ΒΟΛΕΪ

Η απαράδεκτη ενέργεια του Αγκάμεζ και το φύλλο αγώνα του ντέρμπι

VOLLEY LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
VOLLEY LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας της μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι, ενώ η τιμωρία του Αγκάμεζ θα εξαρτηθεί από τα όσα αναφέρουν οι διαιτητές και ο παρατηρητής.

Με επεισοδιακό τρόπο ολοκληρώθηκε το ντέρμπι της Volleyleague ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στην Κυψέλη που βρήκε νικητές τους ερυθρόλευκους με 3-1 σετ. Με εξαίρεση κάποια συνθήματα πριν την έναρξη του αγώνα και κατά τη διάρκεια του πρώτου και του τρίτου σετ δεν είχαμε κάτι άλλο που να αφορούσε το εξωαγωνιστικό κομμάτι.

Αντίθετα, τα πάντα συνέβησαν στο τέταρτο σετ. Στο 9-9 που έκανε με πρώτο χρόνο ο Άθος Κόστα, ο Βραζιλιάνος είχε στη συνέχεια έντονο διάλογο με τον Σωτήρη Πανταλέωντα στο φιλέ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη ρίψη πολλών αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο και τη διακοπή του αγώνα για πέντε λεπτά. Ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Γεροθόδωρος, κάλεσε τους δύο αρχηγούς (σ.σ. Πανταλέων και Φιλίποφ) και τους τόνισε μεταξύ άλλων: "Αν συνεχίσετε θα το διακόψω. Θέλετε να παίξετε βόλεϊ; Να παίξετε βόλεϊ. Θέλετε να κάνετε τα κοκόρια; Αλλού, όχι εδώ". Από τη ρίψη των αντικειμένων τραυματίστηκε ο Κονσταντίν Τσούπκοβιτς στη μύτη και συνέχισε τον αγώνα φορώντας τσιρότο.

Αφού σκουπίστηκε το τερέν ο Γεροθόδωρος έδωσε από μία κόκκινη κάρτα στους Κόστα και Πανταλέων με το σκορ να γίνεται 10-10. Η ηρεμία κράτησε για λίγο στην Κυψέλη αφού λίγο αργότερα είχαμε νέα ένταση. Ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ με μία επίθεση έκανε το σκορ 13-11 υπέρ του Ολυμπιακού. Αμέσως μετά γύρισε προς την κερκίδα και κάνοντας την ανάλογη χειρονομία είπε προς τους οπαδούς που κάθονταν στο συγκεκριμένο κομμάτι της εξέδρας "Σας γ@@@ω". Μία απαράδεκτη ενέργεια η οποία έφερε νέο κύκλο έντασης.

Ο πρώτος διαιτητής, έπειτα από υπόδειξη του δεύτερου έδωσε κόκκινη κάρτα στον Κολομβιανό για τη χειρονομία του και του τόνισε πως εάν το ξανακάνει θα αποβληθεί από το παιχνίδι. Το νέο κύμα έντασης ήρθε στο τέλος του αγώνα με αρκετά αντικείμενα να πέφτουν εντός του αγωνιστικού χώρου και τους παίκτες του Ολυμπιακού να πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

Αξίζει να τονίσουμε ότι από πλευρά του Ολυμπιακού γίνεται αναφορά για χειρονομίες του Γκονζάλες προς την πλευρά των αθλητών του Ολυμπιακού στο τέταρτο σετ.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

Όλα τα παραπάνω που σας περιγράψαμε αναφέρονται και στο φύλλο αγώνα, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμα τι θα αναφέρει και ο παρατηρητής αφού ειδικά η φάση του Αγκάμεζ έγινε μπροστά του.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το φύλλο αγώνα: "Πριν την έναρξη του αγώνα (0-0) οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού φώναζαν εν χορώ "Αγκάμεζ μπ@@ε πο@@@@ας γιε". Έγιναν συστάσεις, οι φίλαθλοι συμμορφώθηκαν και το παιχνίδι ξεκίνησε κανονικά.

Στο πρώτο σετ και ενώ το σκορ ήταν 18-20 υπέρ του Ολυμπιακού, φίλαθλοι του Παναθηναϊκού φώναζαν εν χορώ "Φιλίποβ μπ@@ε πο@@@@ας γιε". Έγιναν συστάσεις, οι φίλαθλοι συμμορφώθηκαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Στο τρίτο σετ και ενώ το σκορ ήταν 7-6 υπέρ του Παναθηναϊκού οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού φώναζαν εν χορώ "Τη μάνας σου γ@@@με το μ@@@@@κι Κοκκινάκη". Έγιναν συστάσεις, οι φίλαθλοι συμμορφώθηκαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Στο τέταρτο σετ και ενώ το σκορ ήταν 9-9 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πέταξαν στον κυρίως αγωνιστικό χώρο αναπτήρες, κέρματα, γεμάτα μπουκάλια πλαστικά νερού, πλαστικό ποτήρι γεμάτο καφέ και ένα στυλό προς τη μεριά του Ολυμπιακού. Το παιχνίδια διακόπηκε, ο 1ος διαιτητής κατέβηκε από τη σκάλα για πέντε λεπτά, έγιναν συστάσεις ότι την επόμενη φορά θα εκκενωθεί το γήπεδο. Στη διακοπή αυτή ο αθλητής του Ολυμπιακού Νο18 (σ.σ. Τσούπκοβιτς) εμφανίστηκε στους διαιτητές με αίμα στη μύτη. Οι διαιτητές δεν είχαν αντίληψη απο τι προκλήθηκε ο τραυματισμός. Ο παίκτης διαβεβαίωσε τον 1ο διαιτητή ότι ήταν καλά στην υγεία του και ότι μπορούσε να συνεχίσει κανονικά τον αγώνα κάτι που συνέβη άλλωστε. Τα πνεύματα ηρέμησαν και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Στο τέλος του αγώνα οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πέταξαν εντός του κυρίως αγωνιστικού χώρου προς την πλευρά των αθλητών του Ολυμπιακού πλαστικά μπουκάλια γεμάτα νερό χωρίς να προκαλέσουν κανένα τραυματισμό. Οι παίκτες του Ολυμπιακού αποχώρησαν χωρίς πρόβλημα στα αποδυτήρια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ