ΒΟΛΕΪ

Ντέρμπι "αιώνιων" στον ημιτελικό του Κυπέλλου

Ντέρμπι "αιώνιων" στον ημιτελικό του Κυπέλλου
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα κοντραριστούν στον ημιτελικού του Κυπέλλου στο βόλεϊ γυναικών με την ΑΕΚ να αντιμετωπίζει την Ηλιούπολη στον άλλον. Πρωτοποριακή συνεργασία ανακοίνωσε η ΕΟΠΕ.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς στο γυναικείο βόλεϊ ξεκίνησε καθώς σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών που θα κοντραριστούν στους ημιτελικούς του Final 4 του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί το διήμερο 4-5 Μαρτίου στη Χίο.

Φυσικά, το ζευγάρι που ξεχωρίζει έπειτα από την κλήρωση που έγινε είναι αυτό του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα αφού το ερχόμενο Σάββατο (27/2) θα κοντραριστούν και στο πρωτάθλημα.

Στο άλλο ζευγάρι η Ηλιούπολη θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 5 Μαρτίου.

Πρωτοποριακή χορηγία

Την ίδια ώρα στα αξιοσημείωτα είναι και η χορηγία που ανακοινώθηκε για το Final 4 του Κυπέλλου. Η ΕΟΠΕ ήρθε σε συμφωνία με την Astra Airlines η οποία μάλιστα θα δώσει και το όνομα της στη διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η Χίος.

Η συγκεκριμένη συμφωνία έρχεται να δώσει λύσεις και στο πρόβλημα της μετακίνησης των ομάδων αφού οι αποστολές θα ταξιδέψουν στη Χίο με ειδική πτήση.

Πριν την κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ Παναγιώτης Σιδέρης καλωσόρισε τους εκπροσώπους των τεσσάρων ομάδων τους οποίους και συνεχάρη για την πρόκριση τους στο Final 4 ενώ ανακοίνωσε και την συμφωνία με την Astra Airlines που θα είναι ο χορηγός της φετινής διοργάνωσης του Κυπέλλου.

«Σας καλωσορίζουμε στην κλήρωση του Κυπέλλου Γυναικών, το Final 4 του οποίου όπως όλοι γνωρίζεται θα πραγματοποιηθεί στη Χίο κι έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε ότι η φετινή διοργάνωση θα έχει την ονομασία Final 4 Κυπέλλου Γυναικών 2016 Astra Airlines.

Αντιλαμβάνεστε ότι παρά τις δυσκολίες της εποχής η Ομοσπονδία προσπάθησε να βρει τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την μετακίνηση των ομάδων προς τη Χίο, προκειμένου να διοργανώσει μια γιορτή, όπως θα πρέπει να είναι η τελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Τα καταφέραμε με την συμφωνία που προέκυψε με την Astra Airlines και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, ενώ επιπλέον η εικόνα με τις τέσσερις ομάδες που θα συνταξιδέψουν συμβάλει στην προβολή του αθλήματος και στη γιορτή που θέλουμε να διοργανώσουμε.

Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία αποδεικνύεται ότι μπορούμε να βρούμε συμμάχους-υποστηρικτές στο βόλεϊ, ενώ δημιουργείται η ανάγκη να χτίσουμε μαζί μια κουλτούρα συνεργασίας προκειμένου να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον, αλλά κυρίως να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα σωματεία που αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες.

Η ΕΟΠΕ πιστή στην στρατηγική της να πηγαίνει τις μεγάλες διοργανώσεις στην περιφέρεια, μ’ αυτή τη λογική κινήθηκε και φέτος όπου στη Χίο έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε την άλλη πλευρά του αθλητισμού και το κοινωνικό πρόσωπο του αθλήματος και της Ομοσπονδίας, συνδέοντας το Final 4 του Κυπέλλου με το προσφυγικό ζήτημα που απασχολεί καθημερινά την τοπική κοινωνία και γι’ αυτό το λόγο έχουμε καθημερινή επαφή με τους συνδιοργανωτές, τον Δήμο Χίου, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την Τοπική Επιτροπή Βόλεϊ».

Ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, Νίκος Κατσιούρας τόνισε: «Κάποια στιγμή θα παίζαμε με τον Παναθηναϊκό. Το ίδιο είναι για εμάς, μια μέρα μπρος, μια μέρα πίσω, δεν έχει κάποια διαφορά αν είναι ημιτελικός ή τελικός. Ο στόχος του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου».

Από την πλευρά του ο Τάκης Μαλακατές από τον Παναθηναϊκό δήλωσε: «Με κάποιον θα έπρεπε να παίξουμε για να πάμε στον τελικό. Ο στόχος είναι να πάρουμε το Κύπελλο και δεν έχει σημασία που παίζουμε με τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό, αλλά το να είμαστε έτοιμοι για να κερδίσουμε και να προκριθούμε στον τελικό».

O Χρήστος Δούκας (ΑΕΚ) είπε: «Σίγουρα είχαμε μια ευνοϊκή κλήρωση. Στόχος μας είναι το Κύπελλο και θα πρέπει να κερδίσουμε όποια ομάδα αντιμετωπίσουμε».

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Ηλιούπολης, Χάρης Ανδρεάδης επεσήμανε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο Final 4. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε την παρουσία μας εκεί και να απολαύσουμε την συμμετοχή μας σ’ αυτή τη μεγάλη γιορτή».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων (που θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ2)

Παρασκευή 4 Μαρτίου

17:30, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

21:00, Ηλιούπολη - ΑΕΚ

Σάββατο 5 Μαρτίου

18:30, Τελικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ