ΒΟΛΕΪ

"Το μόνο που μας χωρίζει είναι το φιλέ"

"Το μόνο που μας χωρίζει είναι το φιλέ"

Διαβάστε τις δηλώσεις των Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, Γιώργου Ρούση, Δήμητρας Λυκογιάννη και Μανώλη Ρουμελιώτη ενόψει του Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών, που διεκδικούν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ηλιούπολη και ΑΕΚ.

Οι τέσσερις προπονητές των φιναλιστ ομάδων του F-4 του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών 2016 "Astra Airlines" συμφώνησαν ότι δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα και ότι ο θεσμός του Κυπέλλου είναι ξεχωριστός καθώς κρύβει πάντα εκπλήξεις και οι αγώνες είναι εντελώς διαφορετικοί από αυτούς του πρωταθλήματος.

Κοβάτσεβιτς: "Να μη σκεφτόμαστε το αποτέλεσμα αλλά το βόλεϊ"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς:

"Συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Θέλω να δηλώσω επίσης τη συμπαράστασή μας στους μετανάστες που περνούν αυτή την δύσκολη φάση στη ζωή τους. Όλες οι ομάδες έχουν τους ίδιους στόχους, κάποιες έχουν περισσότερες πιθανότητες, κάποιες άλλες λιγότερες.

Πριν την κλήρωση Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ήμασταν τα φαβορί, αλλά τώρα θα πρέπει να παίξουμε μεταξύ μας και μόνο ένας θα παίξει τελικό. Πιστεύω ότι αν παίξουμε το βόλεϊ που μπορούμε τα πράγματα θα είναι καλύτερα και πιο εύκολα για εμάς. Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο μυστικό για αυτές τις αναμετρήσεις.

Οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους. Σίγουρα είναι διαφορετικό το κύπελλο από το πρωτάθλημα γιατί δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Αυτό που λέω όμως στις παίκτριες μου είναι να μην σκέφτονται το αποτέλεσμα, αλλά το πώς θα παίξουν το βόλεϊ που ξέρουν".

Σε ερώτηση για τα τελευταία κρούσματα βίας σε αθλητικούς χώρους άλλων αθλημάτων και ποιο μήνυμα στέλνει το βόλεϊ είπε:

"Στην πατρίδα μου έχουμε την κόντρα Ερυθρού Αστέρα- Παρτιζάν, αλλά στο άθλημα σπάνια μεταφέρονται οπαδοί από το ποδόσφαιρο. Εμείς στο βόλεϊ έχουμε μόνο το φιλέ που μας χωρίζει, τίποτα άλλο".

Ρούσης: "Θα τα δώσουμε όλα για τον τίτλο"

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιώργος Ρούσης σχολίασε:

"Θα ήθελα να σας πω ότι είμαι χαρούμενος που ο Παναθηναϊκός είναι παρών σε ακόμα ένα φάιναλ φορ. Έχει διπλή σημασία αυτή η διοργάνωση στη Χίο, λόγω όλων αυτών που συμβάντων στα ακριτικά νησιά με τους πρόσφυγες. Καλούμε τον κόσμο να ξεφύγει από την καθημερινότητα και να έρθει στο γήπεδο να απολαύσει βόλεϊ.

Το κύπελλο δεν έχει σχέση με το πρωτάθλημα, επίσης δεν έχει σημασία τι έγινε στα προηγούμενα ματς. Ο θεσμός είναι διαφορετικός, βαραίνει και αγχώνει περισσότερο, γιατί κρίνεται τίτλος και το κίνητρο είναι μεγαλύτερο. Στόχος μας είναι ο τίτλος, ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά θα τα δώσουμε όλα.

Θα ήθελα οι παίκτριες μου να με εκπλήξουν και να κάνουν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Δεν υπάρχουν μυστικά, η σεζόν έχει προχωρήσει αρκετά. Το παράπονο μου είναι ότι θα ήθελα μια φορά να ερχόμουν ως φαβορί".

Στην ερώτηση για τη βία στα γήπεδα ανέφερε:

"Είμαι γενικά κατά της βίας σαν άνθρωπος. Με τους αντίπαλους προπονητές και τις αντίπαλες αθλήτριες δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα".

Σε ερώτηση για την απουσία της Μαρίας Νομικού και για το αν η εμφάνιση στο Ρέντη (ήττα 3-2 ο Παναθηναϊκός) δίνει παραπάνω ελπίδες, ο τεχνικός των «πρασίνων» είπε:

"Η Νομικού είναι βασικότατο στέλεχος. Η ομάδα χτίστηκε γύρω της. Είναι από τις σημαντικότερες προσθήκες που κάναμε το καλοκαίρι και μας θα μας έδινε παραπάνω λύσεις. Δυστυχώς δεν θα την έχουμε. Οφείλουμε να παίξουμε και για αυτή και να καλύψουμε το κενό της.

Θα προσπαθήσουμε να μην φανεί η απουσία της. Όσο για την παρουσία μας στα ματς με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, κάτι δεν κάναμε σωστά, αφού τα χάσαμε και τα δύο. Ήμασταν βελτιωμένοι στο Ρέντη, αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα για να κερδίσουμε αύριο".

Λυκογιάννη: "Κίνητρο η πρώτη μας παρουσία σε F-4"

Η προπονήτρια της ομάδας της Ηλιούπολης, Δήμητρα Λυκογιάννη σημείωσε:

"Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το νησί της Χίου. Είναι μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο. Θέλουμε να δείξουμε με την παρουσία μας ότι άξια βρισκόμαστε σε αυτό το φάιναλ φορ. Σίγουρα εμείς δεν έχουμε αντίστοιχη εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις και ελπίζω αυτό να είναι ένα καλό κίνητρο για τους αγώνες. Στο κύπελλο κρίνεται ένας τίτλος και οι αθλήτριες πρέπει να βγάλουν το καλύτερο δυνατό".

Αναφορικά με τα γεγονότα βίας, απάντησε με τη σειρά της:

"Συμφωνώ απόλυτα με την απόφαση της Ομοσπονδίας να έρθει η διοργάνωση στη Χίο. Σίγουρα η κοινωνία πρέπει να ωριμάσει όπως αντιμετωπίζει το κάθε άθλημα. Το βόλεϊ ήταν πάντα ευγενές. Εύχομαι να αλλάξει ο φίλαθλος χώρος και να σταματησουν οι βίαιες εκφράσεις, το βόλεϊ είναι χαρά".

Ρουμελιώτης: "Διαβασμένοι και παθιασμένοι"

Τέλος, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Μανώλης Ρουμελιώτης είπε:

"Ευχαριστούμε το Δήμο της Χίου και όλους τους φορείς μας δίνουν την ευκαιρία να επισκεφτούμε αυτό το όμορφο νησί και να δώσουμε χαρά στους κατοίκους του. Το φάιναλ φορ αυτό είναι για εμάς ιδιαίτερα σημαντικό με τα προβλήματα που έχουμε φέτος. Θέλουμε να φανούμε διαβασμένοι απέναντι στους αντιπάλους μας και παράλληλα παθιασμένοι.

Ο κάθε προπονητής σε νοκ άουτ παιχνίδια έχει σκεφτεί σίγουρα κάποιες αλλαγές που μπορεί να φέρουν την ομάδα του σε πλεονεκτική θέση. Βέβαια οι ομάδες έχουν παίξει αρκετά παιχνίδια μεταξύ τους και γνωρίζονται καλά. Η επιτυχία της κάθε ομάδας είναι να μετατρέψει το άγχος σε θετική ενέργεια".

Απαντώντας για τη βία στους αγωνιστικούς χώρους είπε:

"Καταδικάζουμε επεισόδια σαν τα χθεσινά, πόσο μάλλον όταν γίνονται στο άθλημα μας. Τα αίτια είναι βαθύτερα δεν είναι μόνο οπαδικά. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι και πρέπει να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους. Εμείς οφείλουμε από την πλευρά να μην οξύνουμε τα πνεύματα και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ