Η πρόταση της ΕΟΠΕ για ξένους και κοινοτικούς

Η πρόταση της ΕΟΠΕ για ξένους και κοινοτικούς

Με νέα πρόταση για τον αριθμό των ξένων και των κοινοτικών, από την ΕΟΠΕ αυτήν τη φορά, ολοκληρώθηκε η συνάντηση της ομοσπονδίας με ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ.

Τη δική του πρόταση συμμετοχής τεσσάρων ξένων ή πέντε κοινοτικών κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, στη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας στα γραφεία της Ομοσπονδίας με τους προέδρους της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρο, και του ΠΑΣΑΠ, Βασίλη Μηνούδη.

Οι τρεις πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για την ερχόμενη Τρίτη.

Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Η πρόταση της ομοσπονδίας προς τους δύο φορείς του αθλήματος, την ΕΣΑΠ και τον ΠΑΣΑΠ, είναι να υπάρχουν σε κάθε σύλλογο τέσσερις ξένοι ή μέχρι πέντε κοινοτικοί. Αυτό θα δούμε πως θα υλοποιηθεί στην επόμενη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Οι πρόεδροι δεν ήταν εξουσιοδοτημένοι για να πάρουν μόνοι τους αυτή την απόφαση αλλά θεωρώ ότι θα πετύχουμε συμφωνία.

Υπάρχει μία δεδομένη πρόταση από την ΕΣΑΠ, όπως δεδομένη είναι και η στάση του ΠΑΣΑΠ που την αρνείται. Η Ομοσπονδία είναι όμως αυτή που φροντίζει για την εξέλιξη του αθλήματος. Αφού λάβαμε υπόψη τις απόψεις των νομικών συμβούλων για το πως μπορούμε να κάνουμε καλύτερο το άθλημα, πήραμε την απόφαση να προτείνουμε τέσσερις ξένους ή μέχρι πέντε κοινοτικούς.

Υπάρχει μία υπουργική απόφαση που αναφέρει ότι κάθε σωματείο δικαιούται τέσσερις ξένους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και έως 30 κοινοτικούς παίκτες. Μπορεί κάθε σωματείο από μόνο του να κάνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ και να ζητήσει 30 κοινοτικούς. Όπως καταλαβαίνετε αυτό θα είναι η καταστροφή του ελληνικού βόλεϊ. Θεωρώ ότι θα βρούμε μία κοινή θέση. Οι δύο φορείς αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει μόνο ένας δρόμος για να συνεχίσουμε".

Photo credits: Eurokinissi

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24