ΒΟΛΕΪ

Ο ΠΑΟΚ αλλάζει για να κρατήσει τα σκήπτρα του

Ο ΠΑΟΚ αλλάζει για να κρατήσει τα σκήπτρα του

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην αντικατάσταση του Ερνάντο Γκόμες με τον Νικολάι Ουσίκοφ, ενώ δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε μία ακόμη μεταγραφή.

Η συνήθεια που έγινε λατρεία συνεχίστηκε για μία ακόμη χρονιά στον ΠΑΟΚ. Ο "δικέφαλος του Βορρά" και πάλι προχώρησε σε αλλαγές τόσο στον πάγκο του όσο και στο ρόστερ του με βασικό στόχο τη διατήρηση των σκήπτρων του στην Ελλάδα όπου κυριαρχεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Η πρώτη αλλαγή χρονικά ήταν η έλευση του Ντανιέλε Ρίτσι αντί του Χόρχε Ελγκέτα στον πάγκο της ομάδας.

Ο Ιταλός κόουτς θέλοντας να βάλει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα προχώρησε σε αλλαγές. Έτσι, ο Ραφαήλ Κουμεντάκης επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του ΠΑΟΚ παίρνοντας τη θέση του Γκιόν. Την ίδια ώρα η εικόνα του Ερνάντο Γκόμες που δεν μπορούσε να βρει ρυθμό προβλημάτιζε τους ανθρώπους της ομάδας. Παρά την εμπιστοσύνη, το σεβασμό και την αμέριστη υποστήριξη που είχε ο Βενεζουελάνος δεν κατάφερε να κερδίσει το χαμένο έδαφος κι έτσι ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάστασή του.

Ο Νικολάι Ουσίκοφ είναι ο παίκτης ο οποίος θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Γκόμες. Ο 31χρονος Βούλγαρος διαγώνιος έχει περάσει από την Ιταλία (Πάντοβα, Μολφέτα, Τρεντίνο), ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Αργεντίνη με τη φανέλα της UPCN. Η επιλογή του Ουσίκοφ έγινε έπειτα από σχετική εισήγηση του Ρίτσι.

Από εκεί και πέρα δεν αποκλείεται ο ΠΑΟΚ να κάνει ακόμα μία μεταγραφή. Αυτή τη στιγμή έχει τρεις ξένους στο ρόστερ του (Σαφράνοβιτς, Βάλκιρς, Ουσίκοφ) και μπορεί να αποκτήσει έναν ακόμα. Το πρώτο ερώτημα είναι σε ποια θέση θα αποκτηθεί αυτός και εάν θα είναι ακραίος ή κεντρικός. Το δεύτερο σενάριο μοιάζει επικρατέστερο αν και σε αυτή τη θέση ο ΠΑΟΚ έχει τέσσερις παίκτες (Τακουρίδη, Πελεκούδα, Παντακίδη και Παπαγγελόπουλο), ενώ στους ακραίους υπάρχουν οι Σαφράνοβιτς, Κουμεντάκης, Παπαδόπουλος και Σωτηρίου.

Οι επαφές με την πλευρά του Ντέιβιντ Λι έχουν γίνει γνωστές, ο Αμερικανός κεντρικός θα αποτελούσε μία εξαιρετική περίπτωση, ωστόσο δεν είναι ο μόνος παίκτης που βρίσκεται στη λίστα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ