ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ ανδρών: Θετικό δείγμα πρώην παίκτη της Κομοτηνής σε έλεγχο αντιντόπινγκ

The latest Berlinger Special BEREG-Kit for human urine doping testing with A and B sample bottles stands posed for photographs in London, Monday, Dec. 12, 2016. World Anti-Doping Agency investigator Richard McLaren found that FSB agents tampered with samples during the 2014 Sochi Winter Olympics, leaving no sign of scratches or marks to untrained eyes. (AP Photo/Matt Dunham)
The latest Berlinger Special BEREG-Kit for human urine doping testing with A and B sample bottles stands posed for photographs in London, Monday, Dec. 12, 2016. World Anti-Doping Agency investigator Richard McLaren found that FSB agents tampered with samples during the 2014 Sochi Winter Olympics, leaving no sign of scratches or marks to untrained eyes. (AP Photo/Matt Dunham) AP PHOTO/MATT DUNHAM

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ βρέθηκε πρώην παίκτης της ομάδας βόλεϊ ανδρών της Κομοτηνής με την ΕΣΑΠ να ανακοινώνει το όνομα του πριν από τον ΕΣΚΑΝ.

Ένας πρώην παίκτης της Κομοτηνής βρέθηκε θετικός στην ουσία νορανδροστερόνη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΣΑΠ αυτός είναι ο Περέιρα ντος Σάντος Ρενάν ο οποίος πια δεν ανήκει στην ομάδα.

Βέβαια, το οξύμωρο της υπόθεσης είναι πως ανακοινώθηκε το όνομα του παίκτη πριν να υπάρξει επίσημη δημοσιοποίηση του από τον ΕΣΚΑΝ και πριν γίνει γνωστό εάν ο παίκτης ζητά την εξέταση και του δεύτερου δείγματος.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΑΠ: "Το Ε.Σ.Κ.Α.Ν. με έγγραφό του προς το Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής, Ε.Ο.Π.Ε. και Ε.Σ.Α.Π. ενημέρωσε ότι μετά από έλεγχο που διεξήχθη μετά τον αγώνα Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής για το πρωτάθλημα της volleyleague (21/11/18) ο Βραζιλιάνος αθλητής του Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Α.Ε.Κομοτηνής Pereira dos santos Renan βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία "νορανδροστερόνη".

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ε.Σ.Κ.Α.Ν. ο αθλητής (ο οποίος έχει ήδη αναχωρήσει από την Ελλάδα λύνοντας το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ροδόπης) έχει δικαίωμα να ζητήσει εξέταση και του Β΄δείγματος μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του έχει επιβάλει ποινή προσωρινού αποκλεισμού από όλους τους αγώνες.

Η Ε.Σ.Α.Π. άμεσα και με έγγραφό της προς τον αθλητή, το σωματείο του και το δικαιοδοτικό της όργανο, ενεργοποίησε την διαδικασία που προβλέπει η αθλητική νομοθεσία, ο πρόσφατα επικυρωμένος παγκόσμιος κώδικας αντιντόπινγκ και η προκήρυξη του πρωταθλήματος για αντίστοιχες περιπτώσεις".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ