ΒΟΛΕΪ

Με δύο αγώνες ανοίγει η 10η αγωνιστική

CEV CHALLENGE CUP / ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ - ÔÏÕÑ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Ολυμπιακός βόλεϊ EUROKINISSI SPORTS

Το απόγευμα της Παρασκευής (22/12) ανοίγει το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Volleyleague με τις αναμετρήσεις Ολυμπιακός - Παναχαϊκή και Ηρακλής Χαλκίδας - Εθνικός Αλεξανδρούπολης.

Επιστροφή στις εγχώριες υποχρεώσεις για τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό που υποδέχεται την ουραγό Παναχαϊκή που ακόμα δεν έχει κάνει νίκη στο πρωτάθλημα (22/12, 17.00, OSFP TV, Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Κυριοπούλου).

Ο Ολυμπιακός μετά την πρόκριση του στις «16» καλύτερες ομάδες του Τσάλεντζ Καπ γυρίζει στο στο πρωτάθλημα όπου βραχυπρόθεσμος στόχος είναι το αήττητο εντός του 2017 αλλά και για τον Α΄γύρο οποίος όμως θα ολοκληρωθεί στις 3 Ιανουαρίου στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

O αγώνας θα μεταδοθεί ζωντάνα μέσω livestreaming από το OSFP TV, το επίσημο κανάλι του Ολυμπιακού στο Youtube. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον τεχνικό του Θρύλου, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ ο οποίος υπολογίζει στις υπηρεσίες όλων των αθλητών του. Η «ερυθρόλευκη» αποστολή αποτελείται από τους: Κώστα Χριστοφιδέλη, Γιάννη Ρουμελιωτάκη, Νίκο Ζουπάνη, Μίκο Οϊβάνεν, Κώστα Στιβαχτή, Γιώργο Στεφάνου, Γιώργο Πετρέα, Μάρκους Μπέμε, Άκη Δαρίδη, Ανδρέα Ανδρεάδη, Φαμπιάν Ντρζίζγκα, Παρασκευά Τσέλιο, Τόντορ Αλεξίεφ, Γερούν Ράουβερντικ.

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Κώστας Στιβαχτής δήλωσε στο osfp.gr τα εξής: "Προερχόμαστε από μια σημαντική πρόκριση κόντρα στην Τουρ. Ωστόσο ακολουθεί ένα ακόμα παιχνίδι πρωταθλήματος, κόντρα στην Παναχαϊκή, στο οποίο θα αγωνιστούμε με τη σοβαρότητα που έχουμε δείξει σε όλα τα προηγούμενα ματς. Στόχος μας φυσικά είναι η νίκη με καλή εμφάνιση για να κλείσουμε θετικά το 2017".

Η Παναχαϊκή ακόμα δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στο πρωτάθλημα και η αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό θα είναι μία δοκιμασία σε όλους τους τομείς. Ο προπονητής της ομάδας Παναγιώτης Παπαδόπουλος δήλωσε: "Είμαστε ρεαλιστές και ξέρουμε πως υπάρχουν διαφορές μεταξύ των δύο ομάδων. Θα κάνουμε την προσπάθεια μας για να ευχαριστηθούμε τον αγώνα απέναντι στη καλύτερη ομάδα αυτή την περίοδο. Ολοκληρώνουμε το 2017 με αυτόν τον αγώνα και μέσα στην περίοδο των εορτών θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για να μπορέσει η ομάδα να ανακάμψει".

την Χαλκίδα ο τοπικός Ηρακλής υποδέχεται τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης στον τηλεοπτικό αγώνα της 10ης αγωνιστικής που θα γίνει την Παρασκευή και έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον (22/12, 17.15, ΕΡΤ2, Διαιτητές: Φραγκάκης, Γεροθόδωρος.

Ο Ηρακλής Χαλκίδας σκοπεύει στην πρώτη του νίκη επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και μάλιστα εάν είναι με τρίποντο είναι δυνατόν να τον βάλει ακόμα και στην 4αδα της βαθμολογίας με το τέλος του 2017. Εχει 15 βαθμούς και προέρχεται από νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Μετς με 3-2 σετ. Στη Χαλκίδα σε πέντε αγώνες έχει τρεις νίκες και έχει ηττηθεί από Ολυμπιακό και Φοίνικα.

Ο Σπύρος Γκολίτσης έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του και δήλωσε για τον αγώνα: "Είναι ο πρώτος αγώνας που θα μεταδώσει η ΕΡΤ από την Χαλκίδα και θέλουμε να δείξουμε το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο που έχουμε. Η πορεία μας μέχρι τώρα είναι εντός των στόχων αλλά όλες οι ομάδες είναι κοντά και αυτούς τους αγώνες πρέπει να τους κερδίζουμε. Πέρυσι που ήταν η πρώτη μας παρουσία στην κατηγορία ηττήθηκαμε δύο φορές από τον Εθνικό. Δεν πρέπει να του επιτρέψουμε να κάνει παιχνίδι και η πίεση μας πρέπει να είναι συνεχής σε σερβίς και μπλοκ".

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 12 βαθμούς βρίσκεται στην 8η θέση της βαθμολογίας και είναι στους -3 από τον Ηρακλή Χαλκίδας. Με τρίποντο οι δύο ομάδες θα ισοβαθμήσουν αλλά όπως παραδέχτηκε και ο Σάκης Μουστακίδης η ομάδα του πρέπει να κάνει υπέρβαση για να νικήσει: "Ο Ηρακλής Χαλκίδας είναι ομάδα που έχει ακρετές λύσεις και αυτό της έχει δώσει μία υπεροχή. Εμείς συνεχίζουμε με την ίδια σύνθεση, καλύπτουμε εκ των ενόντων τα κενά μας και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε βαθμούς από τον αντίπαλο μας". Σε πέντε εκτός έδρας αγώνας ο Εθνικός έχει τρεις νίκες. Με εξαίρεση τους αγώνες που έχασε 3-0 από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σε όλα τα υπόλοιπα ματς έχει πάρει βαθμό.

ΠΡΟΡΓΡΑΜΜΑ (10η αγωνιστική)

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Γυμναστήριο Mελίνα Μερκούρη Ρέντη 17.00: Ολυμπιακός - Παναχαϊκή Πετ.

Διαιτητές: Μουλά Ειρ., Κυριοπούλου, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Κατσιάρας, Βαρατάσης. Γραμματεία: Κατσούλα.

Γυμναστήριο Κανήθου Χαλκίδας 17.15 (EΡT2): ΑΠΣ Ηρακλή Χαλκίδας - ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Διαιτητές: Φραγκάκης, Γεροθόδωρος, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Διαμάντης, Νικάκης. Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Γυμναστήριο Ερμούπολης 17.00 (ΕΡΤ2): ΑΟ Φοίνικας Σύρου - Παναθηναϊκός

Διαιτητές: Γεωργουλέας, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Ρουσάκης, Επόπτες: Βρούτσης, Μπαρμπούνης, Γραμματεία: Κούτρα.

Γυμναστήριο Γ.Τριαντάφυλλος Βόσχας 18.00: ΓΑΣ Παμβοχαϊκός - ΑΟΠ Κηφισιάς

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Ονόπας, Παρατηρητής: Ιορδανίδης, Επόπτες: Σκριμπώνης, Γεωργιάδης Στ., Γραμματεία: Μπίτσικα.

Γυμναστήριο Εσπέρου Καλλιθέας 18.30: Εθνικός Πειραιώς - Ηρακλής Πετ.

Διαιτητές: Βουδούρης, Μουλά Λ., Παρατηρητής: Βασιλειάδης, Επόπτες: Κουρπανίδης, Παπαχατζής. Γραμματεία: Παπασηφάκη.

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena: ΠΑΟΚ - ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου (Αναβολή)

Διαιτητές: -

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ