ΒΟΛΕΪ

Γιούρι Φιλίποφ: "Στόχος μας να κάνουμε το νταμπλ"

ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 2019 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / FINAL-4 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 2019 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Διαβάστε τι δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιούρι Φιλίποφ, για την κατάκτηση του Κυπέλλου λίγες ημέρες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Δικεφάλου, ο γιος του Ντίμα, ο ΜVP Γκάρετ Μουαγκουτούτια και ο Γιάννης Ορφανός.

Έπειτα από έναν τελικό διαφήμιση για το ελληνικό βόλεϊ, ο ΠΑΟΚ νίκησε χθες (20/4) τον Ηρακλή 3-1 σετ και κατέκτησε το τρίτο κύπελλο βόλεϊ ανδρών στην ιστορία του. Μετά το 2015 στη Σύρο και το 2018 στην Ρόδο, ο Δικέφαλος στέφθηκε Κυπελλούχος και στην Ιεράπετρα, δίνοντας το έναυσμα για ένα τρελό πανηγύρι στους οπαδούς του.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν ο Αμερικανός, Γκάρετ Μουαγκουτούτια και ο Ολλανδός, Νιλς Κλαπβάικ, που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο και έκαναν την διαφορά.

Ο πρώτος κράτησε την υποδοχή και έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση μετά το χαμένο πρώτο σετ και ο δεύτερος τελείωσε τις κρίσιμες φάσεις του 4ου σετ όπου ο Ηρακλής προηγήθηκε 23-22. Ο Μουαγκουτούτια αναδείχτηκε και MVP του τουρνουά.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιούρι Φιλίποφ, είπε: "Οι παίκτες μου είχαν ψυχή, έπαιξαν ομαδικά και αυτό μας έδωσε τον τίτλο. Είναι από τις σημαντικότερες επιτυχίες στην καριέρα μου. Την αφιερώνω στην σύζυγο μου Ρένα και στο παιδί μου. Τους ευχαριστώ. Ευχαριστώ την διοίκηση του ΠΑΟΚ που μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι σε αυτή την ομάδα. Θα συνεχίσουμε το ίδιο δυνατά και στο πρωτάθλημα με στόχο να κάνουμε το νταμπλ".

O ΜVP, Γκάρετ Μουαγκουτούτια, δήλωσε: "Δεν περίμενα το βραβείο του MVP. Ήρθαμε στην Κρήτη για να νικήσουμε στην αρχή τον ημιτελικό και στη συνέχεια τον τελικό, το MVP προέκυψε. Αν νικούσαμε και έπαιζα χάλια πάλι θα χαιρόμουν, το βραβείο ήταν ένα μπόνους. Το βραβείο είναι αφιερωμένο στην οικογένεια μου. Στη μικρή μου κόρη και στην γυναίκα μου που με ακολούθησαν στην Θεσσαλονίκη και τώρα στην Κρήτη για να πανηγυρίσουμε μαζί".

Ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ, Ντίμα Φιλίποφ, τόνισε: "Πέρασα πολλά, άκουσα πολλά, διάβασα περισσότερα αλλά γύρισα στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ για αυτό που έζησα σήμερα στην Ιεράπετρα. Είχα πει ότι θα γυρίσω στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ για να πάρω μόνο τίτλους. Ο πρώτος ήρθε σήμερα, για τον δεύτερο θα δώσουμε την μάχη μας. Είμαστε ευτυχισμένοι για την ομάδα, για τον κόσμο του ΠΑΟΚ που είναι πάντα δίπλα μας αλλά εγώ είμαι διπλά ευτυχισμένος που πήρα Κύπελλο με κόουτς τον πατέρα μου. Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο όπως πολλοί νομίζανε. Δώσαμε πολλά στον πρώτο ημιτελικό και πάντα ο τελικός είναι επικίνδυνος αν δεν είσαι συγκεντρωμένος. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, ήμουν πολύ περήφανος για αυτούς και πολλά μπράβο και στην διοίκηση που μας στηρίζει. Το Κύπελλο είναι αφιερωμένο σε όλη την ομάδα, στη διοίκηση, στην οικογένειά μου και στην οικογένεια Σαββίδη που με βοήθησε να έρθω στην οικογένεια του ΠΑΟΚ".

Ο προπονητής του Ηρακλή, Γιάννης Ορφανός, ανέφερε με τη σειρά του: "Όλα τα παιδιά είναι στεναχωρημένα και νομίζω δικαίως. Αυτό το διήμερο έκαναν υπερπροσπάθεια απέναντι σε αξιόλογους αντιπάλους όπως ο Φοίνικας και ο ΠΑΟΚ. Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλη την προσπάθεια που έκαναν. Ξέρουμε ότι οι συνθήκες μέσα στη χρονιά ήταν δύσκολες αλλά τα παιδιά δεν έκανα ούτε ένα βήμα πίσω. Δυστυχώς το όνειρο δεν έγινε πραγματικότητα αλλά φθάσαμε πολύ κοντά. Συνεχίζουμε προκειμένου να βγούμε πιο δυνατοί την επόμενη χρονιά. Ο Ηρακλής είναι πολύ μεγάλη ομάδα και αξίζει να βρίσκεται σε τελικούς πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Η διοίκηση έχει κάνει τεράστια προσπάθεια για την ομάδα, σε καμία περίπτωση δεν σταμάτησε να βοηθάει το τμήμα αλλά νομίζω ότι χρειάζεται επιπλέον στήριξη από όλους του ανθρώπους που θέλουν τον Ηρακλή ψηλά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ