Βάσει του άρθρου περί δυσφήμισης αθλήματος τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός

Η ΕΣΑΠ δημοσιοποίησε τις αποφάσεις του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου της το οποίο τιμώρησε τον Ολυμπιακό για τα επεισόδια στο Μετς. Σε ποιο άρθρο βασίστηκε η κατηγορία.

Όπως είναι γνωστό η ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού τιμωρήθηκε με πρόστιμο και επίπληξη από Μονομελές Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό όργανο της Ομοσπονδίας, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τ.Α.Α.

Η ποινή αφορά τα επεισόδια που έγιναν έξω από το κλειστό του Μετς, μετά από τον αγώνα Παναθηναϊκός - Εθνικός Πειραιά για τη Volley League στις 9 Δεκεμβρίου 2017.

Η ΕΣΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση με όλες τις αποφάσεις Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου της στην οποία φαίνεται και το σκεπτικό από το οποίο προέκυψε αυτή. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε σύμφωνα με το άρθρο περί δυσφήμισης του αθλήματος.

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ: "2. Από την εκτίμηση των εγγράφων της σχηματισθείσας δικογραφίας (φύλλο αγώνα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. – Εθνικός Ο.Φ.Π.Φ. στις 9/12/2017, το υπ’ αριθ. πρωτ. 2032/17/2489911/12.12.2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών – Γ.Α.Δ.Α., το υπ’ αριθ. πρωτ. 6223/11.12.2017 φύλλο έκθεσης παρατηρητή της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) και το υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/16/512-γ’/10.12.2017 έγγραφο του Τμήματος Προστασίας Αθλητισμού της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας – Γ.Α.Δ.Α.). έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών – Γ.Α.Δ.Α., το υπ’ αριθ. πρωτ. 6223/11.12.2017 φύλλο έκθεσης παρατηρητή της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) και το υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/16/512-γ’/10.12.2017 έγγραφο του Τμήματος Προστασίας Αθλητισμού της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας – Γ.Α.Δ.Α.) επιβάλλει στο ΤΑΑ Ολυμπιακός αυστηρή έγγραφη επίπληξη και χρηματικό πρόστιμο ποσού χιλίων πεντακοσίων (1.500,00) ευρώ λόγω επεισοδίων, που πραγματοποιήθηκαν στον αμέσως περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων (Κλειστό Γυμναστήριο ΜΕΤΣ) μετά την λήξη αθλητικής εκδήλωσης (Παναθηναϊκός - Εθνικός Πειραιώς) και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων. Επισημαίνεται δε, ότι σύμφωνα με το άρθρο 49§2 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού της ΕΣΑΠ ως δυσφήμιση του αθλήματος ορίζεται «... κάθε πράξη, ενέργεια ή παράλειψη που δυσφημεί το άθλημα της πετοσφαίρισης στην συνείδηση του φίλαθλου κόσμου λόγω της προβολής/δημοσιότητας που έλαβε το συγκεκριμένο περιστατικό ή προβλέπεται ειδικά στους σχετικούς Κανονισμούς της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ», ανεξαρτήτως δηλαδή της ιδιότητας της γηπεδούχου ομάδας ή της συμμετοχής σε αγώνα, που δεν αποτελούν στοιχεία της αντικειμενικής υπόσταση του εν λόγω πειθαρχικού παραπτώματος".

Τι αναφέρει αναλυτικά η παράγραφος 2 του Άρθρου 49: "Δυσφήμιση του αθλήματος θεωρείται κάθε πράξη, ενέργεια ή παράλειψη που δυσφημεί το άθλημα της πετοσφαίρισης στην συνείδηση του φίλαθλου κόσμου λόγω της προβολής/δημοσιότητας που έλαβε το συγκεκριμένο περιστατικό ή προβλέπεται ειδικά στους σχετικούς Κανονισμούς της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ. Ως δυσφήμιση του αθλήματος της πετοσφαίρισης θεωρούνται και οι με οποιοδήποτε τρόπο και οποτεδήποτε, δημόσιες δυσμενείς, προσβλητικές ή/και υβριστικές κρίσεις σε βάρος των Αθλητικών αρχών, της ΕΟΠΕ, της ΕΣΑΠ, των μελών του Δ.Σ. αυτών, των θεσμοθετημένων αθλητικών Δικαιοδοτικών Οργάνων και επιτροπών, των μελών του ΑΣΕΑΔ, των οργάνων της διαιτησίας, των διαιτητών καθώς και του υπαλληλικού προσωπικού των ανωτέρω οργάνων αλλά και σε βάρος άλλης ομάδας/ΤΑΑ, των αθλητών ή παραγόντων αυτής".

Αξίζει να τονίσουμε ότι για σήμερα (21/3) είναι προγραμματισμένη η απολογία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από σύνδεσμο φιλάθλων των "ερυθρολεύκων" στην Καλλιθέα, επίσης ανήμερα του αγώνα του Εθνικού Πειραιώς με τους "πράσινους", μόνο και μόνο επειδή έγιναν κοντά σε γήπεδο της αναμέτρησης (ο Εθνικός έχει έδρα την Καλλιθέα).

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Πανωλεθρία: Είδαμε τον τελικο της Eurovision

Μια κριτική αποτίμηση του σόου, της ψηφοφορίας και της σημασίας του φετινού διαγωνισμού για την ιστορία της Eurovision.

Τόσο, λοιπόν, πρέπει να διαρκεί το σεξ

Οι ερευνητές απευθύνθηκαν στις γυναίκες, εκείνες απάντησαν, εμείς κάναμε τα μαθηματικά και παραθέτουμε τα αποτελέσματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

PODCAST ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ

I Pod This Game: Ετοιμάστε βαλίτσες για NBA Finals με Αντετοκούνμπο

Χάρης Σταύρου - Δημήτρης Σκούρτας χαρακτηρίζουν τους Μπακς φαβορί για τους NBA Finals και προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει στο μυαλό του Κρίσταπς Πορζίνγκις.