ΒΟΛΕΪ

Στο Τουρ - Ολυμπιακός για Ουνεμπάινα η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας

CEV CHALLENGE CUP / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÔÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
CEV CHALLENGE CUP / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÔÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι θα βρίσκεται στο γήπεδο για να παρακολουθήσει τη ρεβάνς του αγώνα της Τουρ με τον Ολυμπιακό και να στηρίξει τον Νατάν Ουνεμπάινα, μετά από όσα συνέβησαν στην Ελλάδα.

Η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας και παλιά ολυμπιονίκης ξιφασκίας, Λορά Φλεσέλ, ανακοίνωσε ότι θα παρευρεθεί στην αναμέτρηση της Τουρ με τον Ολυμπιακό στο "Σαλ Ρομπέρ Γκρενόν", στη ρεβάνς της φάσης των 32 του CEV Challenge Cup που θα διεξαχθεί την Τρίτη.

Μάλιστα, είναι προγραμματισμένο να προχωρήσει σε ομιλία στις 20:30 ώρα Ελλάδας, μισή ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα.

Αιτία, τα όσα συνέβησαν στον πρώτο αγώνα, κατά τη νίκη των "ερυθρολεύκων" με 3-0 σετ στο "Μελίνα Μερκούρη", με τον Νατάν Ουνεμπάινα της γαλλικής ομάδας να ισχυρίζεται ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από φίλους της ελληνικής ομάδας.

Ο Καμερουνέζος αποχώρησε για τα αποδυτήρια στο 1ο σετ ως ένδειξη διαμαρτυρίας και όταν επέστρεψε, αντίκρισε κόκκινη κάρτα διότι δεν είχε φύγει κατόπιν άδειας.

Η Τουρ απευθύνθηκε στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (CEV), η οποία εξέτασε τα videos του αγώνα και όπως συνέβη και με το φύλλο αγώνα, δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό για τον Ολυμπιακό, με συνέπεια να μην υπάρξει κάποια κύρωση.

Στη Γαλλία η υπόθεση έχει πάρει διαφορετική τροπή, αφού ο Ουνεμπάινα εμφανίζεται ως θύμα ρατσισμού, με την Φλεσέλ να έχει εκφράσει δημοσίως τη στήριξή της μέσω tweet από την επομένη του πρώτου αγώνα.

Τη συμπαράσταση τους στον Καμερουνέζο ακραίο εξέφρασαν στα γήπεδα της Γαλλίας και οι βολεϊμπολίστες, έπειτα από απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου τους, υψώνοντας συμβολικά τη γροθιά τους κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των ομάδων.

Μάλιστα, την εμφάνισή του έκανε και ένα πανό που έγραφε "ατιμωρησία στους ρατσιστές", το οποίο υπάρχει ακόμα στις κερκίδες του γηπέδου.

ΜΠΕΝΙΤΕΘ: "ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ"

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μπενίτεθ, τοποθετήθηκε στην ιστοσελίδα του ερασιτέχνη για τη ρεβάνς στη Γαλλία, στηλιτεύοντας τις προσπάθειες των Γάλλων να στρέψουν εκτός τάραφλεξ τα φώτα της δημοσιότητας και κάνοντας λόγο για επίθεση στην Ελλάδα.

"Μετά από όσα συνέβησαν τις δυο τελευταίες εβδομάδες και τα πράγματα εκτός αθλητισμού που επιχείρησαν να μας αποπροσανατολίσουν, με την Τουρ να επιτίθεται στο σύλλογο μας χωρίς λόγο και στην Ελλάδα σαν χώρα επίσης, έφτασε η στιγμή για τον επαναληπτικό".

"Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να κερδίσουμε το παιχνίδι με όλη την ερυθρόλευκη καρδιά μας. Θα αγωνιστούμε με πολύ μεγάλη συγκέντρωση για να έχουμε την καλύτερη εκδοχή ως ομάδα. Όλα τα μέλη του Ολυμπιακού το αξίζουν μετά από όλες αυτές τις επιθέσεις που κάποιος είπε για αυτούς και για τον Ολυμπιακό σαν σύλλογο".

ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Στη Γαλλία βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας η αποστολή του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες για να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους "16" χρειάζονται απλά δυο σετ.

Της "ερυθρόλευκης" αποστολής ηγείται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Μιχάλης Κουντούρης, ενώ από από πλευράς διοίκησης ταξίδεψαν μαζί με την ομάδα η Γενική Γραμματέας, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, ο Γενικός Αρχηγός, Γιάννης Δαλέζιος, και το μέλος του ΤΑΑ, Παντελής Ταρνατόρος.

Η αποστολή αποτελείται από τους Κώστα Χριστοφιδέλη, Γιάννη Ρουμελιωτάκη, Νίκο Ζουπάνη, Μίκο Οϊβάνεν, Κώστα Στιβαχτή, Γιώργο Στεφάνου, Γιώργο Πετρέα, Μάρκους Μπέμε, Άκη Δαρίδη, Ανδρέα Ανδρεάδη, Φαμπιάν Ντρζίζγκα, Παρασκευά Τσέλιο, Τόντορ Αλεξίεφ και Γερούν Ράουβερντικ.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ