ΒΟΛΕΪ

Ολυμπιακός βόλεϊ ανδρών: Στις "8" του CEV Cup οι ερυθρόλευκοι

CEV CUP / ΟΣΦΠ - ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CEV CUP / ΟΣΦΠ - ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΣΕΧΙΡ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε εκ νέου με 3-1 επί της BBSK και προκρίθηκε στις "8" του CEV Cup όπου θα αντιμετωπίσει την Νεφτοχιμίκ από τη Βουλγαρία.

Σε ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος και ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε και στο δεύτερο ματς επί της BBSK με 3-1 σετ και προκρίθηκε πανηγυρικά στις "8" του CEV Cup. Εκεί οι ερυθρόλευκοι θα αντιμετωπίσουν τη Νεφτοχιμίκ Μπουργκάς από τη Βουλγαρία.

Η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί το διάστημα 29-31 Ιανουαρίου στη Βουλγαρία και η ρεβάνς το διάστημα 12-14 Φεβρουαρίου στον Ρέντη.

Για να καταφέρει να προκριθεί ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να ξεπεράσει την σθεναρή αντίσταση των Τούρκων οι οποίοι τα έδωσαν όλα, αν και σε αρκετές περιπτώσεις ήταν προκλητικοί. Μάλιστα, η BBSK ήταν αυτή που πανηγύρισε το πρώτο σετ. Οι Τούρκοι ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του με τον Ολυμπιακό να καταφέρνει να φέρει το σετ στα ίσα στο 19-19. Εκεί όμως τα σερβίς του Τόι έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Μπουγιουκσεχίρ η οποία έτρεξε επί μέρους 3-0 για να προηγηθεί με 19-22 και στη συνέχεια να κατακτήσει το σετ με 25-22.

Οι παίκτες του Μουνιόθ μπήκαν εντυπωσιακά στο δεύτερο σετ και κατάφερνα να προηγηθούν με 6-2. Οι Τούρκοι κατάφεραν να ροκανίσουν τη διαφορά και με όπλο τους το μπλοκ κατάφεραν να φέρουν το σκορ στα ίσα στο 24-24. Τότε μία επίθεση του Σμιτ και μία επίθεση του Μπέμε έφεραν το ματς στο 1-1.

Έτσι, όλα κρίθηκαν στο τρίτο σετ όπου οι Τούρκοι ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του σετ, όμως ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει την ανατροπή. Με τους Σμιτ και Αλεκσίεφ να ανεβάζουν στροφές και τους Μπέμε και Πετρέα να βοηθούν στο μπλοκ ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το 19-19 σε 25-22, πήρε τα δύο σετ που χρειαζόταν και πήρε την πρόκριση. Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε πως στο τρίτο σετ υπήρξαν τρία μεγάλα λάθη από τον πρώτο διαιτητή εις βάρος των ερυθρολεύκων τα οποία όμως δεν στοίχισαν.

Στο τέταρτο σετ οι προπονητές έκαναν πολλές αλλαγές, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και τελικά οι ερυθρόλευκοι το κατέκτησαν και αυτό με 25-19 για να φτάσουν στη νίκη με 3-1 σετ. Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Μουνιόθ ήταν ο εξαιρετικός Αλεκσίεφ με 24 πόντους και τον ακολούθησαν ο Σμιτ με 12 και ο Μπέμε με 11. Στην αντίπερα όχθη πρώτος σκόρερ ήταν ο Τόι με 20.

Αντίπαλος του Ολυμπιακού στην επόμενη φάση θα είναι η Νεφτοχιμίκ Μπουργκάς η οποία ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπέργκεν. Η ομάδα από τη Βουλγαρία έχει αρκετούς διεθνείς ανάμεσα στους οποίους και ο Ουσίκοφ που είχε περάσει από τον ΠΑΟΚ.

Θυμηθείτε το LIVE του Sport24.gr

Ολυμπιακός - BBSK 3-1

Τα σετ: 22-25, 26-24, 25-22, 25-19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ