ΒΟΛΕΪ

Ο νέος χάρτης στο βόλεϊ

Ο νέος χάρτης στο βόλεϊ

Με την ολοκλήρωση του ομίλου ανόδου και στους άνδρες έχουμε πλέον ξεκάθαρη εικόνα για το ποιες ομάδες θα αγωνίζονται στις κορυφαίες κατηγορίες βόλεϊ την επόμενη περίοδο. Ποιοι έπεσαν και ποιοι ανέβηκαν.

Πλέον, γνωρίζουμε όλες τις ομάδες που ανέβηκαν από την Α2 βόλεϊ τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, ενώ εδώ και αρκετό καιρό ξέρουμε εκείνες που έχουν πέσει. Το μόνο που απομένει να δούμε είναι το ποιες θα είναι εκείνες που θα ανέβουν στην Α2.

Α1 Ανδρών: Η επιστροφή της Ορεστιάδας

Η άνοδος: Την Κυριακή ολοκληρώθηκε ο όμιλος ανόδου όπου αγωνίστηκαν η ΜΕΝΤ, η Ορεστιάδα, το Κολέγιο και η Αργυρούπολη.

Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης η ΜΕΝΤ ουσιαστικά είχε καθαρίσει την άνοδο κάτι που το έκανε στην πρώτη αγωνιστική της δεύτερης και τυπικά. Εκείνο που έμενε να δούμε ήταν ποια θα ήταν η δεύτερη ομάδα που θα ανέβαινε στην Α1.

Η Ορεστιάδα με ένα ντεμαράζ στο δεύτερο γύρο έφτασε να διεκδικεί την άνοδό της στον τελευταίο αγώνα κόντρα στην Αργυρούπολη. Μπροστά σε περίπου 1500 φιλάθλους της η Ακριτική ομάδα πήρε τη νίκη και μετά από οκτώ χρόνια επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια.

Ο υποβιβασμός: Τέσσερις ομάδες διεκδίκησαν την παραμονή τους στην Α1 στα πλέι άουτ που έγιναν. Άρης, Παναθηναϊκός, Παναχαϊκή και Νίκη Αιγινίου πάλεψαν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό.

Η Νίκη Αιγινίου αποδείχτηκε ο αδύναμος κρίκος και ουσιαστικά από τις πρώτες αγωνιστικές είχε κουνήσει μαντήλι. Αντίθετα η Παναχαϊκή παρά το γεγονός ότι ήταν και εκείνη αουτσάιντερ το πάλεψε.

Όλα όμως κρίθηκαν στο παιχνίδι της ομάδας της Πάτρας με τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι ήταν ανώτεροι, με την εικόνα τους στο δεύτερο γύρο δεν άξιζαν να παίξουν πλέι άουτ και ήταν εκείνοι που πήραν τη νίκη.

Έτσι, η Παναχαϊκή μαζί με τη Νίκη Αιγινίου υποβιβάστηκαν στην Α2.

Οι ομάδες που θα αγωνιστούν στην επόμενη "Volleyleague":

1 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

2 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης

3 Α.Ο. Κηφισιάς

4 Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

5 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός

6 Π.Α.Ο.Κ.

7 Α.Ε.Κ.

8 Γ.Σ. Λαμία

9 Α.Σ. Άρης

10 Παναθηναϊκός Α.Ο.

11 Α.Ο. Ορεστιάδας

12 ΜΕΝΤ

Α1 Γυναικών: Ιστορική άνοδος για τον Α.Ο. Θήρας

Η άνοδος: Δύο επιστροφές και μια παρθενική συμμετοχή θα έχουμε την επόμενη περίοδο στην Α1 βόλεϊ των γυναικών. Το Ανατόλια δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την άνοδο από τρίτο όμιλο της Α2 και να επιστρέψει άμεσα στην Α1.

Την ίδια ώρα και η Ηλιούπολη επιστρέφει στην Α1 έπειτα από 14 χρόνια. Μάλιστα, ο Γ.Σ.Η. ήταν η πρώτη ομάδα χρονικά η οποία εξασφάλισε την άνοδο της παίζοντας στον δεύτερο όμιλο της Α2.

Από τον πρώτο όμιλο ανέβηκε ο Α.Ο. Θήρας ο οποίος μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να ανέβει στην κορυφαία κατηγορία.

Ο υποβιβασμός: Στο κομμάτι του υποβιβασμού τα πράγματα ήταν λίγο πολύ ξεκάθαρα από την αρχή της περιόδου.

Η Σταυρούπολη και οι Ίωνες δεν κατάφεραν να παραμείνουν στην Α1 και έτσι υποβιβάστηκαν και πάλι στην Α2. Πιο σημαντικός ήταν ο υποβιβασμός του Ηρακλή Κηφισιάς στην Α2.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα ενισχύθηκε με τρεις ξένες (βέβαια αυτές αντιμετώπιζαν προβλήματα) η νεανική ομάδα του Σπύρου Χουντουμάδη υποβιβάστηκε.

Αναλυτικά οι ομάδες που θα αγωνιστούν στην Α1 την επόμενη χρονιά:

1. Ολυμπιακός

2. ΑΕΚ

3. Παναθηναϊκός

4. Βριλήσσια

5. Πανναξιακός

6. Μακεδόνες

7. Ρέθυμνο

8. Ηρακλής

9. Μαρκόπουλο

10. Ανατόλια

11. Α.Ο. Θήρας

12. Ηλιούπολη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ