ΒΟΛΕΪ

Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, 3-1 σετ τον Ολυμπιακό στο Ρέντη!

Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, 3-1 σετ τον Ολυμπιακό στο Ρέντη!

Ο ΠΑΟΚ έκανε εκπληκτική εμφάνιση και νίκησε δίκαια τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ στο "Μελίνα Μερκούρη", κατακτώντας για τρίτη σερί χρονιά το πρωτάθλημα. Μπρέικ στο μπρέικ από τον "Δικέφαλο" και Κούπα στον Βορρά. Δεκάδες μπουκάλια και καρέκλες έπεσαν στο τάραφλεξ με τη λήξη του αγώνα.

Πραγματοποιώντας φανταστική εμφάνιση, βγαλμένη από τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του, ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-1 σετ τον Ολυμπιακό στο κατάμεστο "Μελίνα Μερκούρη" και κατέκτησε για τρίτη σερί χρονιά το πρωτάθλημα Ελλάδας στο βόλεϊ ανδρών. Η ομάδα του Χόρχε Ελγκέτα, μπορεί να έπαιζε χωρίς τον Στάροβιτς, όμως έβγαλε τεράστια ψυχικά αποθέματα, ήταν πιο έτοιμη για τις απαιτήσεις του αγώνα και δίκαια έφτασε στη νίκη και στον τίτλο μέσα στην έδρα των Πειραιωτών.

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ έκανε μπρέικ στο μπρέικ και με δυο νίκες μέσα στο "Μελίνα Μερκούρη" και μάλιστα συνεχόμενες, διατηρεί τα σκήπτρα. Κόντρα στα προγνωστικά, κόντρα στα δεδομένα, κατάφερε αυτό που οι περισσότεροι δεν περίμεναν πριν την έναρξη του τέταρτου τελικού. Προεξέχοντος του ασύλληπτου Ντάντε, του εκπληκτικού Σαφράνοβιτς και των υπολοίπων παικτών, όλοι σαν μια καλοκουρισμενη μηχανή στο τάραφλεξ, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στον Ολυμπιακό και κατακτούν το πρωτάθλημα!

Δυστυχώς, αν και σε όλο τον αγώνα ο κόσμος του Ολυμπιακού δημιούργησε εκπληκτική ατμόσφαιρα, στο τέλος χάλασαν όλη την όμορφη εικόνα. Πέταξαν δεκάδες μπουκάλια, αντικείμενα, δυναμιτάκια και έσπασαν καθίσματα, τα οποία πέταξαν στο τάραφλεξ, αμαυρώνοντας την εικόνα του πέμπτου τελικού. Αν μη τι άλλο, εικόνες που δεν τιμούν κανέναν. Ο Μπόσκαν όμως πήγε και χαιρέτησε ένα ένα τα μέλη του ΠΑΟΚ μετά τη λήξη του αγώνα, συγχαίροντάς τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

VOLLEY LEAGUE / 5ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
VOLLEY LEAGUE / 5ïò ÔÅËÉÊÏÓ / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο αγώνας: Στο αμιγές αγωνιστικό κομμάτι, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα, δείχνοντας έτοιμος να διεκδικήσει το τρόπαιο. Προηγήθηκε 8-4 και 16-12 στο πρώτο και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ αντίστοιχα,ω διατηρώντας το προβάδισμα και στην συνέχεια. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βρεθεί ποτέ σε απόσταση βολής, μείωσε απλά σε 22-24 από 19-24, αλλά ο εξαιρετικός Ντάντε τελείωσε το σετ και έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Το πρώτο από τα τρία βήματα είχε γίνει και ο "Δικέφαλος" είχε στείλει το μήνυμά του.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα. Αν και στη μεγαλύτερη διάρκεια του σετ οι δυο ομάδες συμβάδιζαν, οι Πειραιώτες ήταν πιο αποτελεσματικοί την στιγμή που έπρεπε και έφτασαν στην ισοφάριση σε 1-1. Με το σκορ στο 19-19, ακολούθησε ένα σερί 4-0 για την ομάδα του Μπόσκαν και δεν υπήρχε πλέον γυρισμός για τους φιλοξενούμενους. Ο Αγκάμεζ είχε ανεβάσει την απόδοσή του, ο Τσούπκοβιτς ήταν σταθερά καλός στην επίθεση, το ίδιο και ο Κόστα στον πρώτο χρόνο. Με 25-21 ο τελικός είχε έρθει και πλέον στα ίσια.

Στο τρίτο σετ, οι γηπεδούχοι μπήκαν με κεκτημένη ταχύτητα, προηγήθηκαν με 7-4, αλλά έμειναν εκεί. Ακολούθησε ένα σερί επτά πόντων του ΠΑΟΚ, που πέρασε μπροστά με 11-7 και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Οι παίκτες του Ολυμπιακού πίεζαν, προσπαθούσαν να πλησιάσουν, αλλά ο "Δικέφαλος" διατηρούσε ένα μαξιλαράκι τριών πόντων. Προς το τέλος του σετ, είχαμε θρίλερ, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει 22-22 και όλα να κρέμονται σε μια κλωστή. Δυο πόντοι του Ντάντε (ο ένας ήταν άσος) και ένας του Σαφράνοβιτς διαμόρφωσαν το 25-22 και το 2-1 στα σετ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ολυμπιακός... άδειασε, τον είχε κυριεύσει το άγχος. Ο κόσμος του δεν σταματούσε δευτερόλεπτο να τραγουδάει και να βοηθάει τους παίκτες, αλλά ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε πλήρως στο τάραφλεξ. Προηγήθηκε 8-2 στο πρώτο και 16-5 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ. Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν παραδοθεί, δεν μπορούσαν να επιστρέψουν και όλα έμοιαζαν διαδικαστικά. Ο τελευταίος πόντος ήρθε από τον κορυφαίο του αγώνα, τον Ντάντε, ο οποίος έκανε το 25-4 και "σφράγισε" το πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ μέσα στο "Μελίνα Μερκούρη".

Μετά το τέλος του ματς, την ώρα που οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύριζαν, άρχισαν να πέφτουν βροχή οι καρέκλες, τα μπουκάλια, τα αντικείμενα και τα δυναμιτάκια με αποδέκτες τους νικητές. Ορισμένοι χρησιμοποίησαν καρέκλες για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Είναι δεδομένο πως θα ακολουθήσει αυστηρή τιμωρία για τον Ολυμπιακό, τόσο οικονομική, όσο και με κεκλεισμένων των θυρών παιχνίδια τη νέα σεζόν. Άσχημες εικόνες, θλιβερές, που χάλασαν έναν πραγματικά σπουδαίο αγώνα ανάμεσα σε δυο σούπερ ομάδες.

Τα σετ: 22-25, 25-21, 22-25, 14-25

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόσκαν): Νταφ 6 (3/7 επ, 3 μπλοκ), Στιβαχτής, Κοκκινάκης 2 (1/8 επ, 1 μπλοκ, 61% υπ - 39% άριστες), Άθος Κόστα 9 (6/11 επ, 3 μπλοκ), Αγκάμεζ 16 (13/35 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Τσούπκοβιτς 18 (16/36 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 42% υπ - 37% άριστες) / Στεφάνου (λ, 50% υπ - 44% άριστες), Γκούζντα (λ), Σουλτανόπουλος, Φιλίποφ, Φράγκος 6 (4/14 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 53% υπ - 41% άριστες), Ρουμελιωτάκης.

ΠΑΟΚ (Ελγκέτα): Τερζής 4 (2/2 επ, 2 μπλοκ), Σακόγλου 12 (11/18 επ, 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 5 (3/7 επ, 2 μπλοκ), Τακουρίδης 12 (7/11 επ, 5 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 18 (15/28 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ, 51% υπ - 37% άριστες), Ντάντε 23 (19/35 επ, 4 άσσοι, 44% υπ - 11% άριστες) / Γκαράς (λ, 30% υπ - 17% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ), Πέτκοβιτς, Παντακίδης, Σωτηρίου 3 (3/4 επ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ