ΒΟΛΕΪ

Εύκολα ο ΠΑΟΚ, 3-0 σετ τον Ηρακλή στην Πυλαία

VOLLEY LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÇÑÁÊËÇÓ
VOLLEY LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÇÑÁÊËÇÓ MOTIONTEAM

Eκρηκτικός ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 τον Ηρακλή στο ντέρμπι της Θεσσολονίκης και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα της Volley League.

Eκρηκτικός ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-0 τον Ηρακλή στο ντέρμπι της Θεσσολονίκης και επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα Volley League. Με άριστη υποδοχή που έφτασε στο 51% και αποτελεσματικότητα στην επίθεση που έπιασε το 61%, ο "Δικέφαλος" άγγιξε το τέλειο έχοντας σε καλή μέρα τους Σαφράνοβιτς, Ντάντε.

Οπως φαίνεται και από τη διακύμανση στο σκορ ο ΠΑΟΚ δεν απειλήθηκε από τον Ηρακλή που παρότι είχε τον Καλαντάντζε στη σύνθεση του δε μπόρεσε να είναι παραγωγικός επιθετικά, ούτε και να πιέσει στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ σημείωσε την 5η νίκη του και ανέβηκε στους 14 βαθμούς, ενώ ο Ηρακλής διατηρήθηκε ισόβαθμος με τον Παναθηναϊκό στην 2η θέση με 16 βαθμούς. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα του Ηρακλή αλλά ο πρώτος αγώνας που δεν πήρε κάποιο βαθμό.

*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 3 άσσους, 37 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 35 λάθη αντιπάλων και του Ηρακλή προήλθαν από 3 άσσους, 31 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 25-14, 25-20, 25-15

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Πέτκοβιτς 1 (μπλοκ), Σακόγλου 8 (7/13 επ, 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 7 (4/4 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Τακουρίδης 7 (5/6 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 11 (9/15 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 50% υπ - 36% άριστες), Ντάντε 12 (12/21 επ, 91% υπ - 55% άριστες) / Γκαράς (λ, 85% υπ - 62% άριστες), Παντακίδης, Τερζής, Σωτηρίου

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ορφανός): Κοπρίβιτσα 7 (6/18 επ, 1 άσσος, 62% υπ - 35% άριστες), Καλαντάντζε 12 (11/30 επ, 1 άσσος), Κιόσης 1 (1/6 επ), Πέντσεφ 5 (2/2 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Ριζόπουλος 4 (4/10 επ, 71% υπ - 36% άριστες), Γάτσης 4 (4/6 επ) / Μπαμπαλιούτας (λ, 100% υπ - 50% άριστες), Πρώιος, Στεφανίδης 2 (2/6 επ, 60% υπ - 60% άριστες), Χριστόφας 1 (1/1 επ).

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης, είπε: "Ήμασταν συγκεντρωμένοι στον αγώνα και πήραμε τη νίκη επαγγελματικά. Όταν ομάδα κλονίζεται χτυπάνε κάποια καμπανάκια. Βέβαια, δεν έχει σχέση ο Παναθηναϊκός με την απόδοση του Ηρακλή σήμερα".

Σε ερώτηση για τον Ντάντε που ήταν ξανά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, απάντησε: "Δεν με ενδιαφέρει ο πρώτος σκόρερ, αλλά η νίκη. Να έχουμε πάρει εμείς τρία σετ στο τέλος του αγώνα".

Για το επόμενο ματς στη Σύρο, δήλωσε: "Όλα τα ματς είναι δύσκολα αφού δεν έχουμε ακόμα στρώσει σαν ομάδα. Αυτή τη στιγμή κοιτάω πως θα βελτιωθεί η ομάδα",

Ο τεχνικός του Ηρακλή, Γιάννης Ορφανός, δήλωσε: "Ήρθε η χειρότερη εμφάνιση στο φετινό πρωτάθλημα. Κάναμε πάρα πολλά λάθη. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί ήταν τόσο σφιγμένη".

Για την απόδοση του Καλαντάτζε, σχολίασε: "Ο Καλαντάτζε δεν ήταν 100% έτοιμος, περιμέναμε να βοηθήσει περισσότερο, αλλά δεν ήταν μόνο αυτός, όλη ομάδα έπαιξε άσχημα. Η εμφάνισή μας πρέπει να μας προβληματίσει. Το ματς κρίθηκε στα λάθη στην επίθεση".

Ο κεντρικός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Τακουρίδης, είπε: "Το προηγούμενο παιχνίδι το αφήσαμε πίσω. Θα εστιάσω στην αντίδραση της ομάδας. Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα, δεν γίνεται να περιμένουμε ένα χαλί στρωμένο, αλλά το θέμα είναι η ομάδα να αντιδρά. Περιττό να μιλάμε με τον Ντάντε. Η αύρα του είναι θετική και το νιώθουμε ακόμα και στην προπόνηση. Μας κάνει καλύτερους. Η Σύρος είναι ιδιαίτερη ομάδα με δυνατή έδρα. Πρέπει να προπονηθούμε κατάλληλα για να πάρουμε τη νίκη".

Πηγή: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ