ΒΟΛΕΪ

Παναθηναϊκός - Μαρκόπουλο, ο τελικός που έγραψε ιστορία

ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΑΟ-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ / FINAL FOUR / CUP / PANATHINAIKOS-MARKOPOULO
ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ / ΠΑΟ-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ / FINAL FOUR / CUP / PANATHINAIKOS-MARKOPOULO ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις 7 Μαρτίου 2008 διεξήχθη ο πιο αμφίρροπος τελικός του Κυπέλλου στο βόλεϊ γυναικών με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί με 3-2 σετ επί του Μαρκόπουλου. Τι θυμούνται οι Τάκης Φλώρος και Γιώργος Λυκουδης.

Ακούγοντας "final-4 Κυπέλλου Γυναικών", ο τελικός που έρχεται στο μυαλό όλων, είναι αυτός της Ιεράπετρας το 2008 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και το Μαρκόπουλο. Ήταν 7 Μαρτίου του 2008 όταν οι "πράσινες" και η ομάδα των Μεσογείων έπαιζαν για την κούπα σε έναν αγώνα που άφησε εποχή.

Ανατροπές, υψηλό επίπεδο βόλεϊ, ανταγωνιστικότητα, πάθος συνέθεταν το παζλ του καλύτερου F4 στην ιστορία του γυναικείου βόλεϊ. Ο Παναθηναϊκός του Τάκη Φλώρου απέκλεισε στον ημιτελικό, με ανατροπή τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ, ενώ το Μαρκόπουλο, του Γιώργου Λυκούδη, πέρασε στον τελικό επικρατώντας με 3-1 σετ τον Ηρακλή Κηφισιάς. Οι αναμνήσεις που άφησε ο συγκεκριμένος τελικός είναι πολλές και οι προπονητές των δύο ομάδων κάνουν για λογαριασμό του volleyball.gr φλας μπακ εκείνου του αγώνα.

Τάκης Φλώρος: "Με έχει στιγματίσει"

"Από τα πιο ξεχωριστά παιχνίδια που έχω ζήσει. Σε συλλογικό επίπεδο μου έχει μείνει το final-4 της Ιεράπετρας. Νικήσαμε τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό ενώ ήμασταν πίσω με 2-1 και το ίδιο κάναμε μία ημέρα αργότερα στον τελικό με το Μαρκόπουλο. Πολύ έντονα παιχνίδια και τα δύο, όμως αυτό με το Μαρκόπουλο ήταν ξεχωριστό. Και οι δύο ομάδες ήταν πολύ δυνατές εκείνη την εποχή. Έπαιξε ρόλο και ο τρόπος που ήρθε το Κύπελλο. Όταν είσαι με την πλάτη τον τοίχο είναι πιο γλυκό..." θυμάται ο Τάκης Φλώρος, ο οποίος στο φάιναλ φορ της Ιεράπετρας έπαιρνε το βάπτισμα του πυρός και με την πρώτη του συμμετοχή πανηγύρισε τίτλο.

"Ήταν πολύ σημαντικό για μένα. Δεν είχα μεγάλη εμπειρία σε συλλογικό επίπεδο και ήταν η πρώτη μου συμμετοχή σε final-4 με τον Παναθηναϊκό. Όλη η διοργάνωση στην Ιεράπετρα με έχει στιγματίσει" θυμάται ο έμπειρος τεχνικός.

Με την λήξη του αγώνα, όλοι στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού έγιναν ένα κουβάρι, με τον κόσμο να αποθεώνει τις αθλήτριες του Τάκη Φλώρου και την ομάδα της Ντουμιτρέσκου να ξεφαντώνει στο ξενοδοχείο όπου στήθηκε τρικούβερτο γλέντι. "Το χάρηκα πολύ όπως επίσης και όλη η ομάδα. Θυμάμαι μόλις τελείωσε το παιχνίδι με 15-13 αγκαλιαστήκαμε με τον Βασίλη Πιστιόλη, τον γενικό αρχηγό τότε της ομάδας. Ήταν η ψυχή του Παναθηναϊκού".

Γιώργος Λυκούδης: "Από τα πιο έντονα παιχνίδια που έχω βιώσει"

"Ο Παναθηναϊκός είχε τότε φοβερή ομάδα. Είχα αναλάβει το Μαρκόπουλο τα Χριστούγεννα εκείνης της σεζόν. Είχε επίσης πολύ καλή ομάδα και έκανα κάποιες μικρές αλλαγές στην δομή της ομάδας" ήταν το πρώτο σχόλιο του Γιώργου Λυκούδη, ξετυλίγοντας το κουβάρι των αναμνήσεων του τελικού κόντρα στον Παναθηναϊκό.

"Ο τελικός στην Ιεράπετρα ήταν ένα παιχνίδι «φωτιά». Το γήπεδο ήταν γεμάτο και νομίζω πως ο κόσμος θα παρακαλούσε να το δει ξανά και ξανά. Είχαν στερέψει οι δυνάμεις των κοριτσιών αλλά το παιχνίδι έφτασε να κριθεί στον πόντο στο πέμπτο σετ. Έγινε ένας καταπληκτικός αγώνας. Ίσως ο πιο έντονος που έχω βιώσει..."

Το Μαρκόπουλο είχε προηγηθεί με 2-1 σετ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός με ανατροπή πήρε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες. Κανείς από την ομάδα των Μεσογείων δεν μπορούσε να πιστέψει ότι έφτασαν τόσο κοντά στη νίκη και δεν τα κατάφεραν.

"Τα κορίτσια είχαν την απογοήτευση ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως είχε χαθεί εκείνο το παιχνίδι. Όταν γυρίσαμε στο ξενοδοχείο έκλαιγαν για πολλές ώρες. Είχαν δώσει τα πάντα και δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν πως δεν ήταν αυτές οι νικήτριες μετά από τόση τόση ενέργεια και προσπάθεια που έβγαλαν στο γήπεδο. Σημάδεψε όλη την ομάδα αυτό το παιχνίδι. Μέχρι και σήμερα σε πολλά παιδιά αναφέρω αυτόν τον αγώνα. Τον έχω ξαναδεί τον αγώνα και πάντα μου αφήνει την ίδια εικόνα. Ίσως αισθάνομαι και χειρότερα. Όταν είσαι προπονητής μπορείς να δεις μετά κάποια λάθη που είχες κάνει και τα σκέφτεσαι έντονα στο μυαλό σου. Ο Παναθηναϊκός είχε τότε μεγάλη δυναμική και είχαμε φτάσει πολύ κοντά. Αυτή είναι η ομορφιά του αθλητισμού στο τέλος όμως. Από τα καλύτερα παιχνίδια που έγιναν ποτέ στο γυναικείο βόλεϊ. Ανεπανάληπτος αγώνας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ