ΒΟΛΕΪ

Με φαβορί το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς

Με φαβορί το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ώρα για το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς έφτασε, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο "Μελίνα Μερκούρη" (18:00), έχοντας τον τίτλο του φαβορί.

Το σούπερ ντέρμπι μεταξύ των δύο μεγάλων φαβορί του πρωταθλήματος και φιναλίστ των τελικών της περσινής σεζόν, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ δεσπόζει στο πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League (4η αγωνιστική, 12/11, 18.00, Novasports-ΗD1, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Δεληκωστίδης).

Και οι δύο ομάδες είναι αήττητες μετά από τρεις αγώνες, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ούτε σετ. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κρατήσουν το αήττητο στο πρωτάθλημα και να πάρουν προβάδισμα έναντι των πρωταθλητών οι οποίοι πήραν τον περσινό τίτλο με δύο νίκες στο Ρέντη στη σειρά των τελικών. Από τότε πολλά άλλαξαν όχι μόνο στη μεταγραφική περίοδο αλλά και στην αρχή της σεζόν. Ο Ολυμπιακός άλλαξε προπονητή (Σλόμπονταν Μπόσκαν, αντί Φλάβιο Γκουλινέλι) και ο ΠΑΟΚ είχε δύο σοβαρούς τραυματισμούς βασικών παικτών της (Ερνάντο Γκόμεζ, Ανδρέα Ανδρεάδη), ενώ ο Βραζιλιάνος Αμαράλ Ντάντε δεν είναι ακόμα έτοιμος.

Ο πασαδόρος και αρχηγός του Ολυμπιακού Ντίμα Φιλίποφ είπε: "Είναι το πρώτο μεγάλο ντέρμπι. Οι δύο ομάδες δεν είναι ακόμα έτοιμες και στη συνέχεια θα παίξουν ακόμα καλύτερα. Εύχομαι περαστικά στον Γκόμεζ. Ο στόχος μας είναι η νίκη όχι μόνο σε αυτό το ματς αλλά σε όλα τα ντέρμπι της εφετινής σεζόν που θα κρίνουν τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ αυτή την περίοδο έχει προβλήματα αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Έχει έμπειρους παίκτες. Η ομάδας μας από αγώνα σε αγώνα παρουσιάζεται καλύτερη. Ο Μπόσκαν μας έχει δώσει ηρεμία στο παιχνίδι και είμαστε έτοιμοι να για να πάρουμε τη νίκη. Είναι ωραίο να παίζεις τέτοιους αγώνες. Είμαι βέβαιος πως οι οπαδοί μας θα είναι στο πλευρό μας όχι μόνο αύριο αλλά μέχρι το τέλος της σεζόν όπου θα πανηγυρίσουμε τον τίτλο".

Με Γκόμεζ, Ντάντε στην αποστολή

Η αποστολή του ΠΑΟΚ βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αθήνα και μάλιστα ηγούνται ο Ερνάντο Γκόμεζ και ο Αμαράλ Ντάντε. Ο πρώτος δε μπορεί να αγωνιστεί αλλά ακολούθησε την αποστολή για ψυχολογικούς λόγους, ενώ ο δεύτερος υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να προσφέρει. Βασικός διαγώνιος του ΠΑΟΚ θα είναι ο Χάρης Σακόγλου ο οποίος τη σεζόν 2015-16 αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και πλέον είναι βασικός διαγώνιος της αγαπημένης του ομάδας.

Ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ Χάρης Σακόγλου είπε: "Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι πολλών αστέρων και είναι πολύ σημαντικό να αγωνίζομαι συμπαίκτης και αντίπαλος με κορυφαίους αθλητές που θαύμαζα και θαυμάζω. Πέρασα έναν καλό χρόνο στον Ολυμπιακό αλλά πήρα την απόφαση να πάω στον ΠΑΟΚ για να πάρω τίτλους. Δυστυχώς ο Γκόμεζ τραυματίστηκε και μου δόθηκε η ευκαιρία να είμαι βασικός. Με τις συμβουλές του προπονητή μου και τη βοήθεια του Γκόμεζ παλεύω για να είμαι κάθε φορά καλύτερος. Θα γίνει μία μεγάλη μάχη που δεν θα κρίνει κάποιο τίτλο αλλά που θα προσφέρει θέαμα στους φιλάθλους. Αγωνιστικά έχουμε ελλείψεις αλλά έχουμε προετοιμαστεί ψυχολογικά και τακτικά για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα".

Ξεχωρίζει το ματς στην Κυψέλη

Στο γυμναστήριο του Πανελληνίου ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε έναν από τους πιο σημαντικούς αγώνες της 4ης αγωνιστικής καθώς οι «πράσινοι» θέλουν να γυρίσουν στις νίκες και να διατηρήσουν το αήττητο της έδρας τους και ο Εθνικός για να πάρε πόντους για την παραμονή του (4η αγωνιστική, 12/11, 20.30, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Νικολόπουλος).

Μετά την ήττα με 3-2 από τον Παμβοχαϊκό στο Βραχάτι ο Παναθηναϊκός θέλει να κλείσει την άσχημη παρένθεση και να παρουσιάσει πιο δυναμικό πρόσωπο με λιγότερα λάθη και περισσότερες αντοχές στην πίεση. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος περιμένει βελτίωση από αγώνα σε αγώνα κυρίως από τους Γκονζάλες, Μελγκαρέχο που πέρασαν τραυματισμούς και έμειναν πίσω αγωνιστικά. Οι «πράσινοι» θέλουν να πάρουν τρίποντο ώστε να εκμεταλευτούν τις απώλειες των δύο μεγάλων φαβορί που θα μονομαχήσουν στο Ρέντη. Πρόσωπο του αγώνα είναι ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Θεολόγος Δαρίδης που θα αγωνιστεί κόντρα στον Εθνικό όπου αγωνίστηκε για τρία χρόνια (2013-16).

O πασαδόρος του Παναθηναϊκού Θάνος Μαρούλης δήλωσε: «Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στις νίκες και να αφήσουμε πίσω την κακή παρένθεση της ήττας από τον Παμβοχαϊκό τη Δευτέρα. Θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μία καλή εμφάνιση και πειστική παράλληλα, καθώς θεωρώ ότι αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Η νίκη θα μας βοηθήσει να παραμείνουμε στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, καθώς φέτος οι προσδοκίες μας είναι να φτάσουμε πολύ ψηλά. Αναμένουμε όπως πάντα και τον κόσμο μας, να μας στηρίξει όπως κάνει πάντα και σε όλα τα παιχνίδια και τον ευχαριστούμε για αυτό».

Ο Εθνικός προέρχεται από την ήττα στην έδρα του από τον Ολυμπιακό με 3-0, αλλά στην τελευταία του έξοδο νίκησε 3-1 τον Ηρακλή Χαλκίδας. Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης είπε: «Ο Παναθηναϊκός εφέτος έχει υψηλούς στόχου και θα πρωταγωνιστήσει για τον τίτλο. Δεν είναι καλό ότι ηττήθηκε από τον Παμβοχαϊκό διότι αυτό κάνει επιτακτική την ανάγκη νίκης. Εγώ ως προπονητής του Εθνικού δεν δίνω σημασία σε τίποτα πλέον εκτός του ότι εμείς πάμε για να σωθούμε και θα παλέψουμε όλους τους αγώνες με κάθε αντίπαλο. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως κάποιες ομάδες μεταξύ αυτών και ο Εθνικός προσπαθούν να εξυγιανθούν και να συμμαζευτούν και άλλες μεγαλοπιάνονται με κινήσεις που δεν έχουν καμία βολεϊκή εξήγηση και φυσικά δεν έχουν μέλλον».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 12/11

18:00 Ηρακλής - Παναχαϊκή

18:00 Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ

18:00 Ορεστιάδα - Ηρακλής Χαλκίδας

19:30 Φοίνικας Σύρου - Κύζικος

20:00 Παναθηναϊκός - Εθνικός Αλεξ.

Κυριακή 13/11

18:30 Κηφισιά - Παμβοχαϊκός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 9 9-0

2 ΠΑΟΚ 9 9-1

3 Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015 9 9-3

4 Παναθηναϊκός Α.Ο. 7 8-4

5 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός 5 6-6

6 Α.Ο.Π. Κηφισιάς 4 6-7

7 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 3 4-7

8 Α.Ο.Φοίνικας Σύρου 5 7-5

9 Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 3 3-7

10 Α.Π.Σ.Κύζικος Ν. Περάμου 0 3-9

11 Α.Π.Φ.Σ.Ηρακλής Χαλκίδας 0 2-9

12 Α.Ο.Ορεστιάδας 0 1-9

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ