ΒΟΛΕΪ

Καμπανάκι από τη CEV για τις ελληνικές ομάδες

Καμπανάκι από τη CEV για τις ελληνικές ομάδες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σοβαρό κίνδυνο αποκλεισμού μεταγραφών αντιμετωπίζουν τρεις ελληνικές ομάδες λόγω οφειλών τους σε ξένους αθλητές. Ζήτησε ενημέρωση η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Τα προβλήματα για τις ελληνικές ομάδες είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Ξένοι αθλητές και αθλήτριες έχουν προσφύγει κατά καιρούς και ζητούν τα οφειλόμενα τους με αποτέλεσμα πολλές ομάδες να υποβιβάζονται μην έχοντας να πληρώσουν τα χρέη τους ή να κάνουν διακανονισμούς.

Αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία βόλεϊ ζήτησε από την ΕΟΠΕ να ενημερωθεί για την εξέλιξη συνολικά έξι υποθέσεων.

Πρόκειται για τέσσερις γυναίκες και δύο άνδρες οι οποίοι έχουν αγωνιστεί στη χώρα μας σε τρεις ομάδες. Συγκεκριμένα οι τρεις υποθέσεις (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) αφορούν την ΑΕΚ, δύο γυναίκες για τον ΟΠΕ Ρεθύμνο και ένας ακόμα αθλητής για τον Άρη.

Το "καμπανάκι" της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ήταν ηχηρό αφού με επιστολή ζητά μέχρι τις 15 Μαρτίου να δοθεί λύση στο θέμα, αλλά στο Δ.Σ. της 19ης Μαρτίου θα αποφασιστούν οι κυρώσεις. Εδώ αξίζει να τονίσουμε ότι υπάρχουν δύο σενάρια.

Το πρώτο αφορά μόνο τις συγκεκριμένες ομάδες στις οποίες θα επιβληθεί όχι μόνο απαγόρευση μεταγραφών αθλητών από το εξωτερικό αλλά και από την Ελλάδα, ενώ υπάρχει και το ακραίο σενάριο που θέλει απαγόρευση μεταγραφών σε όλες τις ελληνικές ομάδες.

Ήδη από την ΕΟΠΕ έχουν ξεκινήσει όλες τις απαιτούμενες επαφές ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει. Η Ομοσπονδία φυσικά έχει ενημερώσει τις ομάδες οι οποίες εμπλέκονται στην υπόθεση ζητώντας τους να πληρώσουν τις οφειλές τους ή έστω να προχωρήσουν σε διακανονισμό μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες.

Σίγουρα ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει και στο παρελθόν από τη CEV με την ΑΕΚ να έχει απαγόρευση διεθνών μεταγραφών τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Το τι θα γίνει θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες.

Photo credits: Action images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ