ΒΟΛΕΪ

Πανό και φυλλάδια στο Τουρ - Ολυμπιακός

Πανό και φυλλάδια στο Τουρ - Ολυμπιακός

Παρουσία της υπουργού αθλητισμού της Γαλλίας, οι φίλαθλοι της Τουρ διαμαρτυρήθηκαν κατά του ρατσισμού με σαφείς αιχμές εναντίον του Ολυμπιακού, στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο ομάδων στο CEV Challenge Cup (video).

Η επιστολή του Ολυμπιακού στη CEV με την οποία προειδοποιούσε για όσα θα συμβούν στη ρεβάνς της φάσης των 32 του CEV Challenge Cup με αντίπαλο την Τουρ στη Γαλλία δεν εισακούστηκε. Οι φίλαθλοι των γηπεδούχων διαμαρτυρήθηκαν εναντίον του ρατσισμού, με σκοπό να αφήσουν σαφείς αιχμές εναντίον των "ερυθρολεύκων", μετά από όσα συνέβησαν στο πρώτο παιχνίδι και τη νίκη με 3-0 σετ της ελληνικής ομάδας.

Το πανό που βρισκόταν αναρτημένο στο γήπεδο των Γάλλων από τη Δευτέρα και έγραφε "ατιμωρησία στον ρατσισμό" παρέμεινε στην κερκίδα, ενώ σε όλα τα καθίσματα του γηπέδου περίμεναν τους οπαδούς φυλλάδια με τη φράση "Όχι στον ρατσισμό".

Πανό και φυλλάδια στο Τουρ - Ολυμπιακός

Λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα, η υπουργός αθλητισμού της Γαλλίας, Λορά Φλεσέλ, η οποία παρευρέθηκε στο γήπεδο όπως είχε προαναγγείλει, προχώρησε σε ομιλία εναντίον του ρατσισμού στις τηλεοπτικές κάμερες. "Πρέπει να αλλάξουμε τους κανονισμούς που αφορούν στα προβλήματα των διακρίσεων. Πρέπει να διαδώσουμε το μήνυμα 'σταματήστε τον ρατσισμό'", δήλωσε μεταξύ άλλων.

Την ίδια ώρα, οι φίλαθλοι που είχαν καταφτάσει στο γήπεδο ύψωσαν τα φυλλάδια που βρήκαν στις θέσεις τους, επιδεικνύοντάς τα στους παίκτες του Ολυμπιακού που είχαν βγει για την παρουσίαση των ομάδων. Στη συνέχεια, κάθε φορά που η μπάλα βρισκόταν στο γήπεδο του Ολυμπιακού, αποδοκίμαζαν πολύ έντονα.

Η γαλλική ομοσπονδία βόλεϊ ανέβασε video στη σελίδα της στο facebook από την παρουσίαση των δύο παικτών, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη στήριξη στην Τουρ.

Η υπόθεση αφορά τον Νατάν Ουνεμπάινα της γαλλικής ομάδας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από φίλους των Πειραιωτών στο "Μελίνα Μερκούρη". Όπως αποδείχθηκε και από το video του αγώνα που εξέτασαν οι αρμόδιες αρχές, δεν προέκυψε κάτι τέτοιο, με συνέπεια να καταπέσει η υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ