ΒΟΛΕΪ

Eurovolley Ανδρών: Η Εθνική επέστρεψε και θέλει να μείνει

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΣΛΟΒΑΚΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών ρίχνεται στη μάχη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος βόλεϊ για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όσο θέλετε να ξέρετε για αυτή.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (12/9, 15.15) η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά από 10 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα το αντιπροσωπευτικό σύνολο παρασύρθηκε από την μετριότητα του επιπέδου στο εγχώριο πρωτάθλημα και δεν μπόρεσε να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες.

Τώρα θα αγωνιστεί στον πρώτο όμιλο που θα φιλοξενηθεί στο Μονπελιέ της Γαλλίας και έχει πρώτο στόχο την πρόκριση τους "16".

Άλλωστε, η παρουσία της Γαλλίας, Ιταλίας και Βουλγαρίας κάνει δύκολο το έργο της και δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος θα παρατάξει την Εθνική ομάδα χωρίς τον Δημήτρη Τζούριτς ο οποίος αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμών τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα η απουσία του είναι σημαντική με τον Ζουπάνι να καλείται να δώσει λύσεις ως ο βασικός διαγώνιος της ομάδας.

Από εκεί και πέρα το βασικό για την Εθνική ομάδα είναι κρατήσει την υποδοχή της. Η γεννιά του 93' με τους Πρωτοψάλτη, Κουμεντάκη, Ζήση και Κοκκινάκη θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις σε αυτό το κομμάτι για να μπορέσει να δώσει στους Φιλίποφ και Στιβαχτή την δυνατότητα να παίξουν το παιχνίδι τους όπως οι ίδιοι επιθυμούν. Φυσικά, εάν αυτό συμβεί τότε θα ενεργοποιηθεί και ένα από τα όπλα της Εθνικής που είναι το κέντρο της. Πελεκούδας και Πετρέας συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη διοργάνωση θα αποτελέσει και ένα κρας τεστ για τον Μενέλαο Κοκκινάκη. Στα 26του χρόνια αλλάζει θέση και πλέον θα αγωνίζεται ως λίμπερο τόσο στην Εθνική όσο και στον Ολυμπιακό και μαζί με τον Δημήτρη Ζήση θα αποτελέσουν το δίδυμο για τα επόμενα χρόνια.

Ένα άλλο στοιχείο που αποτελεί ζητούμενο για την Εθνική είναι η ψυχολογία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα το επικρατέστερο σενάριο είναι να ξεκινήσει η αντιπροσωπευτική ομάδα με τρεις ήττες αφού αντιμετωπίζει κατά σειρά την Βουλγαρία, την Γαλλία και την Ιταλία. Οι διεθνείς θα πρέπει όμως, να είναι έτοιμοι για τους αγώνες με την Ρουμανία και την Πορτογαλία που θα κρίνουν και την πρόκρηση στην επόμενη φάση.

Η 14άδα της Εθνικής:

Πασαδόροι: Ντίμα Φιλίποφ, Κώστας Στιβαχτής.

Διαγώνιοι: Νίκος Ζουπάνι, Ηρακλής Παπαδόπουλος.

Ακραίοι: Θανάσης Πρωτοψάλτης, Αλέξανδρος Ράπτης, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανδρέας Φράγκος.

Κεντρικοί: Παναγιώτης Πελεκούδας, Γιώργος Πετρέας, Θοδωρής Βουλκίδης. Γιώργος Παπαλεξίου.

Λίμπερο: Μενέλαος Κοκκινάκης, Δημήτρης Ζήσης.

Eurovolley Ανδρών: Η Εθνική επέστρεψε και θέλει να μείνει

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ

Α' όμιλος (Γαλλία - Μονπελιέ)

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου

15.15: Βουλγαρία - Ελλάδα

18.15: Πορτογαλία - Ιταλία

21.45: Γαλλία - Ρουμανία

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου

18.15: Βουλγαρία - Ρουμανία

21.45: Ιταλία - Ελλάδα

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου

18.15: Ελλάδα - Γαλλία

21.45: Βουλγαρία - Πορτογαλία

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου

15.00: Ρουμανία - Ιταλία

18.30: Πορτογαλία - Γαλλία

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου

18.15: Ρουμανία - Ελλάδα

21.45: Γαλλία - Βουλγαρία

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου

15.00: Ελλάδα - Πορτογαλία

20.30: Ιταλία - Βουλγαρία

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου

15.00: Πορτογαλία - Ρουμανία

21.45: Γαλλία - Ιταλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ