ΒΟΛΕΪ

Eurovolley Γυναικών: "Αφιερωμένη στους Έλληνες που δεν μας βλέπουν"

Eurovolley Γυναικών: "Αφιερωμένη στους Έλληνες που δεν μας βλέπουν"

Ανθή Βασιλαντωνάκη, Αθηνά Παπαφωτίου και Μαριαλένα Αρτακιανού αφιέρωσαν την νίκη επί της Φινλανδίας στους Έλληνες φιλάθλους που δεν μπορούν να τις δουν.

Σε όλους τους Έλληνες που δεν μπορούν να δουν τηλεοπτικά τις αναμετρήσεις του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αφιέρωσαν με ένα στόμα τη νίκη που ανοίγει την πόρτα των 16 κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης Ανθή Βασιλαντωνάκη, Αθηνά Παπαφωτίου και Μαριαλένα Αρτακιανού.

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Γκιγιέρμο Ναράχο τόνισε: "Περιμέναμε ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι μετά και τη χθεσινή εμφάνιση της Φινλανδίας. Κανείς δεν τους περίμενε να παίξουν έτσι και εξέπληξαν κόσμο. Ξέραμε ότι έπρεπε να παλέψουμε και αυτό κάναμε. Αν και χάσαμε το δεύτερο σετ, η ανατροπή στο πρώτο από το 23-19 ήταν το κλειδί του αγώνα. Κάναμε πολλά λάθη και αν δεν καταφέρναμε να ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ, τότε θα ήμασταν με την πλάτη στον τοίχο.

Η Μερτέκη αν και δεν τα πήγε καλά στην υποδοχή, έκανε εκπληκτική δουλειά με τα σερβίς της από το 23-19 σε 23-24 και χάρη σε εκείνη το κατακτήσαμε. Έχουμε ένα πολύ καλό γκρουπ αθλητριών αυτή την στιγμή και αρκετές καλές αθλήτριες μικρότερης ηλικίας και σε όλες αξίζουν συγχαρητήρια. Τώρα έχουμε μια ημέρα ξεκούρασης και θα προετοιμαστούμε για την Βουλγαρία. Για αυτούς θα είναι το παιχνίδι που θα κρίνει αν θα προκριθούν στην επόμενη φάση ή όχι και θα μπουν πολύ σκληρά. Έχουν εξαιρετικές αθλήτριες όπως η Βασίλεβα και είναι ομάδα παγκόσμιας κλάσης. Θα είναι σίγουρα δύσκολα".

Από την πλευρά της η Ανθή Βασιλαντωνάκη είπε: "Είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές του ελληνικού βόλεϊ. Μακάρι να μπορούσαμε να μοιραστούμε τη χαρά με όλους τους Έλληνες αλλά αυτή τη στιγμή πετάμε στα σύννεφα. Τη σημερινή νίκη μας τη δίνει το πάθος και η υπομονή που είχαμε στις δύσκολες στιγμές του αγώνα. Αφιερώνουμε τη νίκη στην Ελλάδα και στην οικογένεια μου".

Η λίμπερο, Μαριαλένα Αρτακιανού δήλωσε: "It’s a magic dream το είχαμε πει από την Αθήνα. Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι αλλά είχαμε συγκέντρωση. Θέλουμε πλέον να ξεκουραστούμε αύριο στο ρεπό μας και να δούμε τι μπορούμε να «κλέψουμε» από το ματς της Τρίτης με την Βουλγαρία".

Τέλος η Αθηνά Παπαφωτίου τόνισε: "Από την πρώτη μέρα είναι η αλήθεια ότι μας έχει ανοίξει η όρεξη. Για σας τα στατιστικά λένε ότι σε τρία ματς έχουμε κάνει 2 νίκες όσες είχαμε κάνει στους 24 προηγούμενες αγώνες στις 4 συμμετοχές μας. Εμείς πάλι λέμε ότι είμαστε σε μια πολύ μεγάλη διοργάνωση που δεν έχουμε την ευκαιρία να είμαστε κάθε χρόνο. Μακάρι να μπορούσαν τα παιχνίδια να ήταν τηλεοπτικά για να μπορούσαμε να δώσουμε χαρά σε όλη την Ελλάδα. Εμείς είμαστε εδώ και θα προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι. Αφιερώνω τη νίκη σε όλη την Ελλάδα και στο ελληνικό βόλεϊ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ