ΒΟΛΕΪ

Πανναξιακός, ήρθε, έμεινε και ονειρεύεται...

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr κάνει αναδρομή στην πορεία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Πανναξιακού από τα πρώτα του βήματα μέχρι τη φετινή διπλή συμμετοχή σε τελικούς!

Αν πριν από μερικά χρόνια μας έλεγε κάποιος ότι θα έρθει μια νησιωτική ομάδα και δη από τις Κυκλάδες και θα μπει σφήνα ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του ελληνικού βόλεϊ γυναικών το πιθανότερο είναι να τον περνούσαν για τρελό.

Πόσο μάλλον τώρα που έχουμε όχι μία αλλά δύο ομάδες μέσα στην πρώτη τετράδα. Εμείς θα ασχοληθούμε με τη μία από τις από αυτές, τον Πανναξιακό.

Το καμάρι της Νάξου έχει καταφέρει μέσα σε έντεκα χρόνια να βρεθεί από τα τοπικά των Κυκλάδων στην τετράδα της Α1. Μετρά ήδη τρεις συμμετοχές σε Final 4 Κυπέλλου φτάνοντας στις δύο από αυτές στον τελικό, ενώ σε λίγες ημέρες θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους τελικούς του πρωταθλήματος.

ΣΕ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ Α1

Πανναξιακός, ήρθε, έμεινε και ονειρεύεται...

Το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του συλλόγου ξεκίνησε τη διαδρομή του το 2006. Όπως είναι φυσιολογικό το ταξίδι άρχισε από τα τοπικά με την ομάδα βήμα βήμα να παλεύει για την άνοδό της.

Τελικά τον Μάιο του 2011 ο Πανναξιακός καταφέρνει να ανέβει στην Α2. Από την αρχή οι άνθρωποι της ομάδας έδειξαν ότι είχαν ως στόχο την άνοδο στην Α1. Την πρώτη χρονιά δεν τα κατάφεραν παρά το αξιόλογο ρόστερ που είχε η ομάδα.

Στις 14 Απριλίου του 2013 ο σύλλογος της Νάξου "σφράγισε" την άνοδο του στην Α1 κάτι το οποίο περίμεναν καιρό οι άνθρωποι του. Ο στόχος των ανθρώπων του Πανναξιακού δεν ήταν απλά η άνοδος της ομάδας και μια αξιοπρεπή πορεία. Ήταν το να δημιουργήσουν ένα σύνολο που θα μείνει για αρκετά χρόνια στην Α1 και θα πρωταγωνιστήσει.

Αυτό το έδειξαν από την πρώτη τους κιόλας χρονιά με την πρόσληψη του Ζόραν Κόβαζιτς, αντί του επιτυχημένου διδύμου των Δερμάτη και Τουρσούγκα και ταυτόχρονα με τις κινήσεις που έκαναν. Η Ελένη Φάρκωνα, η Άννα Καρπουζά, η Στέλλα Λαγουδάκη, η Δώρα Γκολφινοπούλου, η Μένια Μόρφα και η Ξένια Κακουράτου έμειναν από την ομάδα που ανέβηκε, ενώ από την ελληνική αγορά αποκτήθηκε η Αλίκη Κωνσταντινίδου από το Ανατόλια. Στις ξένες ο Ζόραν Κόβαζιτς εμπιστεύτηκε την αγορά της Σερβίας. Μάλιστα, ο τεχνικός του Πανναξιακού απέκτησε τρεις παίκτριες όλες από την Γέντιστβο Ούζιτσε. Ο λόγος για τις Μαριάνα Τριβούνοβιτς, Κριστίνα Τσέσλαρ και Μίλιτσα Ράντοβιτς.

Το αποτέλεσμα εκείνης της χρονιάς ήταν ο Πανναξιακός να φτάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στον τελικό του Κυπέλλου όπου ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

Τους έμαθαν και στην Ευρώπη

Οι επιτυχίες της πρώτης σεζόν άνοιξαν την... όρεξη στους ανθρώπους της ομάδας. Ο Ζόραν Κόβαζιτς έμεινε στον πάγκο και παρά τις πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ η ομάδα εμφανίστηκε και πάλι δυνατή τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Εντός των συνόρων ο Πανναξιακός τερμάτισε στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έπαιξε στο Final 4 του Κυπέλλου. Εκεί αποκλείστηκε μετά από έναν σπουδαίο ημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό με τις πράσινες να παίρνουν την πρόκριση στις λεπτομέρειες.

Το σημαντικότερο επίτευγμα της σεζόν 2014-15 ήταν όμως άλλο. Ο Πανναξιακός κατάφερε να αποκλείσει την σπουδαία Λε Κανέ και να φτάσει μέχρι τους "8" του Challenge Cup στην παρθενική του συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο πρώτο παιχνίδι η ομάδα της Νάξου επιβλήθηκε εντός έδρας με 3-0 σετ, στη Γαλλία όμως έπαιξε με την αρχηγό, Σία Τοτσίδου σε διπλό ρόλο αφού ήταν παίκτρια - προπονήτρια. Παρ' όλα αυτά ο Πανναξιακός έκανε τη μεγάλη ανατροπή αφού βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά στη συνέχεια πήρε τη νίκη με 3-2 και μαζί μια σπουδαία πρόκριση.

Η παραμονή στην τετράδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιτεύχθηκε εύκολα και την επόμενη σεζόν με τον Πανναξιακό να διατηρεί την ταυτότητα του έχοντας πάντοτε ένα αξιόμαχο σύνολο. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις σεζόν ήταν ότι δεν μπόρεσε να προκριθεί στο Final 4 του Κυπέλλου.

Έκανε το βήμα παραπάνω

Το περασμένο καλοκαίρι ο Πανναξιακός επένδυσε στον Γιώργο Ρούση, ο οποίος μετά από μία επιτυχημένη πορεία στον Παναθηναϊκό άνοιξε πανιά για Νάξο. Οι κινήσεις που έγιναν στο μεταγραφικό παζάρι αποδείχτηκαν εξαιρετικές. Πότοκαρ και Κακουράτου μαζί με την... Ναξιώτισσα πια Τοτσίδου έδεσαν την πίσω ζώνη, Ζακχαίου και Οικονομίδου δημιούργησαν ένα εξαιρετικό δίδυμο, ενώ η Φρέσκο έχει βοηθήσει σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το μεγαλύτερο όπλο όμως της φετινής ομάδας είναι η ομοιογένεια και το σύνολο. Από τα Χριστούγεννα και μετά ο Πανναξιακός είναι μαζί με τον Ολυμπιακό οι δύο καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Αυτό φάνηκε και στο Final 4 του Κυπέλλου, όπου η ομάδα της Νάξου κόντραρε όσο μπορούσε τις ερυθρόλευκες φτάνοντας στο δεύτερο τελικό της ιστορίας της.

Βέβαια, η σεζόν δεν τελείωσε εκεί για τον Πανναξιακό. Οι παίκτριες του Ρούσση επιβεβαίωσαν την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται και στους ημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο απέκλεισαν με δύο νίκες! Έτσι, σε λίγε ημέρες ο Πανναξιακός θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του και στους τελικούς της Α1 βόλεϊ γυναικών.

Του λείπει μόνο ο τίτλος

Η αποστολή των κοριτσιών του Πανναξιακού στους τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό είναι εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο θεωρείται δεδομένο ότι θα το παλέψουν όπως συνηθίζουν να κάνουν σε όλα τα παιχνίδια τους φέτος.

Άλλωστε, το μόνο που λείπει πλέον από την ομάδα της Νάξου είναι ένας τίτλος αφού ακόμα και σε οργανωτικά θέματα χρόνο με το χρόνο κάνει σημαντικά βήματα προόδου. Τόσο σε ό,τι αφορά το κοινωνικό πρόσωπο της ομάδας όσο και σε θέματα που αφορούν την προβολή της. Η παρουσία των φιλάθλων της στο πρόσφατο Final 4 του Κυπέλλου, αλλά και οι μεταδόσεις σε LIVE Streaming των εντός εδρας αγώνων του αποτελούν δύο ακόμα παράσημα για τον Πανναξιακό.

Ευχή όλων όσων ασχολούνται με το γυναικείο βόλεϊ είναι να συνεχίσει η ομάδα της Νάξου να μεγαλώνει βαδίζοντας πάντα στα ίδια χνάρια με αυτά που μας έχει δείξει μέχρι τώρα.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ