ΒΟΛΕΪ

Κλείνει η χρονιά με ντέρμπι

Κλείνει η χρονιά με ντέρμπι
INTIME SPORTS

Η τελευταία αγωνιστική για το 2014 στην Α1 βόλεϊ των ανδρών ανοίγει την αυλαία της την Κυριακή (28/12) με σημαντικά παιχνίδια για όλες τις θέσεις.

Με τέσσερα παιχνίδια ανοίγει η αυλαία της 10ης αγωνιστικής για την Α1 βόλεϊ των ανδρών. Ο Εθνικός φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό και ο Άρης τη Λαμία στις μάχες για την κορυφή και την ουρά της βαθμολογίας. Στα άλλα ματς ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Φοίνικα Σύρου και η ΜΕΝΤ την Ορεστιάδα. Πιο αναλυτικά...

Κλείνει η χρονιά με ντέρμπι
INTIME SPORTS

Κάλαντα με ντέρμπι

Το τηλεοπτικό ντέρμπι μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει στο πρόγραμμα των αγώνων τoυ πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ που θα γίνουν την Κυριακή (10η αγωνιστική, 28/12, 18.00, Novasports-3, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Ιωαννίδης).

Και οι δύο ομάδες δίνουν μεγάλη μάχη για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα με το τέλος του Α΄γύρου και προέρχονται από ήττες στο τάι μπρέικ. Μάλιστα ο Εθνικός έχασε 3-2 από την Κηφισιά στο Ζηρίνειο και μάλιστα με προβάδισμα 24-18 στ 4ο σετ, ενώ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στην έδρα του από τον πρωτοπόρο και νταμπλούχο Ολυμπιακό.

Όλη την εβδομάδα ο Σάκης Μουστακίδης δούλεψε κυρίως πάνω στην ψυχολογική προετοιμασία των παικτών του και στα όσα έγιναν στον αγώνα με την Κηφισιά. Αγωνιστικά προβλήματα ή απουσίες δεν υπάρχουν ενώ η διοίκηση έχει κάνει πρόσκληση στον κόσμο του Έβρου να γεμίσει το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Ο Εθνικός έχει 5 νικες και 4 ήττες όλες στο τάι μπρέικ.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται από το πρωί στην Αλεξανδρούπολη και το απόγευμα του Σαββάτου θα κάνει προπόνηση στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος». Οι πράσινοι έχουν 5 νίκες και 4 ήττες εκ των οποίων οι τρεις είναι στο τάι μπρέικ. Φίλοι του Παναθηναϊκού που κατάγονται από τον Έβρο έχουν ζητήσει εισιτήρια από τη διοίκηση του Εθνικού.

Κλείνει η χρονιά με ντέρμπι
INTIME SPORTS

Να διατηρήσει το αήττητο

Από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της 10ης αγωνιστικής θα γίνει στο «Μελίνα Μερκούρη» του Ρέντη όπου ο Ολυμπιακός θα υποδεχτεί τον Α.Ο.Φοίνικα Σύρου (10η αγωνιστική, 28/12, 18.00, Διαιτητές: Γεωργουλέας, Χανδρινός).

Ο Ολυμπιακός θέλει να κλείσει αήττητος τον Α΄γύρο και για να το καταφέρει πρέπει να νικήσει τον Φοίνικα και τη Λαμία εκτός έδρας. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το νικηφόρο πέρασμα από την έδρα του Παναθηναϊκού διατηρούν το αήττητο στο πρωτάθλημα και θέλουν τους τρεις βαθμούς για να κρατήσουν το προβάδισμα στη βαθμολογία έναντι του ΠΑΟΚ που την Δευτέρα υποδέχεται τον Α.Ο.Κηφισιάς. Στον Ολυμπιακό αγωνίζονται τρεις παίκτες που την περσινή σεζόν ήταν στον Φοίνικα. Πρόκειται για τον Ουκρανό ακραίο Αντρί Ντιάτσκοφ και τους κεντρικούς Γιάννη Τακουρίδη, Παναγιώτη Πελεκούδα.

Πριν τον αγώνα θα τιμηθεί ο Αντρί Ντιάτσκοφ ως MVP της 9ης αγωνιστικής.

Αμφίβολος ο Λάππας

Ο Φοίνικας στοχεύει στην 6η του νίκη για να κάνει άλμα για την 4αδα. Έχει 5 νίκες στο πρωτάθλημα εκ των οποίων οι τέσσερις είναι στα τελευταία παιχνίδια δείχνοντας πως διανύει περίοδο φορμαρίσματος. Μετά από διήμερο ρεπό που έδωσε ο Ράτκο Παβλίσεβιτς στους παίκτες του η ομάδα της Σύρου επέστρεψε στις προπονήσεις το πρωί του Σαββάτου και το απόγευμα της ίδιας ημέρας ταξιδεύει για Πειραιά. Μοναδικό πρόβλημα η περίπτωση του Ηλία Λάππα που νιώθει ενοχλήσεις στο πόδι του.

Κλείνει η χρονιά με ντέρμπι
INTIME SPORTS

Η μάχη της "ουράς"

Το ντέρμπι της επιβίωσης στην κατηγορία γίνεται στη Μίκρα όπου ο Άρης θα υποδεχτεί τη Λαμία που ακόμα δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης μετά από 9 αγωνιστικές (10η αγωνιστική, 28/12, 20.30, Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Αβραμίδης).

Την τρίτη νίκη του στο πρωτάθλημα και την δεύτερη εντός έδρας έχει στόχο ο Άρης για να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις. Ο Γιώργος Γιάτσης προσπαθεί να αξιοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερο το υλικό που έχει ενώ μαζί με τη διοίκηση κατάφεραν να πείσουν τον Αμερικανό Ντόκερτι να μην φύγει για την πατρίδα του κι έτσι θα αγωνιστεί κανονικά αύριο. Ο Άρης την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων έδωσε προπονητικό φιλικό με τη ΜΕΝΤ.

Λαμία με Κατσιγιάννη

Με νέο προπονητή τον Θανάση Κατσιγιάννη και συνεργάτη τον Βασίλη Αναγνωστόπουλο που στο παρελθόν πέρασε ο συνεργάτης του Χρήστου Πάτρα σε ΠΑΟΚ και Καλαμαριά θα πορευτεί η Λαμία στην προσπάθεια της να ανακάμψει βαθμολογικά ύστερα και από την αποχώρηση του Γιάννη Μέλκα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν και στόχος είναι η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.

Κλείνει η χρονιά με ντέρμπι
INTIME SPORTS

Για πρώτη φορά στην ιστορία

Η πρώτη αναμέτρηση της ΜΕΝΤ και της Ορεστιάδας στην ιστορία της Volleyleague θα γίνει την Κυριακή στο γυμναστήριο της ΜΕΝΤ στη Τούμπα (10η αγωνιστική, 28/12, 19.30, Διαιτητές: Γεωργιάδης, Δανιηλίδου).

Οι δύο ομάδες προέρχονται από την Α2 ανδρών και πρόκειται για την πρώτη κόντρα μεταξύ του πρωταθλητή και του δευτεραθλητή της σεζον 2013-14. Αμφότερες θέλουν τους βαθμούς για να πατήσουν πιο γερά στη βαθμολογία.

Η ΜΕΝΤ στοχεύει στην 4η νίκη στο πρωτάθλημα που θα την απομακρύνει από τις τρεις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας και θα την φέρει σε θέση ισχύος.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν με εξαίρεση την απουσία του κεντρικού Γιώργου Σφενδυλάκη ο οποίος αποχώρησε για προσωπικούς και οικονομικούς λόγους αλλά για την διοίκηση και τον προπονητή Σπύρο Γκολίτση το ενδεχόμενο να επιστρέψει είναι ανοικτό. Επίσης, με την ομάδα κάνει προπονήσεις ο ακραίος Τζόσεφ Κλέρσεν από την Αγία Λουκία αλλά δεν του έχει εκδοθεί δελτίο και δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί. Η ΜΕΝΤ έδωσε προπονητικό φιλικό με τον Άρη την Παρασκευή.

Προετοιμασία στο «κλουβί»

Η Ορεστιάδα ταξιδεύει από το μεσημέρι του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη και ο Κώστας Δεληκώστας έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του. Ο Λούνα έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και ακολουθεί θεραπεία. Είναι αξιοσημείωτο πως η Ορεστιάδα τις τελευταίες προπονήσεις τις έκανε στο παλιό ιστορικό γυμναστήριο της πόλης - το θρυλικό κλουβι - ώστε να συνηθίσουν οι παίκτες στις συνθήκες της εδρας της ΜΕΝΤ.

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Γυμναστήριο Μίκρας 20.30: Α.Σ.Άρης – Γ.Σ.Λαµία

Διαιτητές: Δεληκωστίδης, Αβραμίδης. Παρατηρητής: Λαδάς. Επόπτες: Κύρκος, Δρανίτσας. Γραμματεία: Κουμπλή

Γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» Ρέντη 18.00: Ολυμπιακός – Α.Ο.Φοίνικας Σύρου

Διαιτητές: Γεωργουλέας, Χανδρινός. Παρατηρητής: Ρουσάκης. Επόπτες: Μαριδάκης, Δαλέκου. Γραμματεία: Μπενίση

Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» Αλεξανδρούπολη 18.00 (Novaposports-3): Εθνικός Αλεξ. - Παναθηναϊκός

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Ιωαννίδης. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Επόπτες: Σαρμίδης, Μουτζούρης. Γραμματεία: Παπαχρήστου

Γυμναστήριο ΜΕΝΤ 19.30: Ένωση Τούµπας – Α.Ο. Ορεστιάδας

Διαιτητές: Γεωργιάδης, Δανιηλίδου. Παρατηρητής: Μιχελινάκης. Επόπτες: Πεχλίδης, Κουκουμάκας. Γραμματεία: Λαδάς

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Γυμναστήριο PAOK Sports Arena Πυλαία 19.00 (Novaposports-3): ΠΑΟΚ – Α.Ο.Κηφισιάς

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βασιλειάδης. Παρατηρητής: Κάλλης. Επόπτες: Στεργιόπουλος Χρ., Μαυριδης. Γραμματεία: Παναγιωτίδου

Γυμναστήριο Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» 19.00: ΑΕΚ - ΓΑΣ Παµβοχαϊκός

Διαιτητές: Φραγκάκης, Κυριοπούλου. Παρατηρητής: Βασιλειάδης. Επόπτες: Οικονόμου Μ., Λιδωρικιώτη. Γραμματεία: Κορρέ

Η βαθμολογία σε 9 αγώνες:

Θ. Ομάδα Αγ. Βαθ. Σετ
1 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. 9 23 27-10
2 Π.Α.Ο.Κ. 9 23 26-11
3 Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξ/πολης 9 19 23-13
4 Α.Ο. Κηφισιάς 9 18 23-15
5 Παναθηναϊκός Α.Ο. 9 17 22-15
6 Α.Ο.Φοίνικας Σύρου 9 17 20-15
7 Α.Ο. Ορεστιάδας 9 12 16-20
8 Γ.Α.Σ. Παμβοχαϊκός 9 12 17-18
9 Μ.Ε.Ν.Τούμπας 9 9 13-21
10 Α.Ε.Κ. 9 6 9-21
11 Α.Σ. Άρης 9 5 9-23
12 Γ.Σ. Λαμία 9 1 4-27
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ