ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ: Η καυτή πατάτα στα χέρια του Καραμπέτσου

ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιώργος Καραμπέτσος καλείται να αποφασίσει για τον τρόπο ολοκλήρωσης της φετινής σεζόν, αλλά κυρίως για την επόμενη ημέρα του ελληνικού βόλεϊ.

Ο αθλητισμός δείχνει να βγαίνει από την κατάψυξη που είχε μπει λόγω του κορονοϊού και τα τσεκούρια του πολέμου ετοιμάζονται να βγουν από την ναφθαλίνη. Ο Γιώργος Καραμπέτσος ανακοίνωσε την απόφασή του να μην ολοκληρωθεί η χρονιά στα πρωταθλήματα που βρίσκονται στην αρμοδιότητα της ομοσπονδίας του βόλεϊ.

Αυτό σημαίνει όλα εκτός από τη Volley League των ανδρών. Στην ανακοίνωση δεν υπήρξε κάποια λεπτομέρεια σχετικά με το τι θα γινόταν με την κατάταξη των ομάδων, αν θα υπήρχαν πρωταθλητές και τι θα συνέβαινε με τον υποβιβασμό ή την άνοδο συλλόγων.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει η πρόθεση να υπάρξουν πρωταθλητές, ομάδες που υποβιβάζονται μόνο εάν δεν είχαν πιθανότητες να σωθούν μαθηματικά και ευρωπαϊκά εισιτήρια σύμφωνα με την τελική κατάταξη.

Για την ανάδειξη πρωταθλητή αντιδρούν εξ αρχής Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, ενώ είναι κάτι στο οποίο έχει ταχθεί υπέρ ο Ολυμπιακός. Πέρα από τις αρχικές ανακοινώσεις που είχαν βγάλει οι δύο ομάδες, τώρα υπάρχει νέος γύρος μέσα από κύκλους που δείχνουν ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει στις θέσεις τους.

Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει και πιο έντονη αντίδραση με τους εκπροσώπους των δύο συλλόγων κι όχι μόνο, να ζητούν τα πρακτικά της τηλεδιάσκεψης. Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ θα πρέπει να αποφασίσει σύντομα για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να υπάρξει πρόοδος και στο σχεδιασμό της επόμενης περιόδου.

Εκεί και αν τα σενάρια είναι πολλά. Με δεδομένο ότι ο κορονοϊός θα πλήξει σημαντικά τα έσοδα των ομάδων και των πρωταθλημάτων θα πρέπει να βρεθεί ένα πλάνο που θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των ομάδων (μείωση η κατάργηση παραβόλων όπως θέλει να κάνει η ΚΟΕ και άλλα), αλλά και θα αυξήσει την ποιότητα και το ενδιαφέρον για το προϊόν.

Οι ιδέες που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι πολλές. Αν δεχτούμε σαν δεδομένο ότι θα υπάρξει κανονικά άνοδος ομάδων, αυτό σημαίνει ότι του χρόνου πάμε για Volley League με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ συν τις δύο ομάδες από τα νησιά (Πανναξιακό και ΑΟ Θήρας) αλλά και τον Άρη με τη Θέτιδα που θα διαθέτουν αξιόμαχα σύνολα.

Εάν κάποιοι καταφέρουν αν μην έχει τηλεοπτική κάλυψη ούτε του χρόνου η Volley League των γυναικών πραγματικά θα είναι απορίας άξιο. Βέβαια, δεν είναι μόνο το θέμα της μετάδοσης του πρωταθλήματος. Υπάρχουν και άλλα που αφορούν το σύστημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, αλλά και το μέλλον του αθλήματος.

Θα γίνει το πρωτάθλημα σε έναν όμιλο ή σε δύο; Αν γίνει σε δύο θα γίνει σε ομίλους που θα προκύψουν με γεωγραφικά κριτήρια ή μετά από κλήρωση; Θα υπάρχουν play offs; Πόσες ομάδες θα συμμετέχουν; Αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει ο Γιώργος Καραμπέτσος και οι συνεργάτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ