ΒΟΛΕΪ

Η Φριντρισχάφεν κατέκτησε το Super Cup με MVP τον Πρωτοψάλτη

Η Φριντρισχάφεν κατέκτησε το Super Cup με MVP τον Πρωτοψάλτη

Η Φριντρισχάφεν κατέκτησε το Super Cup Γερμανίας επικρατώντας με 3-1 σετ επί της Μπερλίν έχοντας ως κορυφαίο παίκτη της τον Θανάση Πρωτοψάλτη.

Μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις Έλληνα παίκτη που αγωνίζεται στο εξωτερικό γνώρισε ο Θανάσης Πρωτοψάλτης. Ο διεθνής ακραίος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, κατέκτησε το Super Cup Γερμανίας με την Φριντρισχάφεν και μάλιστα στον τελικό με την Μπερλίν αναδείχθηκε MVP.

Αγωνίστηκε βασικός σε όλο το παιχνίδι και πέτυχε 14 πόντους με 12/25 επιθέσεις (48%), 2 μπλοκ και 42% στην υποδοχή.

Την βράβευση του έκανε ο κόουτς της Εθνικής Γερμανίας Αντρέα Τζιάνι, του οποίου μάλιστα την φανέλα φόραγε όταν ήταν μικρός ο Πρωτοψάλτης. Για την ιστορία η Φριντρισχάφεν επικράτησε 3-1 σετ (23-25, 25-18, 25-18, 25-19) της Μπερλίν.

Πνιγμένος στις αγκαλιές των συμπαικτών του ο Θανάσης Πρωτοψάλτης δεν σταμάτησε να πανηγυρίζει στα αποδυτήρια. Σταμάτησε μόνο όταν τον καλέσαμε από το www.volleyball.gr για να μας μιλήσει για την διπλή επιτυχία.

"Τι να πω, ειλικρινά δεν ξέρω" ήταν η πρώτη του ατάκα και συνέχισε: "Αυτό το Super Cup έχει μεγάλη αξία για την ομάδα μου. Το θέλαμε πάρα πολύ κυρίως για ψυχολογικούς λόγους ενόψει της έναρξης της χρονιάς. Είναι το πρώτο τρόπαιο για τη νέα σεζόν και μας δίνει θάρρος και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για την απόδοσή μας. Είδαμε που βρισκόμαστε αυτή την περίοδο και τι πρέπει να διορθώσουμε για τη συνέχεια της χρονιάς".

Η Φριντρισχάφεν κατέκτησε το Super Cup με MVP τον Πρωτοψάλτη

Για τον διεθνή ακραίο η κατάκτηση του τίτλου του MVP αλλά και η βράβευσή του από τον Ιταλό τεχνικό της Εθνικής Γερμανίας Αντρέα Τζιάνι είναι στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη του. "Εύχομαι σε κάθε αθλητή να ζήσει αυτές τις στιγμές. Είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύεσαι με το έπαθλο του MVP και για μένα είναι διπλά σημαντικό όταν η βράβευση γίνεται από τον Αντρέα Τζιάνι. Από μικρός τον θαύμαζα ως παίκτη και τώρα τον θαυμάζω ως προπονητή. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή…".

Και επειδή κάθε τίτλος και κάθε έπαθλο κρύβει από... πίσω μια αφιέρωση ο Θανάσης ήταν αποκαλυπτικός. «Θα ήθελα πάρα πολύ να αφιερώσω αυτή τη διάκριση στην κοπέλα μου (σ.σ. Ναταλία Μεταξά) η οποία αν και μακριά με στηρίζει καθημερινά. Είναι δίπλα μου, με στηρίζει και αυτό μου δίνει δύναμη...» ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο 24χρονος διεθνής ακραίος που ξεκίνησε με το δεξί την δεύτερη του χρονιά στην Γερμανία.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΠΕ και ο πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος συνεχάρηκαν τον διεθνή άσσο για την επιτυχία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ