ΒΟΛΕΪ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Πράσινη στέψη ή κόκκινη ρελάνς

VOLLEYLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
VOLLEYLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Κλειστό του Αγίου Θωμά στον δεύτερο τελικό της Volley League Ανδρών και έχει ως στόχο τη νίκη που θα τον οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 14 χρόνια, ενώ οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να στείλουν τη σειρά σε τρίτο ματς.

Το απόγευμα της Κυριακής (12/07, 18:30, ERT Sports) ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο Κλειστό του Αγίου Θωμά, στον δεύτερο τελικό της Volley League Ανδρών με στόχο τη νίκη που θα τον οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ύστερα από 14 χρόνια. Οι παίκτες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου επικράτησαν με το εμφατικό 3-0 των αντιπάλων τους στο "Μελίνα Μερκούρη", έκαναν το break και πλέον έχουν την τύχη στα χέρια τους.

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Πελεκούδας που ήταν από τους κορυφαίους στον πρώτο αγώνα, σχολίασε πως "ξεκινήσαμε καλά την σειρά των τελικών με τον Ολυμπιακό με νίκη μέσα στο Ρέντη. Από κει και πέρα όμως το μυαλό και η σκέψη όλων μας στην ομάδα είναι στον δεύτερο τελικό στο Μαρούσι . Πρόκειται για ένα διαφορετικό παιχνίδι και από την πλευρά μας θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να επανέλθει η ομάδα στην κατάκτηση πρωταθλήματος μετά από 14 χρόνια και να κάνουμε τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή για 25η φορά".

Στον αντίποδα, η ομάδα του Φερνάντο Μουνιόθ θέλει να στείλει τη σειρά σε τρίτο παιχνίδι και να αποκτήσει ξανά προβάδισμα για τον τίτλο. Μάλιστα, οι παίκτες του Ισπανού τεχνικού δείχνουν αποφασισμένοι να ανατρέψουν ταδεδομένα, όπως έκαναν και στον αγώνα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όπου επικράτησαν στην έδρα του Παναθηναϊκού. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Τσέχου διαγωνίου Μιχάλ Φίνγκερ, ο οποίος έπαθε διάστρεμα στον αστράγαλο στην αρχή του 2ου σετ στον πρώτο τελικό. Ο Τσέχος κάνει προσπάθεια να είναι στη διάθεση του προπονητή του, ενώ έτοιμος είναι και έτερος διαγώνιος Άκης Ασπιώτης.

Από την πλευρά του, ο Φερνάντο Μουνιόθ ανέφερε ενόψει της σημερινής αναμέτρησης πως "έχουμε αφήσει πίσω μας ό,τι συνέβη στο πρώτο παιχνίδι και πρέπει να πάμε στο δεύτερο ματς στην έδρα τους για να κερδίσουμε και για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτή πρέπει να είναι η νοοτροπία μας για το 2ο παιχνίδι στο οποίο πρέπει να πάμε πιστεύοντας στην εμφάνισή μας και στη δουλειά μας για να κερδίσουμε εκεί και να επιστρέψουμε στην έδρα μας για να κερδίσουμε το πρωτάθλημα. Όπως είχα αναφέρει στο πρώτο παιχνίδι παίξαμε άσχημα στην επίθεση δεν είχαμε μια φυσιολογική εμφάνιση στο κομμάτι αυτό, και αυτή είναι μια κατάσταση που πρέπει να διορθώσουμε ενόψει του αγώνα της Κυριακής".

Αξίζει να σημειωθεί πως από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 64 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες του Παναθηναϊκού με 42-22, ενώ στους πέντε συνολικά αγώνες που έχουν γίνει την εφετινή σεζόν για πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ έχει νικήσει η φιλοξενούμενη ομάδα. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός καταφέρει να φύγει με τη νίκη από τον Άγιο Θωμά, τότε το τρίτο ματς θα γίνει στις 15 Ιουλίου στις 19:00 στο "Μελίνα Μερκούρη".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ