ΒΟΛΕΪ

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1: Επίδειξη ισχύος από τους ερυθρόλευκους

ΛΙΓΚ ΚΑΠ "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΛΙΓΚ ΚΑΠ "ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ" / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 0-1 σετ στου Ρέντη, όμως ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και επιβλήθηκε με 3-1 σετ παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Για μία ακόμα χρόνια ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει το Λιγκ Καπ. Οι ερυθρόλευκοι όντες ανώτεροι σχεδόν σε όλο τον αγώνα επικράτησαν με σετ επί του ΠΑΟΚ στο κλειστό του Ρέντη και προκρίθηκαν στον τελικό της διοργάνωσης.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Ντίμα Φιλίποφ. Ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ επέστρεψε για πρώτη φορά στου Ρέντη ως αντίπαλος του Ολυμπιακό και οι φίλαθλοι των ερυθρολεύκων των υποδέχτηκαν με ρούβλια και πανό, ενώ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν αποδέκτης συνθημάτων.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ο Ολυμπιακός μετά το νωθρό του ξεκίνημα ήταν εξαιρετικός. Το σημάδι στον Χιμένες με το σερβίς απέδωσε, ο Τερβαπόρτι έβαλε στο παιχνίδι όλους τους συμπαίκτες του και με την αποτελεσματικότητα να ανεβαίνει από σετ σε σετ έφτασε στη νίκη. Πρώτος σκόρερ στο ματς για τους παίκτες του Μουνιόθ ήταν ο Σμιτ με 19 πόντους, ενώ για μία ακόμα φορά ο Ραουβέρντινκ βοήθησε σε όλους τους τομείς. Καθοριστική ήταν και η συμβολή των Μπέμε και Πετρέα τόσο στην επίθεση όσο και στο μπλοκ.

Στην αντίπερα όχθη η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν αντιστρόφως ανάλογη. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εξαιρετικά στο ματς αγγίζοντας το τέλειο παιχνίδι, όμως όσο περνούσε η ώρα έπεφτε η απόδοσή τους και δίκαια ηττήθηκαν από τον Ολυμπιακό. Οι πιο σταθεροί παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν οι δύο κεντρικοί (Όκολιτς και Τακουρίδης), ενώ σε ρηχά νερά κυμάνθηκαν οι Τζούριτς και Χιμένες.

Το ματς: Ο ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που μπήκε στο ματς και ήταν εξαιρετικός στο πρώτο σετ. Ο Φιλίποφ μοίρασε εξαιρετικά το παιχνίδι του δικεφάλου του Βορρά, εκμεταλλεύτηκε όλους τους παίκτες του και με τον Τακουρίδη να κάνει εξαιρετική δουλειά οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν ακόμα και με πέντε πόντους (17-22). Με πρωταγωνιστή τον Σμιτ ο Ολυμπιακός έφερε το σετ στα ίσα (23-23), αλλά με λάθος στο σερβίς του Σμιτ και μπλοκ άουτ σε κόντρα μπάλα του Όκολιτς ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο σετ με 23-25.

Από εκεί και πέρα είδαμε ένα άλλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να αλλάζει εντελώς την προσέγγιση του στο ματς. Οι ερυθρόλευκοι έβαλαν στο σημάδι τον Χιμένες με τα σερβίς τους κάτι που τους έδωσε άσους, αλλά και εύκολους πόντους με κόντρα μπάλες. Ο Τερβαπόρτι έβαλε περισσότερο στο παιχνίδι τους Μπέμε και Πετρέα κάτι που άνοιξε το μπλοκ του ΠΑΟΚ και έτσι οι παίκτες του Μουνιόθ άρχισαν να ανεβάζουν στροφές.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το 10-10 του δεύτερου σετ. Στη συνέχεια με πρωταγωνιστή τον Τερβαπόρτι που με το σερβίς του χάλασε την υποδοχή του ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός ξέφυγε με 16-11! Στη συνέχεια του σετ ο Ολυμπιακός έκανε σωστή διαχείριση του προβαδίσματος που είχε και έτσι έφτασε στην ισοφάριση των σετ με 25-19.

Στα άλλα δύο σετ η εικόνα ήταν ακριβώς η ίδια. Ο Ολυμπιακός κατάφερε από νωρίς να χτίσει μια διαφορά, ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να την μαζέψει και έτσι οι ερυθρόλευκοι τα κατέκτησαν εύκολα φτάνοντας στην τελική επικράτηση με 3-1.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σάββατο όπου θα τεθούν αντιμέτωπες για το πρωτάθλημα.

Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη του παιχνιδιού.

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1

Τα σετ: 23-25, 25-19, 25-17, 25-21

*Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 9 άσσους, 53 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ από 3 άσσους, 45 επιθέσεις, 12 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ