ΒΟΛΕΪ

Θλίψη και οργή για το χαμό του Νίκου Σαμαρά

Θλίψη και οργή για το χαμό του Νίκου Σαμαρά

Βαθιά θλίψη επικρατεί στο ελληνικό βόλεϊ μετά τον απροσδόκητο χαμό του Νίκου Σαμαρά. Οργή από αθλητές και προπονητές για τη μη αναβολή των αγώνων του Σαββατοκύριακου. Με C-130 στη Λήμνο η σορός του εκλιπόντα, ύστερα από εντολή του πρωθυπουργού.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, έδωσε εντολή στον Υπουργό Αμύνης, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ώστε να μεριμνήσει για τη μεταφορά της σορού του Νίκου Σαμαρά με C-130 στη Λήμνο.

Εκεί θα γίνει την Δευτέρα (07/01 στις 15:00) η κηδεία του άτυχου βολεϊμπολίστα, που την Παρασκευή πέθανε αιφνιδίως λόγω ανευρύσματος στον εγκέφαλο.

Τη βαθιά θλίψη τους, αλλά και την οργή τους για το γεγονός ότι δεν αναβλήθηκαν όλοι οι αγώνες σε Volleyleague και Α1 γυναικών στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά (αναβλήθηκε μόνο το Εθνικός Αλεξανδρούπολης - Παναθηναϊκός), εξέφρασαν πολλοί άνθρωποι του βόλεϊ.

Αναλυτικά:

Στέλιος Προσαλίκας: " Είμαι συγκλονισμένος με τα μαύρα μαντάτα. Ο Νίκος έφυγε εκτός λογικής σειράς, όπως η ζωή έτσι και ο θάνατός του. Έφυγε ένας εραστής του αθλήματός μας, άλλες φορές στις Εθνικές ομάδες και στους καλύτερους του κόσμου και άλλες στις τοπικές κατηγορίες, επειδή έτσι απλά ήθελε, πέρα από σκοπιμότητες και μικροϋπολογισμούς. Όσο μπορούσε έπαιζε, εφ' όρου ζωής, μιας ζωής όμως σύντομης χωρίς συμβιβασμούς και ρουτίνες που σφράγισε τις μνήμες μας".

Μάριος Γκιούρδας: " Τα λόγια είναι πλέον πολυτέλεια. Ό,τι και να πούμε είναι λίγο, αλλά δεν μπορούμε να μην σταθούμε στην αδικία της ζωής. Ήταν ένα παιδί που πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια, βασανίστηκε και πάνω που πήγε να κάνει μια νέα αρχή, κόπηκε το νήμα της ζωής του. Εκτός από συμπαίκτες, ήμασταν και φίλοι εκτός γηπέδων και κάναμε οικογενειακή παρέα. Πιστεύω ότι έπρεπε να αναβληθούν όλοι οι αγώνες. Τα έξοδα που επικαλούνται είναι φτηνές δικαιολογίες. Απλά αυτοί που τα λένε δεν ξέρουν την ιστορία του ελληνικού βόλεϊ. Και με την αναβολή δεν θα γύριζε πίσω ο Νίκος, αλλά θα έδειχνε το άθλημα ότι ξέρει να τιμά τους ανθρώπους του".

Νίκος Ρουμελιώτης: " Αυτοί είστε, έχετε ισοπεδώσει τα πάντα. Από χτες ο Αετός μας κοιτάζει από ψηλά, και δεν θα αναβληθούν οι αγωνιστικές. Ξυπνήστε ανόητοι, μας αποχαιρέτησε ο καλύτερος Έλληνας βολεϊμπολίστας".

Αχιλλέας Παπαδημητρίου: " Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να αναβληθεί μια αγωνιστική των πρωταθλημάτων του βόλεϊ;"

Γιάννης Χαριτωνίδης: " Είναι δυνατόν να γίνουν παιχνίδια; Γιατί; Για οικονομικούς λόγους; Επειδή κάποιες ομάδες έχουν ταξιδέψει εκτός; Ρε άσχετοι, υπάρχουν κάποιες αξίες στην ζωή που τα υποσκιάζουν όλα αυτά τα πταίσματα που προβάλλετε. Ντροπή. Προσωπικά δεν έχω καμία διάθεση για αγώνα".

Στέλιος Πιπέργιας: " Ελάχιστος φόρος τιμής στο Νίκο Σαμαρά η διακοπή των πρωταθλημάτων και τα μαύρα περιβραχιόνια για τις εθνικές ομάδες. "Έφυγε" ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων, αυτός που βλέπαμε στην τηλεόραση να ξεσηκώνει ολόκληρα γήπεδα με το εθνόσημο και τις 500 συμμετοχές με τη γαλανόλευκη! Η οικογένεια του, οι φίλοι του και απλοί φίλαθλοι θρηνούν σήμερα. Το βόλεϊ περνάει σε δεύτερη μοίρα".

Χρήστος Πάτρας: " Είμαστε επαγγελματίες αλλά είμαστε και άνθρωποι και μάλιστα εμείς είμαστε το βόλεϊ. Έχει αξία σήμερα το πώς θα παίξουμε τακτική ή πώς θα κερδίσουμε τα παιχνίδια όταν αυτό το αναπάντεχο γεγονός επισκιάζει τα πάντα; Θέλει πολύ μυαλό; Όχι. Θέλει να μην λουφάζουμε και απλά να λέμε τη γνώμη μας. Εγώ προσωπικά δεν κιότεψα ποτέ και ούτε τώρα θα το κάνω. Μια λέξη. ΝΤΡΟΠΗ...".

Κάσσανδρος Στίγγας: " Επιστροφή στην Αθηνα..!! Δεν πενθεί μόνο ο Έβρος..πενθεί όλο το ελληνικό βόλεϊ..!!Καλό ταξίδι Νίκο Σαμαρά..!!!".

Στέλιος Καζάζης: " Κανείς δεν πεθαίνει όσο τον θυμούνται αυτοί που έμειναν πίσω... καλό ταξίδι Νίκο".

Θανάσης Πανούσος: " Αυτό που ζω δεν μπορεί να είναι αλήθεια!! Ρε φιλαράκι εσύ με έκανες να κλάψω το '94 στα αποδυτήρια τώρα γιατί μου το κάνεις αυτό;".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ