Βόλεϊ ανδρών: Θετικό δείγμα πρώην παίκτη της Κομοτηνής σε έλεγχο αντιντόπινγκ

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε πρώην παίκτης της ομάδας βόλεϊ ανδρών της Κομοτηνής με την ΕΣΑΠ να ανακοινώνει το όνομα του πριν από τον ΕΣΚΑΝ.

Ένας πρώην παίκτης της Κομοτηνής βρέθηκε θετικός στην ουσία νορανδροστερόνη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΑΠ αυτός είναι ο Περέιρα ντος Σάντος Ρενάν ο οποίος πια δεν ανήκει στην ομάδα.

Βέβαια, το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως ανακοινώθηκε το όνομα του παίκτη πριν να υπάρξει επίσημη δημοσιοποίηση του από τον ΕΣΚΑΝ και πριν γίνει γνωστό εάν ο παίκτης ζητά την εξέταση και του δεύτερου δείγματος.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΑΠ: "Το Ε.Σ.Κ.Α.Ν. με έγγραφό του προς το Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής, Ε.Ο.Π.Ε. και Ε.Σ.Α.Π. ενημέρωσε ότι μετά από έλεγχο που διεξήχθη μετά τον αγώνα Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής για το πρωτάθλημα της volleyleague (21/11/18) ο Βραζιλιάνος αθλητής του Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής Pereira dos santos Renan βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία "νορανδροστερόνη".

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ε.Σ.Κ.Α.Ν. ο αθλητής (ο οποίος έχει ήδη αναχωρήσει από την Ελλάδα λύνοντας το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ροδόπης) έχει δικαίωμα να ζητήσει εξέταση και του Β΄δείγματος μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του έχει επιβάλει ποινή προσωρινού αποκλεισμού από όλους τους αγώνες.

Η Ε.Σ.Α.Π. άμεσα και με έγγραφό της προς τον αθλητή, το σωματείο του και το δικαιοδοτικό της όργανο, ενεργοποίησε την διαδικασία που προβλέπει η αθλητική νομοθεσία, ο πρόσφατα επικυρωμένος παγκόσμιος κώδικας αντιντόπινγκ και η προκήρυξη του πρωταθλήματος για αντίστοιχες περιπτώσεις".

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

10 σειρές του 1999 που σημάδεψαν την τηλεόραση

Από το 'Sopranos' μέχρι το 'Freaks and Geeks', το 1999 ήταν ένα σταυροδρόμι παλιάς και νέας τηλεόρασης. Είκοσι χρόνια μετά, γιορτάζουμε τις σειρές που διαμόρφωσαν επιδραστικά το σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

HIGHLIGHTS