ΒΟΛΕΪ

Η "χρυσή" χρονιά της Ζου Τινγκ

Η "χρυσή" χρονιά της Ζου Τινγκ

Η 23χρονη Κινέζα ακραία, Ζου Τινγκ, κατέκτησε το περασμένο καλοκαίρι το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες με την Κίνα και λίγους μήνες αργότερα οδήγησε την Βάκιφμπανκ στην κατάκτηση του Champions League.

Από το 2010 και μετά το όνομα της συγκαταλέγεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα ταλέντα στον κόσμο. Οδήγησε την Κίνα στην κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κ20 όντας παράλληλα καλύτερη παίκτρια της ομάδας το 2013.

Την ίδια χρονιά, πριν καλά καλά κλείσει τα 20 της χρόνια συμμετείχε με τη γυναικεία ομάδα στο Grand Prix όπου τερμάτισε στη δεύτερη θέση, ενώ ένα χρόνο αργότερα ήταν δεύτερη και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα η Ζου Τινγκ ήταν η κορυφαία τόσο της εθνικής ομάδας της Κίνας όσο και των συλλόγων που αγωνιζόταν με τη φετινή της χρονιά να είναι αν μη τι άλλο ιδανική. Το περασμένο καλοκαίρι οδήγησε την Κίνα στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες παίρνοντας και τον τίτλο της πολυτιμότερης αθλήτριας.

Η Βάκιφμπανκ, προσθέτοντας αρκετά μηδενικά στον τραπεζικό λογαριασμό της, την έπεισε να έρθει να αγωνιστεί στην Ευρώπη για πρώτη φορά. Το αποτέλεσμα ήταν η Ζου να οδηγήσει την τουρκική ομάδα στην κουφή του Champions League με την ίδια ως MVP.

Οι Κορυφαίες του Τσάμπιονς Λιγκ

MVP: Ζου Τινγκ (Βακίφμπανκ)

Πασαδόρος: Ναζ Αϊντεμίρ Ακιόλ (Βακίφμπανκ)

Ακραίες: Κέλσι Ρόμπινσον (Κονελιάνο) – Κίμπερλι Χιλ (Βακίφμπανκ)

Διαγώνια: Λονέκε Σλότιες (Βακίφμπανκ)

Κεντρικές: Μιλένα Ράσιτς (Βακίφμπανκ) - Ρέιτσελ Άνταμς (Ετζασίμπασι)

Λίμπερο: Μόνικα Ντε Τζενάρο (Κονελιάνο)

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ