ΒΟΛΕΪ

Πήρε το World League η Γαλλία μέσα στη Βραζιλία

Πήρε το World League η Γαλλία μέσα στη Βραζιλία

Η Γαλλία πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και νίκησε 3-2 σετ την Βραζιλία στην έδρα της, κατακτώντας το φετινό World League. Τρομερός ο Ενγκαπέ. (VIDEO)

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της, η Γαλλία σήκωσε το World League. Μάλιστα, το κατάφερε μέσα στη Βραζιλία και απέναντι στην οικοδέσποινα, επικρατώντας 3-2 σετ σε έναν εκπληκτικό τελικό. Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι και το 2015 οι Γάλλοι είχαν πάρει τον τίτλο επί βραζιλιάνικου εδάφους.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που πήραν το πρώτο κομμάτι του αγώνα με 25-21, για να έρθει η εντυπωσιακή απάντηση των Γάλλων με 25-15. Μάλιστα, πήραν και το τρίτο σετ με 25-23. Η Βραζιλία ισοφάρισε, παίρνοντας το τέταρτο σετ με 25-15, για να κριθεί ο αγώνας στο τάι μπρέικ με 15-13 για τους "τρικολόρ".

Εκπληκτική εμφάνιση από τον MVP, Ενγκαπέ, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους, ενώ ο Μπουαγιέ πρόσθεσε 18 για την Γαλλία. Στον αντίποδα, για τους "καριόκας" οι Ουάλας και Λουκαρέλι είχαν από 22 πόντους έκαστος, αλλά δεν έφταναν στην ομάδα τους για να νικήσει.

Το χάλκινο μετάλλιο στο World League κατέληξε στον Καναδά. Η ομάδα του Στεφάν Αντιγκά επικράτησε 3-1 σετ των Ηνωμένων Πολιτειών στο μικρό τελικό της Κοριτίμπα και έγραψε ιστορία, αφού είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη επιτυχία της εθνικής. Η αμέσως προηγούμενη καλύτερη πορεία, ήταν η 4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ