ΒΟΛΕΪ

Ολυμπιακός βόλεϊ ανδρών: Αυτός είναι ο Ρόναλντ Γκέργκι

Ολυμπιακός βόλεϊ ανδρών: Αυτός είναι ο Ρόναλντ Γκέργκι

Το Sport24.gr με τη βοήθεια των αριθμών αναλύει τον Ούγγρο ακραίο, Ρόναλντ Γκέργκι, που απέκτησε η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού. (VIDEO)

Σίγουρα καθρέπτης κάθε παίκτη είναι το γήπεδο και ειδικά στα ομαδικά αθλήματα παίζουν πολλά πράγματα ρόλο για την επιτυχία ή την αποτυχία ενός αθλητή. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση του Αλεξίεφ ο οποίος δεν μπόρεσε ποτέ να εγκλιματιστεί στην Σπόρτιγνκ Λισαβόνας και ήρθε στη χώρα και έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό.

Οι ερυθρόλευκοι το μεσημέρι της Τετάρτης (05/06) ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ρόναλντ Γκέργκι.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από τα στατιστικά του παίκτη μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι έχει αρκετά κοινά με τον Βούλγαρο ακραίο, αφού είναι ένας ακραίος με έφεση στο επιθετικό κομμάτι. Ο Ούγγρος αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην Τουρκία και την Γαλατάσαραϊ με την οποία έφτασε μέχρι τον τελικό του CEV Cup.

Με μία γρήγορη αναζήτηση μπορεί να δει κανείς ότι ο Γκέργκι ήταν ένατος σκόρερ της διοργάνωσης έχοντας 85 πόντους παίζοντας σε δέκα παιχνίδια και 32 σετ. Κάτι που σημαίνει ότι έδινε στην ομάδα του περίπου 2,7 πόντους ανά σετ. Συνολικά είχε 69/163 επιθέσεις δηλαδή ένα ποσοστό περίπου στο 42%.

Ακόμα πιο υψηλά ήταν τα ποσοστά του στο τουρκικό πρωτάθλημα. Συνολικά μέτρησε 195 πόντους σε 69 σετ (δηλαδή είχε 2,8 πόντους ανά σετ), όμως το εντυπωσιακό ήταν η αποτελεσματικότητα του. Σε 300 επιθέσεις ο Ούγγρος ακραίος τελείωσε τις 154 (51%).

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του είναι ότι δύσκολα κάνει λάθος στην επίθεση. Δεν δίνει δηλαδή εύκολους πόντους στον αντίπαλο. Στο CEV Cup έκανε 18 λάθη σε 163 επιθέσεις, ενώ στο τουρκικό πρωτάθλημα είχε μόλις 20 σε 300 επιθέσεις. Ανάλογα είναι και τα ποσοστά του με την Εθνική ομάδα της Ουγγαρίας αφού σε 167 παιχνίδια μετρά ένα ποσοστό κοντά στο 45% στην επίθεση.

Από εκεί και πέρα πρόκειται για ένα παίκτη με καλές τοποθετήσεις στο μπλοκ, ενώ απειλεί και από τη θέση του σερβίς. Μπορεί να μην έχει το βαρύ jump speed σέρβις, όμως με τα φάλτσα που βάζει στην μπάλα δημιουργεί πολλά προβλήματα στους υποδοχείς.

Στο κομμάτι της υποδοχής δείχνει να υστερεί σε σχέση με την επίθεση, όχι όμως και σε σχέση με τον Αλεξίεφ. Για την ακρίβεια είναι σαφέστατα ανώτερος από τον Βούλγαρο. Ο Αλεξίεφ είχε μόλις 11% στις άριστες υποδοχές, ενώ έδινε και πολλούς πόντους με άσους στην αντίπαλη ομάδα. Την ίδια ώρα ο Ούγγρος μπορεί να μην έχει αυτό που λέμε ποιοτική υποδοχή (έχει κατά μέσο όρο ένα ποσοστό περίπου στο 25% στις άριστες υποδοχές και 44% στις θετικές), αλλά είναι δεδομένα καλύτερος από τον Βούλγαρο. Είναι χαρακτηριστικό πως έδωσε μόλις 20 πόντους σε 140 σερβίς που υποδέχτηκε στο CEV Cup, την ώρα που ο Αλεξίεφ έδωσε 21 σε 96 σερβίς.

Όλα τα παραπάνω βέβαια μένει να τα δούμε και μέσα στο γήπεδο. Μέχρι τότε πάρτε μία γεύση στο βίντεο που ακολουθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ