ΒΟΛΕΪ

Καλαϊτζίδης: "Δυστυχώς γι’ αυτούς έχασαν"

Καλαϊτζίδης: "Δυστυχώς γι’ αυτούς έχασαν"
INTIME SPORTS

Το μέλος της διοίκησης του νέου ΤΑΑ Ηρακλής, Μάκης Καλαϊτζίδης, προχώρησε σε καταγγελίες σχετικά με τα χρέη του τμήματος και ευχαρίστησε τους παίκτες που δέχτηκαν το διακανονισμό.

Μετά από πολλά εμπόδια ο Ηρακλής θα παίξει την επόμενη σεζόν στην Volleyleague. Για να συμβεί αυτό χρειάστηκε αρκετοί άνθρωποι να τρέξουν ώστε να βρεθούν χρήματα και γενικότερα λύσεις με τα χρέη που υπήρχαν και έφταναν τις 500.000 ευρώ.

Λεπτομέρειες για το θέμα, αλλά και αποκαλύψεις έκανε ο Μάκης Καλαϊτζίδης. Το μέλος του ΤΑΑ προχώρησε σε καταγγελίες, ενώ ευχαρίστησε και συγκεκριμένους ανθρώπους για τη στήριξη τους στην προσπάθεια που έγινε.

Αναλυτικά όσα είπε: "Θέλω πριν ξεκινήσουμε να ευχαριστήσουμε τον ΓΣ Ηρακλής για την παραχώρηση των γραφείων του γι’ αυτή τη συνέντευξη τύπου. Εμείς θα έχουμε έτοιμα τα δικά μας σε μία εβδομάδα περίπου.

Θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας αναφορά, γυρνώντας 2,5 χρόνια πίσω. Στον Ιούλιο του 2013. Πέντε ημέρες πριν ολοκληρωθεί η μεταγραφική περίοδος, η τότε διοίκηση του ΤΑΠ, άφησε στον σύλλογο «καμένη γη» και χιλιάδες ευρώ χρέη. Η ομάδα δεν είχε παίκτες και προπονητή. Τότε μπήκαμε μπροστά για να υπάρχει αυτός ο σύλλογος. Την πρώτη χρονιά δεν είχαμε χρόνο να δημιουργήσαμε ανταγωνιστική ομάδα. Παίξαμε με το εφηβικό. Παρόλα αυτά τερματίσαμε στην τέταρτη θέση. Η χρονιά εκείνη για εμάς ήταν μία χρονιά προετοιμασίας για την επόμενη σεζόν. Αποκτήσαμε τα δικά μας παιδιά. Παίκτες που οι προηγούμενες διοικήσεις τα θεωρούσανε άχρηστα. Με αυτή την ομάδα που δημιουργήσαμε κάναμε αυτό που άρμοζε στον σύλλογο. 26 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και πήραμε την άνοδο στην Α1.

Τότε έπρεπε να ψάξουμε τον τρόπο που θα αγωνιστεί σε αυτή η ομάδα. Εδώ θέλω να πω πως η ομάδα που κέρδισε την άνοδό της στην Α1, είχε μπάτζετ 70.000 ευρώ και άπαντες εξοφλήθηκαν και δεν οφείλουμε ευρώ σε κανέναν.

Ψαχτήκαμε πολύ να βρούμε λύση. Ηρθαμε σε επαφή με τον νομικό κ. Διονά και φτιάξαμε τον σύλλογο «Ηρακλής Πετοσφαίριση 201». Μέσα σε λίγες ημέρες δημιουργήσαμε και το νέο ΤΑΑ που συγχωνεύθηκε δια της απορροφήσεως με τον ΓΣ Ηρακλής. Καταθέσαμε εγκαίρως και απολύτως νομότυπα όλα τα δικαιολογητικά και περιμέναμε την ημερομηνία εκδίκασης από την ΕΕΑ για να λάβουμε το πιστοποιητικό συμμετοχής στην Α1.

Η εκδίκαση ορίστηκε για τις 17 Σεπτεμβρίου. Εκεί παρουσιάστηκαν δια των δικηγόρων τους εννιά πρώην αθλητές που ζητούσαν τα χρήματά τους. Θα σας πω μόνο πως το σκεπτικό της υπόθεσης έκανε να φτάσει στα χέρια μας 24 ημέρες. Αυτό έλεγε το γνωστό: πως για να συμμετέχουμε στην Α1 θα έπρεπε να διακανονίσουμε τα χρέη μας με τους παίκτες. Οι εννιά αθλητές, έγιναν μέσα σε διάστημα λίγων ημερών 12 και πολύ σύντομα 15 συν ένας στατιστικολόγο και ένας βοηθός προπονητή. Συνολικά δηλαδή 17 άτομα, με τους οποίους ήρθαμε σε διακανονισμούς. Επρεπε όλα αυτά να γίνουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Περιττό να σας πω πως ξενυχτήσαμε στα γραφεία για να αποφασίσουμε αν τελικά θα αναλάβουμε χρέη άλλων.

Το συνολικό ύψος των χρεών ήταν 500.000 ευρώ. Για να διακανονιστούν αυτά δώσαμε 75.000 ευρώ μετρητά και εκχωρήθηκαν 40.000 ευρώ το χρόνο για τα επόμενα έξι χρόνια από το μερίδιό μας από την ΕΣΑΠ. Θέλω να ευχαριστήσω στο σημείο αυτό, τους παίκτες που δέχθηκαν να έρθουν σε διακανονισμό. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης την ΕΟΠΕ και τον πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατώρο που έκανε τα μέγιστα και βοήθησε πολύ. Επίσης, τον νομικό μας κ. Γιώργο Διονά που δούλευε μερόνυχτα επί εβδομάδες για να έχουμε το αποτέλεσμα αυτό. Φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστώ στα δικά μας παιδιά. Για την υπομονή και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν και έμειναν μέχρι τέλους στην ομάδα. Τον Αντώνη Γεωργίου, που δέχτηκε να αναλάβει πρόεδρος στο νέο ΤΑΑ και τον Βασίλη Τούλη που έβαλε ένα τεράστιο ποσό σε μετρητά, για τα δεδομένα της εποχής για να υπάρχει αυτή η ομάδα.

Θα περάσω σε ένα άλλο κομμάτι. Ολοι όσοι μπήκαν μπροστά για το βόλεϊ αυτά τα 2,5 χρόνια δέχτηκαν έναν απίστευτο πόλεμο. Ειδικά τους τελευταίους μήνες ζούσαμε απίστευετες καταστάσεις. Κάποιοι από την οικογένεια του Ηρακλή, πρώην μέλη της «Λέσχης Φίλων βόλεϊ» του συλλόγου και της διοίκησης Κολύμπατζη, έβρισκαν βήμα στην ιστοσελίδα volleynews, συμφερόντων του δημοσιογράφου Κώστα Ασημακόπουλου και έδιναν στη δημοσιότητα πράγματα και στοιχεία που μας έκαναν κακό. Ηταν σαν να κάνουμε εμείς ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Μέχρι και στον ΠΑΣΑΠ έφτασαν και πίεζαν παίκτες να μην υπογράψουν τους διακανονισμούς. Όλα αυτά όμως έγιναν από την πλευρά μας νομότυπα και δυστυχώς γι’ αυτούς έχασαν.

Όταν οι παίκτες της τελευταίας ομάδας αποχώρησαν πήραν στα χέρια τους αντί του ποσού που τους οφείλονταν συναλλαγματικές. Όπως γνωρίζετε ο κάθε ερασιτέχνης ως σύλλογος έχει δύο στρογγυλές σφραγίδες. Μία του ΓΣ. Και μία του ΤΑΠ. Οσοι λοιπόν αποχώρησαν έλαβαν συναλλαγματικές με υπογραφή του ΓΣ Ηρακλής και πλαστογραφημένες υπογραφές του τότε προέδρου, Κωνσταντίνου Γωγάκου, από τον τότε πρόεδρο και αντιπρόεδρο του ΤΑΠ. Να σας πω απλώς πως ο αντιπρόεδρος εκείνης της διοίκησης ο κ. Μανωλόπουλος, πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του στον ΠΑΟΚ.

Θέλω να σας πω πως τα σχέδια μας και οι στόχοι μας ήταν διαφορετικοί φέτος. Τα 75.000 μετρητά και τα 40.000 (σ.σ. από την ΕΣΑΠ) μας κόστισαν ώστε να πάρουμε τρεις ξένους αθλητές και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα. Κάνω έκκληση σε όλους. Δώσαμε μέχρι σήμερα 216 εισιτήρια διαρκείας. Μοναδικός χορηγός του τμήματος αυτού είναι ο κόσμος. Θεωρώ αναγκαίο τα 40.000 που εκχωρήσαμε να γίνουν 800 διαρκείας των 50 ευρώ από τον κόσμο. Κανείς μας δεν είναι παράγοντας. Οπαδοί είμαστε. Μπήκαμε αναγκαστικά στην διαδικασία αυτή για να σώσουμε τον σύλλογο. Ξαναλέω αν κάποιος έχει αγνές προθέσεις και θέλει να βοηθήσει οι πόρτες είναι ανοικτές. Τρία πράγματα χρειάζονται για να πάει μπροστά ο Ηρακλής. Ωρες, τιμιότητα και Ηρακλειδοσύνη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ