ΒΟΛΕΪ

Ολυμπιακός βόλεϊ γυναικών: Η Λόζανσιτς και η πανίσχυρη Βολερό στο δρόμο των ερυθρόλευκων

Ολυμπιακός βόλεϊ γυναικών: Η Λόζανσιτς και η πανίσχυρη Βολερό στο δρόμο των ερυθρόλευκων
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Βολερό στις "32" του Challenge Cup της οποίας πρόεδρος - γενική διευθύντρια είναι η πρώην κεντρική του Παναθηναϊκού, Γέλενα Λόζανσιτς.

Μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή θα έχουν στον επόμενο γύρο του Challenge Cup τα κορίτσια της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκες μετά την ομολογουμένως εύκολη Ντίεκιρχ από το Λουξεμβούργο καλούνται να αντιμετωπίσουν την πανίσχυρη Βολερό.

Οι παλιότεροι θα τη θυμούνται ως μόνιμη πρωταθλήτρια Ελβετίας, όμως πλέον συγχωνεύτηκε με την Le Cannet και αγωνίζεται στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου της Βολερό, Σταβ Γιάκομπι, είχε παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το συγκεκριμένο θέμα και είχε τονίσει πως δύο είναι οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Ο πρώτος έχει να κάνει με τη δυναμικότητα του ελβετικού πρωταθλήματος. Η Βολερό είχε κατακτήσει τα τελευταία οκτώ πρωταθλήματα ούσα για περισσότερα από 280 ματς αήττητη. Ο δεύτερος έχει να κάνει με τις φιλοδοξίες που υπάρχουν από τη διοίκηση της ομάδας.

Ο Σταβ Γιάκομπ ήθελε να δημιουργήσει μία ομάδα που θα μπορούσε να διεκδικήσει ευρωπαϊκά τρόπαια κάτι που ήταν αδύνατο με τον περιορισμό στον αριθμό των ξένων αθλητριών που υπάρχουν στο ελβετικό πρωτάθλημα. Έτσι, αποφάσισαν να συγχωνευτούν με τη γαλλική Le Cannet και παράλληλα οι ακαδημίες του συλλόγου να συνεχίσουν να αγωνίζονται στο ελβετικό πρωτάθλημα. Κάτι σαν Βολερό εσωτερικού και εξωτερικού.

Αν μπερδευτήκατε να σας αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Βολερό που έχει συγχωνευτεί με τη Le Cannet και αγωνίζεται στο γαλλικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, απέναντι του θα βρει μία γνώριμη των ελληνικών γηπέδων. Ο λόγος για την Γέλενα Λόζανσιτς. Η πρώην διεθνής Γαλλίδα κεντρική είχε αγωνιστεί στη χώρα μας της σεζόν 2007-08 στον Παναθηναϊκό, στον οποίο και παρέμεινε μέχρι τα μέσα της επόμενης σεζόν όταν και τραυματίστηκε στο γόνατο. Πλέον, στα 35 της χρόνια έχει σταματήσει το βόλεϊ και είναι πρόεδρος - γενική διευθύντρια της ομάδας.

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι η Βολερό θυμίζει έναν σύγχρονο Πύργο της Βαβέλ, αφού από τις 14 παίκτριες που έχεις στο ρόστερ της μόνο δύο είναι από τη Γαλλία και μία από την Ελβετία. Από που είναι οι υπόλοιπες;

Η Βολερό έχει στο ρόστερ της τρεις Ρωσίδες, δύο Κουβανές, μία Αζέρα, μία Βουλγάρα, μία Σέρβα, μία Γερμανίδα και μία Σλοβένα. Όλες τους παίκτριες εγνωσμένης αξίας κάτι που αποτυπώνεται και στο γαλλικό πρωτάθλημα αφού η Le Cannet Βολερό είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 10 βαθμούς μαζί με τη Μιλούζ της Αθηνάς Παπαφωτίου και της Όλγκα Τρατς.

Στον πάγκο της κάθεται ο θρυλικός Ολλανδός Άρβιταλ Σέλινγκερ. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στη Γαλλία στις 20 Νοεμβρίου και ο επαναληπτικός στο "Μελίνα Μερκούρη" είναι προγραμματισμένος το διάστημα 27-29/11.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ