ΒΟΛΕΪ

Ο φόβος για επεισόδια απειλεί το Final 4 του League Cup

Ο φόβος για επεισόδια απειλεί το Final 4 του League Cup
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στον αέρα βρίσκεται η διεξαγωγή του Final 4 του League Cup του βόλεϊ ανδρών στην Κύπρο αφού η Αστυνομία ζητά εγγυήσεις και ενισχύσεις υπό το φόβο επεισοδίων.

Σχεδόν όλες οι διοργανώσεις Final 4 τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σε μέρη όπου ο φόβος των επεισοδίων ανάμεσα στους οπαδούς των μεγάλων ομάδων είναι σχετικά μικρός. Ειδικά στα νησιά όπου έχουν φιλοξενηθεί οι αγώνες δεν έχει γίνει το παραμικρό, ενώ η έγκυρη επέμβαση της αστυνομίας μας γλίτωσε από τα χειρότερα σε Καλαμάτα, Πύλο και Αγρίνιο.

Φέτος, το που θα γίνουν τα Final 4 του Κυπέλλου σε άνδρες και γυναίκες δεν το γνωρίζουμε. Ακόμα όμως και εκείνο του League Cup το οποίο έχει αποφασιστεί να γίνει στην Κύπρο φαίνεται ότι συναντά εμπόδια.

Εκείνο που φαίνεται ότι αποτελεί τροχοπέδη είναι ο φόβος των επεισοδίων. Στη σύσκεψη που έγινε στην Κύπρο η Αστυνομία ζήτησε εγγυήσεις, αλλά και ενισχύσεις αφού στο Final 4 συμμετέχουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ηρακλής. Οι τρεις πρώτες ομάδες έχουν συνδέσμους οπαδών και στη Μεγαλόνησο, ενώ είναι δεδομένο ότι αρκετοί οπαδοί θα ταξιδέψουν από την Ελλάδα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό οι Αρχές της Κύπρου ανησυχούν για ραντεβού των οπαδών στην Κύπρο και ταυτόχρονα ζητούν περίπου 400 αστυνομικούς για τις δύο ημέρες του τουρνουά. Αν η ΕΣΠΑ και η ΚΟΠΕ κάνουν αποδεκτό το αίτημα τότε θα πρέπει να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη τους για να καλύψουν τα επιπρόσθετα έξοδα.

Κάτι τέτοιο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο και μένει να βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές για να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Αλλιώς, δεν αποκλείεται η ΕΣΑΠ να αναζητήσει αλλού την έδρα για το League Cup. Όλα αυτά την ώρα που η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 28-29 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ