Το "μπαλάκι" στην ΕΟΠΕ για τους ξένους

Το "μπαλάκι" στην ΕΟΠΕ για τους ξένους

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας του βόλεϊ για να αποφασίσει τον αριθμό των ξένων που θα δικαιούνται οι ομάδες της Volleyleague.

Μπορεί το League Cup και το πρωτάθλημα της Volleyleague να ξεκινούν σε δύο και τρεις εβδομάδες αντίστοιχα, ωστόσο ακόμα δεν γνωρίζουμε τον αριθμό των ξένων με τους οποίους θα συμμετάσχουν οι ομάδες.

Η ΕΣΑΠ εμμένει στην αρχική της τοποθέτηση για επτά κοινοτικούς και τέσσερις ξένους, ενώ ο ΠΑΣΑΠ ζητά έως 5 κοινοτικούς ή 4 μη κοινοτικούς στο φύλλο αγώνος, θέτοντας ως προαπαιτούμενο την άμεση νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει ως μίνιμουμ απασχόληση τις 4 ώρες ημερησίως για τους αθλητές.

Όλες οι συναντήσεις που έγιναν με τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές και την ΕΟΠΕ απέβησαν άκαρπες. Είναι χαρακτηριστικό ότι λύση στο πρόβλημα προσπάθησε να δώσει και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να βγάλει άκρη.

Έτσι, το "μπαλάκι" θα πάει στην ΕΟΠΕ η οποία αναμένεται να συνεδριάσει τις αμέσως επόμενες ημέρες για να αποφασίσει.

Αναλυτικά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ συνεδρίασε την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

"Εγκρίθηκαν 28 μεταγραφές Κυπρίων αθλητών και αθλητριών σε ελληνικά σωματεία.

Αποφασίστηκε να ζητηθεί η ανάληψη από την Ελλάδα, ενός προκριματικού ομίλου των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων Παίδων και Νεανίδων.

Αποφασίστηκε η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας Παίδων στον Στέφανο Νανά.

Παρουσιάστηκαν οι προτάσεις ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ για τον αριθμό των αλλοδαπών αθλητών που θα αγωνίζονται σε κάθε αγώνα, στο πρωτάθλημα της VolleyLeague 2017-18. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει τις προτάσεις αυτές και θα αποφασίσει σχετικά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Εγκρίθηκαν οι πίνακες διαιτητών ανά κατηγορία για την περίοδο 2017-18.

Εγκρίθηκε ως νέο σωματείο της ΕΟΠΕ ο ΓΣ Αρίων Περιστερίου.

Θα ξεκινήσει  συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας» για εθελοντές δότες του μυελού των οστών και η Ομοσπονδία θα είναι αρωγός στη προσπάθεια που κάνει ο σύλλογος, παρουσιάζοντας τη νέα αυτή προσπάθεια σε όλες τις ενώσεις.

Το ΔΣ της ΕΟΠΕ ενημερώθηκε για το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο απήλλαξε των κατηγοριών τον πρώην Πρόεδρο,  Αθανάσιο Μπελιγράτη, και τα πρώην μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας: Νικόλαο Μακρή, Θεοφάνη Τσιόκρη, Γεώργιο Χατζημανώλη, Άγγελο Τζίμο, Θεόδωρο Βουδούρη για τα έργα Προολυμπιακής προετοιμασίας, Παιανίας και Αγίου Κοσμά".

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24