ΒΟΛΕΪ

Μία αγωνιστική σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό για τα επεισόδια στην Καλλιθέα

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ / ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ / ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι ομάδες βόλεϊ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών για επεισόδια που έγιναν έξω από σύνδεσμο φιλάθλων των ερυθρόλευκων.

Μία απόφαση η οποία εάν δεν καταπέσει στην επιτροπή δευτεροβάθμια επιτροπή θα δημιουργήσει δεδικασμένο πήρε το Πειθαρχικό Όργανο της ΕΟΠΕ. Συγκεκριμένα, τιμώρησε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τις ομάδες βόλεϊ ανδρών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού για επεισόδια που έγιναν έξω από σύνδεσμο φιλάθλων των ερυθρόλευκων.

Για την ακρίβεια στις 21 Φεβρουαρίου ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον Εθνικό σε γήπεδο της Καλλιθέας.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα μερίδα φιλάθλων των πρασίνων έφυγαν από το κλειστό και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τον σύνδεσμο του Ολυμπιακού οποίος βρισκόταν σε κοντινή απόσταση. Εκεί υπήρξαν συμπλοκές ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων και για αυτό κλήθηκαν οι εκπρόσωποι τους σε απολογία.

Η αθλητική δικαστής αποφάσισε να τιμωρήσει τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό για επεισόδια που δεν έγιναν ούτε εντός αθλητικού χώρου, ούτε έξω από αυτόν κάτι που δεν έχει συμβεί στο παρελθόν. Έτσι, δημιουργείται δεδικασμένο το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ανάλογες ποινές στο μέλλον, αφού η ομάδα των ερυθρολεύκων δεν αγωνιζόταν καν εκείνη την ημέρα.

Τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός αναμένεται να καταθέσουν έφεση επί της ποινής.

Αναλυτικά η σχετική απόφαση: "Η Αθλητική Δικαστής στην Συνεδρίαση της Τρίτης, 05/06/2018 αποφάσισε τα παρακάτω:

1. Σχετικώς με την κλήση σε απολογία υπ.αριθμ. 531 προς το σωματείο ΑΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επιβάλλει την πειθαρχική ποινή της τέλεσης αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της αγωνιστικής περιόδου που θα ακολουθήσει.

2. Σχετικώς με την κλήση σε απολογία υπ.αριθμ. 532 προς το σωματείο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ επιβάλλει την πειθαρχική ποινή της τέλεσης αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για τον επόμενο εντός έδρας αγώνα της αγωνιστικής περιόδου που θα ακολουθήσει.

3. Σχετικώς με την κλήση σε απολογία υπ.αριθμ. 538 προς το σωματείο ΑΟ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ επιβάλλει χρηματική ποινή ύψους 200€.

4. Σχετικώς με την κλήση σε απολογία υπ. αριθμ. 539 προς το σωματείο ΑΕΚ επιβάλλει την ποινή της έγγραφης επίπληξης.

5. Σχετικώς με την κλήση σε απολογία υπ. αριθμ. 540 προς το σωματείο ΑΣ ΑΡΗΣ υπεβλήθη αίτημα αναβολής το οποίο έγινε αποδεκτό. Η Αθλητική Δικαστής ανέβαλε αορίστως την εκδίκαση της υπόθεσης και οι εγκαλούμενοι θα κληθούν εκ νέου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ