ΒΟΛΕΪ

Σοκ!! Πέθανε ο Νίκος Σαμαράς!

Σοκ!! Πέθανε ο Νίκος Σαμαράς!
INTIME SPORTS

Ένας από τους κορυφαίους βολεϊμπολίστες στην Ελλάδα, ο Νίκος Σαμαράς, έχασε ξαφνικά τη ζωή του σε ηλικία 42 ετών, από ανεύρυσμα στον εγκέφαλο.

Ο Νίκος Σαμαράς, ο οποίος βρισκόταν σε σπίτι φίλων του το μεσημέρι της Παρασκευής, όπου λιποθύμησε. Διεκομίσθη εσπευσμένα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου εξέπνευσε λόγω ανευρύσματος.

Ήταν από τους σπουδαιότερους βολεϊμπολίστες όλων των εποχών στη χώρα μας, με 263 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής ανδρών.

Πρόκειται για έναν παίκτη-σύμβολο του ελληνικού βόλεϊ, που έφτασε μέχρι την 6η θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 1994, ενώ μετρούσε 25 χρόνια καριέρας σε μερικές από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, το όνομά του συνδέθηκε με την Ορεστιάδα, όπου άρχισε να δημιουργεί το... μύθο του, ενώ ακολούθησαν ο Ηρακλής, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Μίλων, τον οποίο βοήθησε πέρυσι να επιστρέψει στην Α1. Εκτός Ελλάδος, φόρεσε τη φανέλα της ιταλικής Φαλκονάρα και της τουρκικής Φενέρμπαχτσε.

Πάντως, ο μοναδικός τίτλος που κατέκτησε στην -πλούσια κατά τ' άλλα- καριέρα του είναι το Κύπελλο Ελλάδος του 2000 με τη φανέλα του Ηρακλή, ενώ αξιοσημείωτη είναι η παρουσία του στον τελικό του CEV Cup το 1995 ως παίκτης της Ορεστιάδας, όταν οι "ακρίτες" είχαν ηττηθεί από την πανίσχυρη Πάρμα με 0-3.

Τη φετινή σεζόν είχε αποσυρθεί στη Λήμνο, όπου ήταν παίκτης της ομάδας Λήμνος Sports Club, αλλά και προπονητής των τμημάτων υποδομής, καθώς αν και 42 ετών, δεν μπορούσε να εγκαταλείψει το αγαπημένο του άθλημα.

Τα θερμά της συλλυπητήρια εξέφρασε η ΕΣΑΠ, διοργανώτρια αρχή της Volleyleague. Μάλιστα, στη μνήμη του εκλιπόντα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες της 12ης αγωνιστικής. Ανακοινώσεις στήριξης στην οικογένεια του Νίκου Σαμαρά εξέδωσαν τα περισσότερα ΤΑΑ των ομάδων της Volleyleague.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ