος - Α.Ο.Φοίνικας Σύρου)

6η αγωνιστική: Άξελ Γιάκομπσεν (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

Ανάδειξη και προβολή των MVP Bikos Cola και της κορυφαίας 7αδας

*Η ανάδειξη των κορυφαίων κάθε αγωνιστικής MVP Βίκος Cola γίνεται μέσω των στατιστικών των αγώνων. Λαμβάνονται υπ΄όψη τα index, οι προτάσεις των στατιστικολόγων, τα ποσοστά αποτελεσματικότητας σε επίθεση, σερβίς, υποδοχή, μπλοκ, η κρισιμότητα του αγώνα, ο αριθμός των σετ, η βαθμολογική θέση των ομάδων, το αγωνιστικό και βαθμολογικό ενδιαφέρον της αναμετρησης καθώς και οι πρωτοβουλίες του στο fair play. Επίσης λαμβάνονται υπ΄όψη τα δημοσιογραφικά - δεοντολογικά κριτήρια σε συνεργασία με τους υπευθύνους Τύπου των ΤΑΑ και τον υπεύθυνο Τύπου της ΕΣΑΠ.

*Η ΕΣΑΠ ακολουθώντας την πρακτική των διεθνών διοργανώσεων της FIVB και της CEV αλλά και των κορυφαίων επαγγελματικών πρωταθλημάτων τη σεζόν 2018-19 θα αναδεικνύει τον MVP και την καλύτερη 7αδα κάθε αγωνιστικής. Ο MVP δεν θα συμπεριλαμβάνεται στην καλύτερη 7αδα και θα αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία βράβευσης. Λόγω της μείωσης των ομάδων σε 10 δεν θα ανακοινώνεται δεύτερη καλύτερη ομάδα.

*Η βράβευση του αθλητή - MVP θα γίνεται στον επόμενο εντός έδρας αγώνα της ομάδας που αγωνίζεται. Η διαδικασία της βράβευσης θα γίνεται αμέσως μετά την παρουσίαση των ομάδων του αγώνα και αφού ο παρατηρητής έχει κάνει έλεγχο για την παρουσία επίσημου φωτογράφου του γηπεδούχου σωματείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ